HD mladi Jesenice : HDK Maribor 11:3
(3:1, 5:0, 3:2)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Altersberger (AUT), Bohinc, Černe (oba SLO).

Strelci: 1:0 Kovačevič (Kunčič, Kovačec, 5., PP1), 2:0 Kovačec, 10., 2:1 Kovačič, 15., 3:1 Rebolj L. (Berlisk, Pihler, 18.), 4:1 Hafner (Bremec, Rebolj M., 25.), 5:1 Kovačec (Kovačevič, Zajšek, 27., PP1), 6:1 Bremec (Ejup, 28.), 7:1 Remar (Brus, 35.), 8:1 Remar (Vidmar, 40.), 9:1 Zajšek (Potočnik, Kovačec, 45.), 10:1 Kunčič (Zrnič, Bremec, 47.), 10:2 Kovačič (Kuzman, 53.), 11:2 Pihler (Berlisk, 58.), 11:3 Kranjc, 59.

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 4, 0), Maribor 4 (2, 2, 0)
Streli na gol: Jesenice 41, Maribor 26

HD mladi Jesenice: Glavič, Svetlin, Rebolj L., Pihler, Berlisk, Varl (C), Kovačevič, Kovačec, Kunčič, Brus, Zrnič, Ejup, Rebolj M., Hafner, Remar, Potočnik, Bremec, Zajšek, Sefič, Vidmar. Trener: Bine Felc.

Jeseniška članska ekipa nadaljuje s prepričljivimi predstavami v prvem delu državnega prvenstva. V svojem predzadnjem nastopu pred odločilnimi boji, so si s prepričljivo zmago proti Mariboru zagotovili prvo mesto.  Jeseničani so že v uvodu srečanja pokazali, da jim bo zmago težko vzeti. Izkušeni hokejisti so nasprotniku vsilili svoj način igre in to prednost s pridom izkoriščali. V prvem delu je gostom še uspelo nekako odbijati serije napadov Jesenic. Vseeno se je mariborska mreža prvič zatresla že v peti minuti. Prednost igralca več je bila izkoriščena že po pol minute, branilec Senad Kovačevič pa je odprl revijo golov. Po boljši igri tudi v nadaljevanju, je kmalu sledil nov zadetek, ki ga je dosegel Žiga Kovačec. Sledil je mariborski odgovor in znižanje na 2:1. Ob tem je zanimiva tudi igra imen strelcev, saj je bil za Maribor uspešen Kovačič. Sledil je hiter jeseniški odgovor, zadetek Luke Rebolja pa je bil tudi zadnji v prvem delu.

V drugem delu so bili Jeseničani še bolj prepričljivi, hitrejši in odločeni pokazati svoj repertoar znanja. Ob pravem pritisku na gol so v razmaku dobrih treh minut dosegli tri zadetke in si že zagotovili zmago. Po zadetku Milana Hafnerja je Žiga Kovačec izkoristil tudi drugi in s tem tudi zadnji power play za Jeseničane, svoje pa je dodal še Miha Bremec. V obdobju dokaj enakovredne igre so Železarji le lovili zalet za nov udarec ob zaključku drugega dela. V zadnjih petih minutah je bil jeseniški stroj spet v polnem zaletu, Aleš Remar pa je premoč dvakrat kronal z zadetkom.

Po prepričljivem vodstvu je bil čas za bolj sproščen nastop z nekaj vložki za gledalce in pa priložnost tudi za Gašperja Svetlina med vratnicama. V natančnih akcijah sta svoje k zmagi dodala še napadalec Matic Zajšek in nekaj kasneje še branilec Boris Kunčič, ki je dosegel deseti jeseniški zadetek. Ko se je srečanje že prevesilo v zaključno fazo, pa so tudi Mariborčani uspeli izkoristiti nekaj manj prizadevne Železarje. S svojim drugim zadetkom je izid nekoliko znižal Marjan Kovačič. Grega Pihler je zaključil še eno od natančnih akcij Jesenic, za končni izid pa je poskrbel Žiga Kranjc. Jesneičane tako čaka še en nastop v rednem delu državnega prvenstva, prav tako pa bodo to mariborski Lisjaki. Isti nasprotnik pa bo ovira tudi pred napredovanjem v polfinale državnega prvenstva, kjer pa bo nasprotnik HDD Telemach Olimpija.

Tekst: Drago Cvetanovič