HD mladi Jesenice : SPG EC Red bull Salzburg 5:1
(2:0, 2:1, 1:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 70. Sodniki: Tominc, Čertanec, Zgonc.

Strelci: 1:0 Bizalj (Stan, 10.), 2:0 Hribljan (Podrekar, 14.), 3:0 Bizalj (Kozar, Hribljan, 24.), 4:0 Hribljan (Podrekar, Kozar, 27.), 4:1 SStrobl (Hummer, Lockner, 29.), 5:1 Hadžič (Rakovič, 46.)

Kazenske minute: Jesenice 2 (0, 2, -), Salzburg 20 (0, 2, 8+10 (Lackner))
Streli na gol: Jesenice 41 (11, 18, 12), Salzburg 12 (5, 3, 4)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vavpotič, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kozar, Stan, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Rakovič, Jeklič A., Jeklič M., Török, Hadžič. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani, še nekoliko utrujeni od včerajšnjega napornega srečanja, so nov nastop v EBYSL pričeli manj agresivno, kot smo od njih vajeni. Vseeno pa je bil tempo za nasprotnika prehiter in premočan. Salzburžani so svoje moči usmerjali v odbijanje jeseniških napadov, sami pa so poskušali redko, z razdalje in ne ravno nevarno. Bolj ko se je jeseniški stroj ogreval, bolj dinamična je bila igra Železarjev. Na prvi zadetek je bilo potrebno počakati do sredine prve tretjine, ko je mrežo nasprotnika kot prvi zatresel kapetan Peter Bizalj. Po doseženem zadetku so Jeseničani zaigrali še nekoliko bolje, kar se je hitro odrazilo na rezultatu. Po štirih minutah igre je zadel Vid Hribljan, do konca rednega dela pa bi se mreža nasprotnika lahko še nekajkrat zatresla.

imgl0198
Kapetan Peter Bizalj je načel nasprotnika

V drugo tretjino so Jeseničani vstopili zelo napadalno. Akcije so se vrstile ena za drugo, streli pa so proti vratarju Dominiku Franku leteli z vseh strani. Salzburški vratar je hitro klonil, po izredni akciji pa je nov zadetek dosegel kapetan Peter Bizalj. Uradni napovedovalec je komaj dobro napovedal strelca tretjega zadetka, že se je mreža Salzburga tresla četrtič. Golu Bizalja je sledil ponovno gol Vida Hribljana. Ob viski prednosti in popolni dominaciji na ledeni ploskvi pa se je prikradla manjša napaka, ki so jo gosti spremenili v zadetek. Šele po tem zadetku je bil izključen prvi igralec na srečanju, jeseniški napadalec pa je bolj po nesreči kot z namenom spotaknil nasprotnika. Tudi gosti so nekaj za tem sedli na klop za kaznovane, nobena od ekip pa ni uspela izkoristiti prednosti igralca več.

Ob visoki prednosti so Železarji srečanje nadaljevali nekoliko manj agresivno. Še vedno so vse niti igre držali v svojih rokah in nasprotnika držali daleč stran od svojega gola. Napadalnost se jim je še enkrat več izplačala, saj je po dobrih petih minutah nadaljevanja Sebastijan Hadžič dosegel peti jeseniški zadetek, ko je pospravil odbitek po streli Denisa Rakoviča. Nato pa se je nadaljevala neuspešnost v igri z igralcem več. Tudi, ko so Jeseničani prišli v izdelan položaj za neoviran strel, je bil ta preslab ali pa premalo natančen. Veliko poskusov je zletelo mimo vrat, in enako se je dogajalo tudi ob minuti prednosti dveh igralcev več. Seveda je opravičilo, da je bila tekma odločena in zavzetost ni bila na najvišjem nivoju. V takem položaju je moč preizkusiti kakšno taktično različico, ki bi kasneje lahko prišla prav v odločilnih bojih. Nekoliko je bilo treba tudi štediti moči, saj odločilni dvoboji še prihajajo. Zmaga Jesenic niti trenutek ni bila vprašljiva, naši fantje pa ostajajo vodilni v skupini B. Njihova prednost pred Olimpijo pa ob odigrani tekmi manj znaša 4 točke.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=64]