HD mladi Jesenice : HDK Maribor 4:5
(1:2, 1:2, 2:1)
2. tekma malega finala mladinskega DP; izid v zmagah 0:2 

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 100. Sodniki: Zrnič, Bohinc, Črv.

Strelci: 0:1 Krajnik (Kelc, Nemeček, 4.) 0:2 Unuk (Oberčkal, 5.), 1:2 Jeklič M. (Török, Stan, 12,), 2:2 Jeklič M. (Hadžič, Török, 37.), 2:3 Nemeček (Vinčec, Govejšek, 40.), 2:4 Unuk (Satler, Koren, 40.), 3:4 Jeklič M (Török, Stan, 45.), 3:5 Draksler (Zernko, 50., PP1), 4:5 Stan (Jeklič M., Hadžič, 55., PP2)

Kazenske minute: Jesenice 10 (2, 6, 2), Maribor 20 (4, 0, 6+10 (Nemeček))
Streli na gol: Jesenice 46 (12, 11, 23), Maribor 44 (13, 16, 15)

HD mladi Jesenice: Vilman, Picelj, Podlesnik, Stan, Török, Hadžič, Jeklič M., Jeklič A., Jensterle, Čamdžić (C), Krašovec, Tišov, Tarman, Glavič, Jazbec, Tomaževič, Sintič, Trkulja, Rekar. Trener: Gaber Glavič.

Drugo tekma mladinskega obračuna za tretje mesto so bolje, predvsem pa zelo učinkovito pričeli Mariborčani. V kratkem obdobju 17. sekund so dvakrat zadeli in si pripravili odlično osnovo za nadaljevanje srečanja. Uspešna sta bila Dejan Krajnik in Nik Unuk. Jeseničani so nato počasi razmerje moči izenačili in garali za zadetek priključka. To jim je uspelo v 12. minuti, ko je akcijo soigralcev zaključil Matic Jeklič. Do konca prvega dela je bilo še nekaj priložnosti za obe ekipi, nekaj več na strani domačih, izid pa se ni več spremenil.

Jeseničani so v prvem delu lovili hitro nabran zaostanek

V drugo tretjino so Jeseničani krenili zelo agresivno in tesno prijeli nasprotnika. To jih je pripeljalo tudi v precej neprijetno situacijo, saj so naredili tri zaporedne prekrške, gostom pa na tak način omogočili dve priložnosti v igri petih proti trem, skupno pa je ta prednost trajala minuto. Lisjaki so sicer zatresli vratnico, ob igri štirih proti petim pa so bili Jeseničani celo nevarnejši. Ob izenačenih močeh je Maribor počasi prevzemal pobudo in bil nevarnejši v napadu. Ob več poskusih se je vratnica jeseniškega gola tresla še dvakrat, ostalo pa je bilo plen vratarja Grega Vilmana. Železarji so nevarno napadali ob protinapadih in v enem od teh so uspeli izenačiti. Po strelu Sebastijana Hadžiča je odbitek v gol pospravil Matic Jeklič. A ob koncu drugega dela se je ponovila zgodba iz začetka prvega. V obdobju nekaj sekund, natančneje v 44. sekundah so gosti uspeli zadeti dvakrat. Najprej je bil v samostojnem prodoru uspešen Niko Nemeček, le 12 sekund pred iztekom drugega dela pa je še enkrat zadel Nik Unuk, po tem, ko se je plošček preko vratarjeve rokavice odbil v gol. Za mariborske Lisjake je bila prednost dosežena v 40. minutah igre zelo velika.

Brez popuščanja do konca

V zadnji del so Jeseničani krenili zelo napadalno. V lovu za prednostjo nasprotnika drugega kot napad niti ni prišlo v poštev. Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh so Železarji izpeljali hiter in natančen napad, katerega je še tretjič na tekmi uspešno zaključil Matic Jeklič. V nadaljevanju je sledilo obdobje nekoliko bolj raztrgane igre, v katerem so Jeseničani želeli igrati čim hitreje, nasprotnik pa ravno nasprotno. A v želji po uspehu so domači storili nepotreben prekršek. Mariborčani so zadeli dvakrat. Prvi zadetek je bil razveljavljen, nekaj kasneje pa je prednost igralca več izkoristil Draksler. Jeseničani so ponovno morali v lov za nasprotnikom, ki je bežal za dva zadetka. Pri tem so jim pomagali tudi Lisjaki, ki so v kratkem času storili dva prekrška in Jeseničanom podarili skoraj dve minuti igre petih proti trem. Dolg napad je obrodil sadove in Jure Stan je ponovno znižal na le zadetek zaostanka. Mariborčani so v protinapadu storili prekršek nad jeseniškim vratarjem in dobre štiri minute pred koncem je bilo na ledu še kako vroče. Prednost je ostala neizkoriščena , v zadnji minuti pa so Jeseničani morali poskusiti še brez vratarja, ob tem pa jih je zapustila sreča. Štiri sekunde pred iztekom je Anže Török zadel prečko, zmago pa so si priborili Mariborčani. S tem so zasluženo vzeli bron državnega prvenstva mladincev in ponovili lanski uspeh. Jeseničanom je tako kot lani pripadlo četrto mesto.

Napadi ob koncu so prinesli le zvok prečke ob poskusu Töröka

Tekst & foto: Drago Cvetanovič

[nggallery id=92]