HD mladi Jesenice : HK Olimpija 5:4
(1:0, 2:4, 2:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 500. Sodniki: Škofic, Bohinec, Črv.

Strelci: 1:0 Razingar (Sefič, Kovačevič, 17., PP1), 1:1 Uduč (Režek, Drozg, ,24.), 1:2 Dovič (Sotlar, Pesjak, 26., PP1), 2:2 Hafner (Zrnič, 34.), 3:2 Brus (Vidmar, Sefič, 34.), 3:3 Truden (Snoj, Vražič, 38.), 3:4 Humar (Čepon, Snoj, 40., PP1), 4:4 Zrnič (Hafner, Bremec, 49.), 5:4 Zrnič, 53.

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 4, 0), Olimpija 2 (2, 0, 0)
Streli na gol: Jesenice 40 (12, 21, 7), Olimpija 46 (8, 27, 11)

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Ejup, Kovačevič, Razingar, Sefič, Brus, Varl (C), Vidmar, Remar, Potočnik, Kovačec, Vukčevič, Kunčič, Rebolj L., Pihler, Rožič, Bremec, Hafner, Zrnič. Trenerja: Bine Felc in Aleš Sodja.

Prva tretjina je postregla z zanimivo predstavo. Dokaj polne tribune so pričakale hokejiste Jesenic in Olimpije, iz mikrofona pa je donel glas najboljšega napovedovalca Bojana Makovca. Vse je bilo nared za veliki praznični rdeče-zeleni obračun. Železarji so nastopili brez predsednika društva Mihe Rebolja, Olimpija pa je za razliko od tekme v Ljubljani, nastopila v nekaj močnejši postavi z nekaterimi mladimi reprezentanti.

Jeseničani in Ljubljančani so lepo napolnili dvorano na Bledu

Po uvodnih minutah, ki so minile mirno in v medsebojnem otipavanju, so Jeseničani prevzeli pobudo in prešli v napadalno igro. Pripravili so si kar nekaj lepih priložnosti, ki so bile plod domiselne igre. Da se mreža Olimpije ni zatresla je poskrbel vratar Matic Boh, pa tudi Jeseničani sami, ki so občasno vseeno preveč iskali idealne pozicije za strel. V tem času je Borut Vukčevič zatresel tudi vratnico. Olimpija ni bila le nemi opazovalec. Mladi ljubljanski napadalci so iskali svojo priložnost v hitrih protinapadih, pri čemer so se zanašali predvsem na svojo hitrost. Tudi Gaber Glavič je imel nekaj priložnosti za dokazovanje. Zadetek za Jesenice je padel ob edini prednosti igralca več v tem delu igre. Po dobljenem sodniškem metu so branilci Olimpije pozabili na Tomaža Razingarja, ki je z višine prostora za sodniške mete sprožil strel na daljšo vratnico vrat vratarja Boha, plošček pa se je od vratnice tudi odbil v mrežo.

V prvem delu je bilo več prometa pred golom Olimpije

V drugo tretjino so odločneje vstopili gosti. Že v uvodu v tretjino so pokazali željo po izenačenju, skozi igro pa svoj tempo še stopnjevali. Hitrost nasprotnika Jeseničanom ni odgovarjala in v obrambi je bilo večkrat precej vroče. Gaber Glavič je nekajkrat izredno posredoval in ohranjal jeseniško vodstvo, nemočen pa je bil ob akciji Olimpije v 24. minut. Nekaj uspešnih obramb ni odvrnilo napadalcev v zelenih dresih, da ne bi vztrajali in Aljaž Uduč je odbit plošček poslal v mrežo za izenačenje. Ob prvi jeseniški kazni so gosti hitro izkoristili prednost igralca več in izid preobrnili sebi v prid. Anže Dovič je bil uspešen pri akciji prvega Olimpijinega napada. Jeseničani so počasi vzpostavili ravnotežje in tudi krenili v napad. Večkrat so ogrozili Boha, nato v pol minute zadeli kar dvakrat. Najprej je s prodorom iza gola zadel Milan Hafner, takoj za tem pa je odbit plošček pod prečko poslal Miha Brus. Nadaljevanje je prineslo strelske vaje obeh ekip. Akcij je bilo zelo veliko, najlepšo pa so izpeljali ljubljanski hokejisti. Po prodoru je Tadej Snoj podal pred gol Jesenic, kjer je spretno zadel Nik Truden in izid je bil ponovno poravnan. Ko je že kazalo, da bosta ekipi odšli na odmor izenačeni, se je gostom ponudila priložnost v power playu, že po nekaj sekundah igre pa je Nik Humar zadel za novo vodstvo Olimpije.

Veselje ob jeseniškem izenačenju po strelu Milana Hafnerja

V odločilno tretjino so ponovno bolje vstopili železarji. Prednost nasprotnika bi bilo dobro uloviti, to pa je mogoče le z agresivnim pristopom in napadalno igro. Jeseničani so vrstili napad za napadom in s številnimi akcijami iskali priložnost za zadetek. Na nasprotni strani so ljubljanski hokejisti čakali na priložnosti v protinapadu. Teh pa ni bilo malo. V peti minuti nadaljevanja sta tako sama proti Glaviču krenila Nik Truden in Tadej Snoj, slednji pa ni uspel premagati jeseniškega vratarja. Železarji so še naprej izvajali pritisk, ki se je obrestoval v 49. minuti. Po prodoru po levi strani je strel sprožil Milan Zrnič in premagal vratarja Boha. Razmerje moči se ni spremenila, do novega vodstva pa bi vseeno prvi lahko prišli gosti. Po strelu Klemena Drozga je Gaber Glavič izredno posredoval. Na drugi strani pa je svoj drugi zadetek dosegel Milan Zrnič. To pot je izpeljal podobno akcijo, kot nekaj pred tem, le da je prodrl z desne strani. Sedaj so zmaji lovili prednost železarjev in zatresli vratnico vrat Gabra Glaviča. Enako (ne)uspešni so bili le nekaj zatem tudi železarji na drugi strani. Dve minuti pred koncem rednega dela je bil blizu izenačenju Jure Sotlar, ki je uspešno preigral tudi Gabra Glaviča, a je plošček zletel mimo cilja. Ob glasni podpori s tribun so železarji mirno odbijali napade Olimpije in minimalno prednost ohranili vse do konca srečanja. Zelo zanimiv derbi je pripadel železarjem, srečanje pa je bilo odlično, napeto skozi vseh 60 minut. Za odlično hokejsko predstavo sta pač potrebna dva odlična nasprotnika. I to je ta večer bilo.

Gaber Glavič se je dobro znašel tudi ob napadu ljubljanske dvojke Truden – Snoj

Tekst & foto: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=43]