HD mladi Jesenice : EC VSV 4:2
(0:0, 2:1, 2:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 33. Sodniki: Zrnič. Markizeti, Čamdžič.

Strelci: 1:0 Rakovič (Hadžič, Török, 27.), 2:0 Lahajnar (Sodja, Zupan, 37.), 2:1 Rauchenwald (Brunner, Herzog C. 40.), 3:1 Stan (Hribljan, Kozar, 42., PP1), 3:2 Stichauner, 60., 4:2 Bizalj (Podrekar, Pavlič, 60., EN)

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 2, 2), VSV 22 (6, 2, 4+10 (Ofner))
Streli na gol: Jesenice 22 (17, 13, 16), VSV 46 (8, 10, 4)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Rakovič, Jeklič A., Jeklič M., Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Török, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Redki so bili tisti, ki so se v sneženju odločili za pot na Bled, na ogled derbija Karavank med našimi mladimi hokejisti in njihovimi vrstniki iz Beljaka. Jeseničani so takoj krenili napadalno z željo po hitrem vodstvu. Nekaj obetavnih akcij pa ni bilo zaključeno po okusu Železarjev. Vse preveč strelov je šlo v telo vratarja VSV Lukasa Herzoga, ki zaradi tega ni imel težkega dela. Kaj kmalu se je ponudila tudi priložnost v power playu, vendar je ostalo pri izidu 0:0. Ko se je vrnil izključeni Beljačan, je igra postala veliko bolj izenačena. Prioriteta obeh ekip je bil napad in zato so se priložnosti vrstile zdaj na eni, zdaj na drugi strani. Tudi Jure Pavlič je moral pokazati veliko znanja, da je preprečil veselje gostov. Bolj, ko se je prvi del bližal svojemu koncu, bolj so Jeseničani prevzemali pobudo in tudi izsilili prekršek. V napadih niso bili uspešni, napaka branilca VSV pa je ponudila novi dve minuti igralca več. Poskusov ni manjkalo, manjkala pa je natančnost in izid se v prvem delu ni spremenil.

V prvem delu sta vratarja ohranjala mreži nedotaknjeni

Nekaj malega prednosti igralca več je Jeseničanom ostalo tudi za drugi del, a to je bilo premalo, za resno akcijo. V nadaljevanju so bili Železarji veliko bolj napadalni in gosti so le redko prihajali do ploščka. Najlepšo priložnost je zamudil Peter Bizalj, ki se je z izredno potezo otresel kar dveh branilcev in sam pridrsal pred nasprotnega vratarja, žal pa ga ni uspel premagati. Vztrajnost se je poplačala v 27. minuti, ko je kar nekaj časa Sebastijan Hadžič preigraval za golom Beljaka, nato pa podal na modro črto do Rakoviča, ki je s strelom iz roke zadel zgornji levi kot vrat vratarja Hezoga. Takoj za tem je sledila izključitev pri Jeseničanih, vendar prave nevarnosti za Jureta Pavliča ni bilo. Se pa je naš vratar izkazal le nekaj zatem, ko je pred njega nenadoma sam pridrsal Christoph Herzog. Beljačani so bili zelo nevarni, dvakrat je bil v lepi priložnosti Adis Alagič, vendar je bil Jure Pavlič zbran. Železarji pa so nato izepljali hiter protinapad, ki ga je pričel Žan Zupan, nadaljeval pa Urban Sodja. Po podaji je poskušal Nik Lahajnar, si priboril odbit plošček in ga poslal v mrežo za vodstvo 2:0. Nov neizkoriščen power play ni Jeseničanom pomagal do višjega vodstva, po tem ko je na led prišel izključen Beljačan, pa je Urban Sodja zamudil lepo priložnost iz neposredne bližine zadeti še tretjič mrežo Beljaka. Kazen je sledila vsega 6 sekund pred iztekom igralnega časa, ko je priložnost po odbitku dobil in jo tudi izkoristil Alexander Rauchenwald. Za konec je beljaški hokejist nepravilno zadrževal igro in je svojo kazen odsedel v tretjem delu.

Iz akcije Sebastijana Hadžiča se je razvil vodilni zadetek Jesenic

Jeseničani pa so poskrbeli, da Beljačan ni imel možnosti odsedeti celotne kazni. Po nekaj poizkusih je cilj z natančnim strelom zadel branilec Jure Stan. Kljub prednosti dveh zadetkov, je bil končen uspeh še precej daleč. Zato so Jeseničani vztrajali v napadu, Urban Sodja in Peter Bizalj pa sta zamudila res lepi priložnosti iz izdelanih protinapadov. Sledilo je obdobje igre predvsem v srednjem delu brez pravih napadalnih akcij. Jeseničani so zbrano odbijali napade nasprotnika, v napadih pa niso preveč tvegali. Zamudili so priložnost ob igri z igralcem več, takoj za tem pa bili bližje zadetku celo v igri z igralcem manj. Beljačanom je čas hitro bežal, zato so poskušali tudi nekoliko na silo zadeti. To je odpiralo veliko možnosti Železarjem, ki so zamujali velike priložnosti, predvsem Denis Rakovič in Urban Sodja sta imela zadetek na svoji palici.

Kazen je sledila 46 sekund pred koncem, ko je nenadoma znižal Fabian Stichauner. Gosti so vzeli pol minute odmora in svojega vratarja nadomestili s šestim igralcem. Vročo situacijo pred svojim golom je razčistil vratar Jure Pavlič, v nadaljevanju pa je Jaka Podrekar prodrl, podal do kapetana Petra Bizalja, ki je brez težav zadel v prazen gol in potrdil zasluženo zmago.

Nekoliko nemiren plošček je preprečil takojšen strel in priložnost Urbana Sodje je ostala le priložnost

Tekst & foto & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=57]