HD mladi Jesenice : HDD Telemach Olimpija 2:5
(1:1, 1:2, 0:2)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 80. Sodniki: Lešnjak, Markizeti, Zgonc.

Strelci: 0:1 Režek (Drozg, Uduč, 1.), 1:1 Sodja (Zupančič, 13., PP1), 2:1 Sodja (Lahajnar, 23.), 2:2 Snoj M. (Truden, 25.), 2:3 Sotlar (Zdešar, 38.), 2:4 Zdešar (Dovič, Zajc, 45.), 2:5 Zdešar (Sotlar, 30., SH1)

Kazenske minute: Jesenice 6 (0, 4, 2), Olimpija 6 (2, 0, 4)
Streli na gol: Jesenice 35 (9, 11, 15), Olimpija 32 (10, 13, 9)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Rakovič, Jeklič M., Hadžič, Török, Podlesnik, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Za izenačenje je zadetek prispeval Urban Sodja

Čeprav je uvod v derbi mladih ekip Jesenic in Olimpije napovedoval ognjevito srečanje, pa v prvem delu tega kasneje ni bilo. Jeseničani so že v prvem napadu ogrozili vrata nasprotnika, enako pa je storila tudi Olimpija. Zmeda v obrambni vrsti Jesenic je gostom omogočila hitro vodstvo že v prvi minuti srečanja. Po prejetem zadetku so Jeseničani več igrali s ploščkom, vendar brez pravih priložnosti. Te so imeli Ljubljančani veliko več in bolj konkretne, do spremembe izida pa ni prišlo. Vratnica Jesenic je dala nekaj dodatnega vetra v domača jadra in ob prvi in edini izključitvi v prvi tretjini so tudi zadeli. Po akciji z Anžetom Zupančičem je bil natančen Urban Sodja. V nadaljevanju je bil najbližje zadetku Sebastjan Hadžič, izid pa se ni spremenil.

Tudi uvod v drugo tretjino je napovedoval srečanje z več energije. Vendar se je, tako kot v prvem delu, po uvodnem pritisku Jesenic, vse skupaj spremenilo v nekoliko manj zanimivo srečanje, daleč od tistega, kar znata pripraviti Jesenice in Olimpija. Pritisk Železarjev je prinesel hitro vodstvo, za nov zadetek pa je ponovno poskrbel Urban Sodja. Po dveh minutah igre je zmedo Jeseničanov pred vratarjem Juretom Pavličem izkoristil Matic Snoj. Ob izključitvi na strani Jesenic so Železarji dvakrat konkretno zapretili, zadeli tudi vratnico, na koncu pa so se brez večjih težav ubranili apadov gostov. Nekaj minut nezanimive igre je popestril Jure Sotlar, ki je najprej ukradel plošček, naredil nekaj zmede pred jesneiškim golom, nato pa še pospravil odbitek v gol in goste popeljal v novo vodstvo, ki je vzdržalo do konca drugega dela. Ob tem so gosti odločilno tretjino pričeli ob prednosti igralca več.

Olimpija slabo minuto preostanka kazni ni izkoristila, vendar je obdržala pobudo. Po hitri akciji je po desnem krilu do strela prišel Jaka Zdešar in neubranljivo zadel za dva zadetka naskoka Olimpije. Prečka Sebastjana Hadžiča in izključitev pri Olimpiji Jeseničanom ni prinesla znižanja izida, ampak so se gosti oddaljili še za en zadetek. Jure Sotlar je z dolgo podajo v protinapad poslal Jaka Zdešarja, ki je brez težav dosegel svoj drugi zadetek na tekmi. V podobni priložnosti se je le nekaj kasneje znašel še Klemen Drozg, a je Jure Pavlič prebral njegovo namero in odbil strel. Tudi nov jeseniški power play ni prinesel spremembe izida, ob polnih močeh na ledu pa je nevarno poskusil Žan Zupan, nekaj kasneje pa še Jure Stan. Olimpija je v nadaljevanju mirno nadzirala jeseniške napade ter zamudila priložnost v še nekaj protinapadih. Zmaga je zasluženo odšla v Ljubljano, saj je Olimpija izkoristila številne napake jeseniške obrambe.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=80]