HD mladi Jesenice : LA Stars junior 11:4
(4:2, 5:2, 2:0)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 60. Sodniki: Zrnič, Čamdžić, Markizeti.

Strelci: 0:1 Kuznetsov (Brunner, 2.), 1:1 Jeklič A. (Hadžič, Zajšek, 7., PP1), 2:1 Zupančič (Sodja, 10.), 3:1 Hadžič (Zajšek, Jazbec, 13.), 3:2 Radnov (Ladanyi, Malinouski, 17.), 4:2 Jazbec (Hadžič, Zajšek, 20.), 5:2 Podrekar (Hribljan, Stan, 22.), 6:2 Jazbec (Jeklič A., Hadžič, 25., PP1), 6:3 Kuznetsov (Brunner, 26.), 7:3 Podrekar (Hribljan, Stan, 28., PP1), 7:4 Miskovez (Ladanyi, 31., PP1), 8:4 Lahajnar (Zupan, Kraigher, 32., PP1), 9:4 Lahajnar (Zupan, Jazbec, 40.), 10:4 Sodja (Rakovič, 43., PP2), 11:4 Podrekar (Török, 48.)

Kazenske minute: Jesenice 24 (4, 8+10 (Zupančič), 2), LA Stars 34 (8, 10+10 (Pöschmann), 6)
Streli na gol: Jesenice 67 (19, 21, 27), LA Stars 15 (6, 6, 3)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Zupančič (C), Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Hribljan, Török, Podrekar, Rakovič, Podlesnik, Jeklič A. Hadžič, Jazbec, Zajšek. Trener: Marjan Kozar.

imgl1108
Na domačem ledu brez težav

Jesenice so tudi dočakale tekmo na mednarodni ravni v tej sezoni. EBYSL je na začasni led Podmežakle pripeljala srečanje Jesenic in LA Stars junior. Ne glede na to pa obiskovalcev ni bilo veliko, nič kaj več kot na Bledu. Znani navijaški  obrazi so stopili okoli ograde ledene ploskve Podmežakla v podporo mladim hokejistom na ledu. Marjan Kozar na tekmi ni računal na usluge vratarja Jureta Pavliča in kapetana Petra Bizalja, katera bosta veliko bolj pomembna na tekmi v soboto proti Olimpiji. Gosti so prvi povedli in to že s prvim strelom na gol Jesenic. Železarji so sicer ponovno krenili napadalno in tako odigrali ves prvi del srečanja. Z realizacijo večjih težav ni bilo, za izenačenje pa je ob prvem power playu poskrbel branilec Aleš Jeklič. Kmalu je svoje dodal kapetan Anže Zupančič, po lepo odigrani akciji pa se je med strelce vpisal še Sebastijan Hadžič. Gosti, ki so redko prešli sredinsko črto, so še enkrat izkoristili neodločnost domače obrambe, le nekaj sekund pred koncem prvega dela pa je prednost dveh zadetkov vrnil Vid Jazbec.

imgl1024
Tudi nekaj mladih hokejistov si je ogledalo srečanje

Razmerje moči se v drugi tretjini ni spremenilo. Jeseničani so bili premočna ekipa, čeprav njihova igra ni bila na tistem pravem nivoju. Gosti so bili vse bolj grobi, Jeseničani pa so vseeno poskušali napade odigrati čim bolj kombinatorno. Ekipi iz St. Pöltna je v redkih napadih uspevalo zadeti dvakrat, ob koncu tretjine pa so imeli celo minuto in 40 sekund dva igralca več na ledu, vendar niso sprožili nobenega nevarnega strela. Jeseničani so bili v napadih učinkoviti, tri zadetke pa so dosegli ob igri z igralcem več. Že eden od prvih resnih napadov je pomenil zadetek Jaka Podrekarja, v power playu je Vid Jazbec spretno spremenil strel Aleša Jekliča, nova zadetka sta ob igri z igralcem več prispevala Jaka Podrekar in Nik Lahajnar, ki sta izkoristila natančne podaje in plošček le še potisnila čez golovo črto, 2 sekundi pred koncem, po prestani dvojni izključitvi Jesenic, pa je še enkrat zadel Nik Lahajnar.

imgl1155
Velikokrat viden prizor na tekmi

V zadnjem delu so gosti povsem padli v igri, Jeseničani pa so imeli več ali manj le strelske vaje. Uspešni so bili dvakrat, prvič ob igri petih proti trem, ko je Sodja sam prišel pred vratarja gostov in ga v drugem poskusu tudi premagal. Nekaj kasneje pa je lepo akcijo zaključil Jaka Podrekar. Ni potrebno poudarjati, da bi bil izid lahko mnogo višji, če bi Jeseničani igrali bolj zavzeto, vendar za kaj takega potrebe ni bilo. Zmagovalec je bil znan še pred začetkom srečanja, nove tri točke pa pomenijo naskok na lestvici za 5 točk. Seveda pa je v soboto na vrsti tisti pravi obračun, ko na Bled prihaja ljubljanska Olimpija.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=68]