HD mladi Jesenice : EHC Liwest Black Wings Linz 8:4
(2:3, 3:1, 3:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 67. Sodniki: Škofic, Rojko, Turk.

Strelci: 1:0 Zupan (Kraigher, 10., PP1), 1:1 Macierzynski (Weinberger, 12.), 1:2 Krcho, 15., PS, 1:3 Pichler (Pastl, 16.), 2:3 Podrekar (Bizalj, 20.), 3:3 Bizalj (Stan, Podrekar, 33., PP1), 4:3 Podrekar 38., 5:3 Hribljan (Podrekar, 39.), 5:4 Weinberger (Fechtig, 40.), 6:4 Kraigher (Zupan, Zupančič, 49., PP1), 7:4 Sodja (Zupan, 58., EN), 8:4 Lahajnar (Zupančič, Kraigher, 60., PP1)

Kazeneske minute: Jesenice 8 (2, 4, 2), Linz 22 (2, 4, 6+10 (Fechtig))
Streli na gol: Jesenice 61 (20, 18, 23), Linz 23 (8, 7, 8)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Zupan, Lahajnar, Stan, Kozar, Bizalj (C), Podrekar, Hribljan, Jeklič A., Podlesnik, Török, Hadžič, Jazbec, Jeklič M. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so z željo po zmagi krenili v novo srečanje. Še en ognjevit začetek je kazal željo po tem, da se črna serija domačih porazov prekine. Vratnica kmalu po začetku tekme je bila le dokaz ofenzive železarjev, ki so bili odločni pred obema goloma, žal pa ploščica spet ni našla svojega cilja. Tudi prednost igralca več za goste ni pomenila nobene prednosti, saj je bila igra povsem v rokah Jesenic. Ko pa je na klop za kaznovane sedel eden od gostujočih hokejistov, pa se je v dvorani na Bledu končno dalo slišati vesele ritme Golice. Prednost igralca več je znal izkoristiti Žan Zupan. Potem pa je sledil nerazumljiv padec v jeseniški igri. Gosti so hitro izenačili, v igri pa prevzeli pobudo. Po metanju palice je sledil kazenski strel, kateremu Jure Pavlič ni bil kos, že minuto kasneje pa so gosti skočili na dva zadetka prednosti. Močna klofuta v obliki treh zadetkov brez pravega odgovora je predramila domače hokejiste, ki so vrnili igro na nivo prvega dela prve tretjine in priložnosti so bile spet tu. Nekaj pred koncem je kombinacijo s Petrom Bizaljem efektno zaključil Jaka Podrekar, le nekaj sekund za tem pa je Anže Török zamudil priložnost celo za izenačenje.

Napaka, ki je pripeljala do kazenskega strela

Železarji so drugi del začeli napadalno, vendar veliko bolj previdno, kot prvega. Bolj zbrana igra v obrambi, več energije pri borbah ob ogradi in strpna graditev napadov je gostom dajala malo možnosti za igro. S tako igro so si Jeseničani gradili priložnost za priložnostjo, gol pa je kar visel v zraku. Vratar gostov se ni izkazal kot zanesljiv, še posebej ob strelih od daleč in to bi morali jeseniški strelci znati izkoristiti. Spet je prvi na klop za kaznovane moral sesti Jeseničan, gosti pa so bili ponovno nenevarni. Železarji pa so zamujali priložnost za priložnostjo. Vse do nove izključitve na strani gostov. Takoj po dobljenem sodniškem metu je Jure Stan sprožil strel proti vratom, Florian Janny v vratih Linza je bil ponovno nezanesljiv, odbitek pa je mirno v gol pospravil Peter Bizalj. Izenačenje je dalo poleta in kaj kmalu bi Bizalj ekipo Jesenic popeljal v vodstvo. V igri štirih proti štirim se izid ni spremenil, čeprav so bili blizu zadetku domači. V enem redkih napadov Linza je Jaka Podrekar ukradel plošček in v obračunu iz oči v oči pokazal več mirnosti in Jesenice so ponovno prešle v vodstvo. Že čez pol minute so se rdeči fantje ponovno skočili v objem, ko je še en odbitek plošček pospravil Vid Hribljan. A nevarnosti pred golom Linza še ni bilo konec in le sreča je rešila nezanesljivega Jannyja. Plošček se je ustavil na golovi črti. Žal pa je malo pred koncem drugega dela popustila zbranost Jeseničanom in v protinapadu je izid znižal Christoph Weinberger, tako da je prednost Jesenic pred zadnjim delom znašala vsega zadetek.

Zadetek Jaka Podrekarja, ki je Jeseničane vrnil v vodstvo

Majhna prednost ni dajala nikakršne garancije za uspeh, zato je bilo potrebno odgarati še zadnjih 20 minut. Obe ekipi sta pričeli napadalno, Linz je lovil izenačenje, Jeseničani pa varno prednost. Disciplina in požrtvovalnost je krasila oba nasprotnika, v lepših priložnostih pa so se znašli Jeseničani. A na vsak dober napad domačih so približno enako ostro znali odgovoriti tudi gosti. Prva napaka se je prikradla hokejistom iz Linza. Mala kazen je v preteklih dveh primerih pomenila zadetek za Jesenice in tudi tokrat je bilo tako. Le da so Železarji nekaj dalj časa pletli mreži okoli vrat gostov. Z razdalje je močno ustrelil Luka Kraigher, nekoliko nespretno posredovanje gostujočega vratarja pa ni bilo kos strelu in prednost je spet narasla na dva zadetka. Vajeti so spet v svoje roke prevzeli domači in si pripravili serijo priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Nepotrebno stresanje jeze na sodnika je igralca gostov stalo disciplinske izključitve. Gostom je čas uhajal iz rok, krepke dve minuti pred koncem srečanja pa so poskusili brez vratarja in z dodatnim napadalcem. Lahko delo za Jeseničane, Urban Sodja pa je brez težav zatresel nebranjeno mrežo. Nova kazen za goste je pomenila novo veselje na strani Jesenic. Po strelu Anžeta Zupančiča je bil pred golom zbran in natančen Nik Lahajnar. Sledila je še izključitev na strani Jesenic in do končnega zvoka sirene igra štirih proti štirim. Izid se ni več spremenil, rezultat pa pravi, da so Jeseničani bolj (je)kleni od hokejistov iz Linza.

Luka Kraigher je zatresel mrežo, prispeval pa tudi podaji

Tekst & foto: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

Prvi Canon HD Jesenice – Vid Novak. Za vas in za naše fante se trudi, da prinese vzdušje tekme na naše računalnike

[nggallery id=52]