HD mladi Jesenice : HK Olimpija 4:2
(2:0, 1:2, 1:0)

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 44. Sodniki: Zrnič, Čamdžić, Bergant.

Strelci: 1:0 Čamdžič (Jazbec, 6.), 2:0 Srpčič (Tomaževič, Tarman, 11., PP2), 2:1 Maver (Orehek, Černe, 26.), 3:1 Tišov (Rekar, 36.), 3:2 Rus, 38., 4:2 Jazbec (Podlesnik, Jensterle, 47., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 8 (2, 2, 4), Olimpija 10 (6, 0, 4)
Streli na gol: Jesenice 23 (6, 8, 9), Olimpija 26 (7, 13, 6)

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Podlesnik, Jensterle, Čamdžić (C), Jazbec, Rekar, Srpčič, Tarman, Glavič, Krašovec, Tomaževič, Pelko, Žuber, Avsenek, Tišov, Svetina. Trener: Gaber Glavič.

Za obe ekipi je značilno, da v mladinskem državnem prvenstvu igrata v okrnjeni zasedbi, saj močnejši člani mladinskega pogona nastopajo v prvenstvu EBYSL. Zato so na led drsališča Podmežakla pridrsali skoraj identični ekipi, kot dan pred tem v prvenstvu kadetov. Ne glede na postavo, pa sta obe ekipi srečanje vzeli resno, Olimpija pa ej bila tista, ki je prva zapretila. Tudi prva priložnost z igralcem več se je ponudila gostom, ostala pa je neizkoriščena. Takoj za tem, ko se je na led vrnil izključeni Jeseničan, pa je Aljoša Čamdžić poskrbel za vodstvo Jesenic. Po poskusu Vida Jazbeca je pospravil odbit plošček v mrežo Olimpije. Jeseničani so počasi prevzeli pobudo, ob dvojni izključitvi pri Olimpiji, pa so imeli minuto in pol prednost dveh igralcev. Z močnim strelom z modre črte je prednost hitro izkoristil Žan Luka Srpčič, ob igri z igralcem več pa je Tilen Spreitzer posredoval izredno. Do konca prvega dela sta obe ekipi imeli nekaj priložnosti, ob koncu pa so domači ponovno imeli power play. Ostal je neizkoriščen, pol minute pa ga je še ostalo za drugi del srečanja.

Od prvega sodniškega meta dalje se je na ledu bil zanimiv boj

Jeseničani tudi v preostanku kazni niso bili nevarno, nato pa je Olimpija prevzela igro v svoje roke in nevarno napadala večji del druge tretjine. Jeseničani so se branili in zelo malo napadali. Grega Vilman je branil zelo dobro, vendar je pokleknil ob napaki obrambe, Luka Maver pa je iz neposredne bližine znižal izid. Ob pritisku Olimpije so si domači privoščili tudi izključitev, vendar pa v tem obdobju ni bilo pretirano vroče pred golom Jesenic. Na polovici srečanja sta mesto v golu Olimpije zamenjala Tilen Spreitzer in Aljaž Oblak, ki dolgo ni imel prav veliko dela, nato pa ga je nekoliko presenetil strel Gašperja Tišova, ki je Jesenicam prinesel ponovno prednost dveh zadetkov. Po tem zadetku se je igra končno razživela in Železarji so tudi nanizali nekaj napadov. Na drugi strani je tudi Grega Vilman vrnil darilo Olimpiji, ko je po strelu Martina Rusa s sredine igrišča plošček spustil v gol. In nasprotnika sta ponovno v zadnji del krenila ob prednosti Jesenic za vsega en zadetek.

V drugem delu je bilo pred golom Jesenic velikokrat zelo vroče

Zadnja tretjina je bila tretjina zamujenih priložnosti. Kdor je pričakoval taktičen dvoboj, se je pač uštel. Prva priložnost se je ponudila Jeseničanom, takoj za tem pa se je stresla vratnica jeseniškega gola. Jeseničani so v tem delu prevzeli pobudo in si pripravili več priložnosti. Izsilili so prekršek in odlično odigrali power play. Branilca sta odigrala naučeno kombinacijo, z natančno podajo pa pripravila Vidu Jazbecu odlično pozicijo za strel, ki jo je tudi izkoristil. Prednost bi kaj hitro lahko znašala tudi kakšen zadetek več, na drugi strani pa so tudi ljubljanski hokejisti znali ogroziti Grega Vilmana. Gostom se je ponudila minuta priložnost tudi v igri petih proti trem, vendar so se Jeseničani odlično branili. Vzdržali so vse napade, vse do konca srečanja pa odigrali mirno in zbrano. V zadnjih trenutkih igre je tempo nekoliko upadel, kar je bilo tudi pričakovati, glede na naporen ritem tekem. Velik del mladinske ekipe je v zadnjih štirih dneh odigralo štiri tekme. In za nameček slavili tudi štiri zmage. Zato vse čestitke za odlične predstave.

V zadnjem delu so mladi Železarji zamudili nekaj odličnih priložnosti

Tekst & foto: Drago Cvetanovič

[nggallery id=63]