HD mladi Jesenice : Medveščak 6:2
(2:2, 3:0, 1:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 130. Sodniki: Lešnjak, Černe, Čamdžić.

Strelci: 0:1 Lovrenčič, 5., 1:1 Lahajnar (Sodja, Jazbec, 9.), 1:2 Lovrenčič (Miličič, Ružič, 10.), 2:2 Zupančič (Zupan, 19.), 3:2 Bizalj (Podrekar, Stan, 30., PP1), 4:2 Zupančič (Sodja, Rakovič, 36., PP2), 5:2 Jeklič M. (Török, Kraigher, 39.), 6:2 Zupan (Stan, Podrekar, 54., SH1)

Kazenske minute: Jesenice 14 (0, 8, 6)  Medveščak 14 (0, 10, 4)
Streli na gol: Jesenice 47 (16, 20, 11), Medveščak 28 (7, 9, 12)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Lahajnar, Sodja, Zupan, Kozar, Stan, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Török, Jazbec, Hadžič, Podlesnik, Jeklič M., Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so prvo srečanje po dolgem reprezentančnem odmoru odločili sebi v prid. Pomembne točke v boju za vrh južne skupine so varno shranjene, a do njih ni bili lahko priti. Zagrebčani so na Bled pripotovali le z deseterico hokejistov in dvema vratarjema. A so že v prvi tretjini pokazali, da bodo trd oreh. Jeseničani v prvi tretjini niso bili pravi in še enkrat več se je pokazalo, da tehnični ekipi, kot železarji tudi so, odmori ne prinašajo nič dobrega. Zvonimir Lovrenčič je Medveščak kar dvakrat v prvem delu popeljal v vodatvo. Prvo izenačenje je dosegel Nik Lahajnar, drugega pa Anže Zupančič, katerega gol se res ne vidi vsak dan. Plošček je v zagrebški mreži obstal po tem, ko se je odbil od ograde in zadel še vratarja.

Druga tretjina je že pokazala, da se Jeseničani prebujajo. Najprej so se spretno ubranili ob prvi igri z igralcem manj na srečanju, nato pa počasi stopnjevali ritem igre. Kratka zagrebška klop ni mogla parirati ostremu tempu Jeseničanov in to se je hitro tudi pokazalo. Grešiti so pričeli tudi gosti in domačim ponudili priložnost v power playu. Čeprav je bila ta le polovična, saj sta bila minuto skupaj izključena Jeseničan in Zagrebčan, so železarji to znali izkoristiti. Ponovno sta Jaka Podrekar in Peter Bizalj pokazala, da sta v tem elementu močno jeseniško orožje, gol pa je pomenil prvo vodstvo Jesenic na srečanju. Bolj pomembno pa je, da ga vse do konca niso izpustili iz rok. Napadi proti golu Medveščaka so se vrstili eden za drugim, sledile pa so tudi izključitve, Ob prednosti dveh igralcev več je še enkrat zadel branilec Anže Zupančič, malo pred koncem drugega dela pa je z lepim zadetkom od strelu na prvo vratnico zadel Matic Jeklič. Visoka prednost železarjev je pomenila mirno nadaljevanje.

V zadnji tretjini so bili naši hokejisti še vedno tisti, ki so diktirali tempo in si priigrali več priložnosti. Vse še ni teklo, kot bi si igralci želeli, kljub temu je bilo to dovolj za goste iz Zagreba. Gosti so imeli priložnost zadeti ob igri z igralcem več kaj kmalu po začetku tretje tretjine, vendar ni jim uspelo sestaviti nič, kar bi ogrozilo vrata Jureta Pavliča. V enakem položaju, le nekaj minut kasneje se je slika ponovila, Jeseničani pa so z igralcem manj še zadeli. Obrambi Medveščaka je pobegnil Žan Zupan in zadel za končni izid. Vse do konca je srečanje potekalo mirno, nekaj malega se je zaiskrilo povsem na koncu, prišlo pa je le do obojestranske izključitve.

Z novimi točkami so železarji ponovno sami na vrhu lestvice južne skupine EBYSL. Kljub tekmi manj imajo tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo. A že v nedeljo naše hokejiste čaka dolga in naporna pot ob tem pa zahtevno srečanje proti Innsbrucku. Žan Zupan ob tem pravi: “Gremo na zmago, saj drugače sploh ne znamo!” 

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=41]