HD mladi Jesenice : KHL Medveščak Zagreb 4:1
(1:0, 1:1, 2:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 76. Sodniki: Zrnič, Markizeti, Čamdžić.

Strelci: 1:0 Hribljan (Podrekar, 6.), 2:0 Sodja (Zupan, Zupančič, 31.), 2:1 Jazbec (Blagus, Oreščanin, 40., PP1), 3:1 Bizalj (Hribljan, 54.), 4:1 Sodja (Zupan 55., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 12 (4, 2, 6), Medveščak 10 (2, 4, 4)
Streli na gol: Jesenice 33 (12, 13, 8), Medveščak 18 (6, 5, 7)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Török, Hadžič, Jeklič M., Podlesnik, Krašovec, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Po dveh zaporednih porazih na domačem blejskem ledu so Jeseničani izgubili kar precej točkovne zaloge. Prednost pred najbližjim zasledovalcem je skopnela in zmage so postale nujnost. Pod pritiskom te nujne zmage so Železarji v prvo tretjino obračuna z Medveščakom vstopili slabo, gostom pa takoj ponudili dovolj prostora za nevarno akcijo, kjer se je z izredno obrambo izkazal Jure Pavlič. Izključitev na domači strani pa je očitno prebudila Jeseničane, ki so kljub igralcu manj na ledu bili nevarnejši in zamudili dve lepi priložnosti. Napadalnost Jesenic se je izplačala v šesti minuti. Agresiven napad na zagrebške branilce je pripeljal do ukradene ploščice, Jaka Podrekar pa je izza gola podal do Vida Hribljana, ki je vztrajal in na koncu tudi spravil plošček za hrbet vratarja gostov Mate Tomljenoviča. Ob novi izključitvi pri Jesenicah se je slika iz pretekle izključitve ponovila in domači so bili ponovno blizu zadetku. Ob prodoru Petra Bizalja je plošček za malo zgrešil cilj, storjen pa je bil tudi prekršek nad našim kapetanom. Ob prednosti Železarjem ni uspelo zadeti, bili pa so ves čas zelo nevarni in aktivni. Očitno je bilo, da so v tekmo vstopili precej bolj odločni, kot na nekaj zadnjih in an ledu tudi prikazali to odločnost ter željo. Do konca prvega dela sicer niso več zadeli, največ zaslug za to pa gre vratarju Medveščaka Tomljenoviču, ki je nekajkrat res izredno posredoval.

Vztrajnost Vida Hribljana je bila nagrajena z zadetkom

Tudi v prvih trenutkih drugega dela so gosti bili nekaj nevarnejši, nato pa so domači prevzeli pobudo in povsem zagospodarili na ledeni ploskvi.  Akcije so se vrstile ena za drugo, Jeseničani pa so poskušali z vseh pozicij premagati vratarja Medveščaka. Ob zadeti vratnici je bilo še nekaj nevarnih poskusov tako z razdalje, kot tudi iz neposredne bližine.  Tudi ob power playu Jeseničani niso uspeli zadeti, jim je pa nekaj za tem uspela izredna akcija. Žan Zupan je podal zelo ostro na palico Urbana Sodja, ki je plošček preusmeril za hrbet presenečenega Tomljenoviča. Nekaj kasneje so gosti dosegli zadetek, ki pa je bil razveljavljen, saj je bil dosežen na nepravilen način – z roko. Ob novi prednosti igralca več so Železarji odigrali slabše, zato so bili gosti celo nevarnejši, v protinapadu treh proti enemu pa so zadeli prečko. Vendar že v naslednjih napadih so bili Jeseničani spet blizu zadetku, žal pa niso bili najbolj učinkoviti. Pred koncem drugega dela so se domači branili z igralcem manj, gosti pa so to prednost 15 sekund pred iztekom igralnega časa uspeli izkoristiti in izid znižati. Takoj po sodniškem metu so gosti ponovno storili prekršek, skoraj minuto in 50 sekund kazni pa je ostalo za uvod v tretji del tekme.

Po akciji z Žanom Zupanom je Urban Sodja prispeval drugi zadetek za Jesenice

Jeseničani so od prvih trenutkov tretje tretjine pritisnili proti vratom nasprotnika in tudi takoj zamudili dve izredni priložnosti. Prednost igralca več je ostala neizkoriščena. Nadaljevanje srečanja je potekalo bolj izenačeno, priložnosti je bilo malo, najlepšo pa je zamudil Peter Bizalj, ki je preusmeril podajo Jaka Podrekarja le malo mimo daljše vratnice. Gosti so zapretili v power playu, ponovno se je izkazal Jure Pavlič, so pa tudi Železarji zapretili v napadu. Ob vrnitvi prvega izključenega Jeseničana je na klop moral že drugi. Obdobje dveh minut je minilo bolj mirno kot pred tem, ob koncu kazni pa je Urban Sodja sam krenil v protinapad, a ni uspel v dvoboju proti Tomljenoviču. Zamujeno priložnost Sodje je kmalu za tem popravil kapetan Peter Bizalj, ki je v kombinaciji s Hribljanom izigral obrambo gostov. Ob prekršku gostov je Nik Lahajnar zadel vratnico, v nadaljevanju napada pa se je v gneči pred golom Medveščaka najbolje znašel Urban Sodja. Napadi Jesenic se s tem še niso končali. V protinapadu je kombiniral celotni prvi napad, strel Anžeta Zupančiča pa žal ni končal v mreži. Napaka v napadu je za Jeseničane pomenilo novo branjenje z igralcem manj, do konca pa je ostalo manj kot dve minuti igre. Gosti niso imeli rešitve za obrambo Jesenic, ob jalovih napadih pa so tudi oni storili prekršek. Srečanje se je tako končalo s po štirimi igralci na vsaki strani, Jeseničani pa so povsem zasluženo osvojili pomembne tri točke in s tem ohranili prednost na lestvici.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=81]