HD mladi Jesenice : EC VSV 4:5
(2:0, 1:5, 1:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 40. Sodniki: Zrnič, Čertanc, Pahor.

Strelci: 1:0 Bizalj (Stan, Kozar, 8., PP1), 2:0 Hadžič (Török, Kraigher, 16.), 2:1 Gelfanov (Brunner, 21.), 2:2 Gelfanov (Ban, 26.), 2:3 Alagič (28.), 3:3 Jazbec (Jeklič A., Hadžič, 29.), 3:4 Brunner (Herzog C., Leiler, 29.), 3:5 Leiler (Herzog C., 36.), 4:5 Jazbec (Török, Jeklič A., 42.)

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 0, 4), VSV 33 (11+20 (Urbanek), 2, 0)
Streli na gol: Jesenice 42 (17, 13, 12), VSV 35 (14, 16, 5)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Lahajnar, Sodja, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Jazbec, Hadžič, Török, Podlesnik, Krašovec, Tišov. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so bili po včerajšnjem porazu precej slabe volje. Pa ne zavoljo svoje igre, ki ni bila slaba, ampak predvsem zaradi sojenja, ki ne sodi na ledene ploskve. Zato so bili zelo motivirani in odločeni v današnjem srečanju odločitev o zmagovalcu doseči dosti pred koncem tekme. Zato so krenili zelo agresivno v srečanje in že v prvem napadu zamudili dve lepi priložnosti. Vendar gosti niso le gledali nasprotnika, ampak so tudi sami napadli in hitro vrnili s serijo poskusov, katerim je bil Jure Pavlič brez večjih težav tudi kos. Po agresivnem začetku obeh ekip, je sledilo obdobje mirnejše igre, nato pa so Železarji ponovno napadli na vso moč. Ob napadu in jeseniški priložnosti za nevaren strel je tudi prišlo do prve izključitve pri Beljačanih. Domači so to prednost znali izkoristiti, akcija pa se je pričela pred jeseniškim golom, branilci so pozabili na jeseniškega kapetana Petra Bizalja, ki je sam pridrsal na modro črto in prejel dolgo podajo Jureta Stana. V neposrednem dvoboju z vratarjem VSV Lukasom Herzogom je bil Peter Bizalj uspešnejši. Tudi v nadaljevanju so bili Jeseničani boljši, predvsem precej hitrejši, kar je za posledico imelo prekrške gostov. Kar minuta in 45 sekund prednosti dveh igralcev več se je ponudila Jeseničanom. Ob borbi pri ogradi je obležal gostujoči igralec, kar je trenerja gostov tako razburilo, da je šel na led diskutirati z glavnim sodnikom. Seveda je sledila kazen tudi zanj in za Železarje je to pomenilo še dodatnih pet minut igre z igralcem več. Prednost ni bila izkoriščena, v vmesnem času pa si je kazen prislužil še jeseniški branilec. Igra štirih proti štirim je tehnično dobro podkovani ekipi kot  pisana na kožo in Železarji so to znali izkoristiti. Z napadom okoli vrat je vratarja Herzoga presenetil Sebastijan Hadžič in ob daljši vratnici plošček pospravil v gol. Jeseničani so pobudo ohranili do konca in si pripravili še nekaj lepih priložnosti, izid pa je ostal nespremenjen.

Prva tretjina je bila povsem v jeseniški domeni

V drugi tretjini so se vloge na ledeni ploskvi povsem zamenjale. Beljačani so poleteli po igrišču, Jeseničani pa so povsem zastali. Med tem, ko so igralci VSV pokazali veliko želje, te pri domačih ni bilo več toliko, kot v prvem delu. Padec se je še posebej poznal v obrambnih vrstah, katero so gosti zlahka prebijali. Svojo goleado so Beljačani pričeli že v prvi minuti nadaljevanja. Prodor po desnem krilu se je končal s podajo v sredino, kjer jo je Ruslan Gelefanov le še preusmeril v gol. Ne dolgo za tem se je zgodba ponovila, v zelo podobni akciji pa je bil Gelefanov še enkrat uspešen. Le dve minuti kasneje je po samostojnem prodoru zadel še Adis Alagič, vodstvo gostov pa je pomenilo pol minute odmora za domačo ekipo. Po navodili trenerja, so Železarji le krenili agresivneje, kar se je hitro obrestovali in po streli Aleša Jekliča je plošček v mrežo preusmeril Vid Jazbec. Izenačen izid je vzdržal le kratko. Beljačani so ponovno napadli po krilu, to pot po levem in s strelom ob prvi vratnici je zadel Nico Brunner. Sledilo je daljše obleganje vrat gostov, v nekaj minutah igre v napadalni tretjini pa Jeseničani niso prišli do pravega strela. Tudi power play je ostal neizkoriščen, gosti pa so še enkrat zadeli v hitrem protinapadu in Jeseničanom natresli pet zadetkov v le 20. minutah. Ob tem so dvakrat zatresli tudi vratnico in po prikazanem povsem zasluženo prevzeli vodstvo v svoje roke.

V drugi tretjini se je vse skupaj ustavilo

Jeseničani so morali v nadaljevanju več tvegati in odigrati bolj odgovorno v obrambi in agresivneje v napadu. Tak pristop se jim je hitro obrestoval, saj so izid znižali že po manj kot dveh minutah igre. Po strelu Anžeta Töröka je odbitek pospravil Vid Jazbec. Kljub izključitvi na strani Jesenic, aktivnosti v napadu niso popustile. Železarji so poskušali z vseh pozicij, po akcijah celotnega napada, ali v samostojnih poskusih, samo da se je ponudila priložnost za strel. Napadi pa niso obrodili sadov, kljub temu, da se je ponudilo kar nekaj lepih priložnosti. Ploščki so leteli mimo cilja, ali pa so bili plen vratarja VSV. Ob nepravem času je domača vrsta naredila nov prekršek. Do konca rednega dela srečanja  je bilo manj kot 2 minuti in pol. Tudi štirje igralci Jesenic pa so si pripravili dve novi priložnosti za izenačenje, vendar uspeha ni bilo. Izid je ostal nespremenjen, zmaga pa gre v Beljak zavoljo izredno slabe igre Jesenic v drugi tretjini. Jeseničane že v sredo čaka nadaljevanje prvenstva v EBYSL, nasprotnik pa bo ponovno VSV, to pot v Beljaku. Upati je, da bo manj črnih minut Jeseničanov, saj so že tako izgubili preveč dragocenih točk.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=85]