HD mladi Jesenice : Sapa Fehervar AV19 2:5
(0:1, 1:3, 1:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Zrnič, Markizeti, Čamdžić.

Strelci: 0:1 Sarpatki (Toth, Nemeth, 20., PP1), 0:2 Erdely (Langyel, 27., PP1), 0:3 Kocsis (Nemeth, 32.), 1:3 Zupan, 33., 1:4 Reiter, 35., 1:5 Hamvai (Sofron, 52.), 2:5 Podrekar (Hribljan, Bizalj, 55.)

Kazenske minute: Jesenice 26 (2, 6+10 (Lahajnar), 8), Sapa 20 (2, 8, 10)
Streli na gol: Jesenice 26 (10, 8, 8), Sapa 30 (8, 16, 6)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Jeklič M., Török, Hadžič, Podlesnik, Jazbec, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Po porazu proti Dunajčanom so mladi Jeseničani želeli popraviti svoj vtis na zadnjem obračunu v starem letu. Madžarska ekipa je Jeseničane na svojem ledu tesno premagala in železarji so si želeli gostom to pot vrniti. Skozi prvo tretjino so bili boljši nasprotnik, imeli so nekaj več zrelih priložnosti, žal pa je bila še vedno prisotna neučinkovitost. Tudi ob igri z igralcem več ni bilo želenega, zato pa so bili gosti v tem elementu veliko uspešnejši. Po uspešnem power playu so Madžari v zadnji minuti prve tretjine prešli v vodstvo.

V drugem delu so bili Madžari tisti, ki so narekovali tempo. Ponovno so bili uspešni v igri z igralcem več, svoj tretji zadetek pa so dosegli le nekaj sekund za tem, ko se je na led vrnil izključeni Jeseničan. Madžari so se pokazali kot ekipa, ki hitro in učinkovito kaznuje vsako napako nasprotnika, železarjem pa nič ni šlo od rok. Želje jim ni moč očitati, saj so poskušali nasprotniku zadati kakšen pravi udarec v obliki zadetka. To je uspelo Žanu Zupanu, ki je vlil nekaj upanja za preobrat, a je bilo to le kratkotrajno, saj so kmalu gosti pobegnili na velike tri zadetke prednosti.

Zadnja tretjina je ponovno postregla z nekaj boljšo igro železarjev, kar pa ni prineslo spremembe na rezultatu. Kljub vsem trudom so prvi v tem delu zadeli gosti. Jeseničani so dosegli nov zadetek, ki ga je prispeval Jaka Podrekar, le pol minute kasneje pa Urabnu Sodji ni uspelo izkoristiti priložnosti ob izvedbi kazenskega strela. Ob koncu je nekoliko zavrela tudi kri, a brez večjih posledic, Madžari pa so se lahko veselili zaslužene zmage. Jeseničani so se od redkih navijačev od starega leta poslovili s porazom, že 2. januarja pa jih čaka nova preizkušnja, gostovanje v Znojmu, ki je zadnje gostovanje v tem prvem delu sezone.

Vsem ljubiteljem jeseniškega hokeja in bralcem spletne strani HD Jesenice pa želimo veli zdravja in uspehov, vsem našim hokejistom pa veliko uspešnih treningov, veliko zmag in nastopov brez poškodb v novih 365 dneh leta 2013.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija & video: Vid Novak

[nggallery id=45]