HD mladi Jesenice : HK Olimpija 3:2
(0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 60. Sodniki: Bohinc, Markizeti, Franc.

Strelci: 1:0 Glavič (Pelko, Tomaževič, 22.), 2:0 Krašovec (Pelko, 26., PP1), 2:1 Matičič (Sitar, 27.), 2:2 Orehek, 47., 3:2, 65., GWS

Kazenski streli: Krašovec 1, Maver 0, Tomaževič 0, Čepon 0, Rekar 1.

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 2, 2, 0), Olimpija 24 (0, 6+10 (Rus), 8, 0)
Streli na gol: Jesenice 20 (4, 8, 6, 2), Olimpija 41 (14, 12, 14, 1)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Srpčič, Žuber, Krašovec (C), Avsenek, Trkulja, Pelko, Tarman, Glavič, Tomaževič, Rekar, Blažič, Hadžič, Rajsar, Razinger, Svetina. Trener: Dejan Varl.

V derbiju kadetskega prvenstva sta se na Jesenicah pomerili vodilni ekipi. Ljubljanska Olimpija je imela pred srečanjem majhno točkovno prednost. Jeseniška želja je bila z zmago skočiti na prvo mesto prvenstva, vendar pa je bila želja po zmagi še kako prisotna tudi pri igralcih Olimpije. Ti so srečanje pričeli bolje, napadalneje in odločneje. Takoj so prevzeli pobudo in jo niso izpustili iz rok vseh 20 minut prvega dela. Ustvarili so si veliko priložnosti, jeseniški vratar Anže Vavpotič pa je imel veliko dela. A v prvem delu ga je opravil izvrstno in odbil vse poskuse gostov. Jeseničani so redko napadli in še redkeje streljali, že v uvodu pa so zamudili najlepšo priložnost. V zelo športnem prvem delu izključitev ni bilo, kljub temu pa je bilo nekaj malega prerivanja, vse v žaru borbenosti.

V prvem delu je bila Olimpija zelo nevarna pred golom Jesenic

Druga tretjina je bila veliko bolj enakovredna kot prva. Železarji so vzpostavili ravnovesje na ledu in tudi odločneje krenili v napad. To se je hitro obrestovalo, Jeseničani pa so prvi na srečanju zadeli. Po dobro izvedenem protinapadu je Gašper Glavič zatresel mrežo nasprotnika. Sledila je kazen za domačo ekipa, Železarji pa so se odločno branili, izsilili pa tudi prekršek nasprotnika. Ob polni postavi na ledu je Žiga Krašovec spretno preusmeril plošček v gol in povišal na 2:0. Ne dolgo za tem se je sam pred Tilnom Spreitzerjem znašel Blaž Tomaževič, a je zgrešil. Takoj za tem so se v podobni situaciji znašli tudi gosti. Anže Vavpotič je strel Nika Sitarja odbil, nemočen pa je bil ob novem strelu Patrika Matičiča. Obe ekipi sta nadaljevali z borbeno igro, ki so vodile tudi v prekrške. Jeseničani so zamujali prednosti in izid je ob koncu drugega dela obljubljal še hud boj v zadnji tretjini.

Jeseniško veselje ob zadetku Gašperja Glaviča

Uvod v tretjo tretjino je bil z obeh strani nekoliko previden, nato pa je bila igra podobna tisti v prvi tretjini. Olimpija je vodila igro, veliko poskušala, Jeseničani pa so se zanašali na protinapade. V enem od njih je Gašper Glavič zamudil lepo priložnost za nov zadetek, v samostojni akciji pa je na drugi strani za kazen poskrbel Janez Orehek. Takoj za tem Jeseničani še enkrat več niso izkoristili power play, Anže Vavpotič pa je poskrbel, da se gosti niso veselili celo zadetka z igralcem manj. Sledil je bolj nervozen del srečanja, ko so se vrata kazenske klopi pogosteje odpirala. Ob tem se je domačim ponudila priložnost igre z dvema igralcema več in to minuto in pol, a so storili prekršek, priložnost pa je splavala po vodi. Zadnji dve minuti sta minili v previdni igri, srečanje pa je svojo odločitev čakalo v podaljšku.

Anže Vavpotič je bil izreden

Pa tudi podaljšek ni prinesel odločitve, saj sta obe ekipi odigrali zelo previdno v obrambi. Nihče ni želel preveč tvegati, oba nasprotnika pa sta upala na nekaj pomoči sreče ob izvajanju kazenskih strelov. Ta se je nasmehnila Jeseničanom, ki so dosegli dva zadetka, medtem, ko nasprotnik v dveh poskusih Anžeta Vavpotiča ni premagal. Nekoliko srečna zmaga Jesenic še v tretjem medsebojnem obračunu pa ni prinesla skoka na vrh lestvice.

Tekst & foto & video: Drago Cvetanovič

[nggallery id=62]