HD mladi Jesenice : LA Stars prep. 0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 70. Sodniki: Škofic, Čamdžić, Pahor.

Strelci: 0:1 Schröder (Wärnelius, 31.), 0:2 Richter (Lazarevič, 60., EN)

Kazenske minute: Jesenice 2 (2, 0, 0), LA Stars 8 (2, 4, 2)
Streli na gol: Jesenice 34 (10, 13, 11), LA Stars 28 (7, 12, 9)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Podlesnik, Zajšek, Hadžič, Török, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

V zadnjem krogu prvega dela prvenstva v EBYSL sta si, tako kot dan prej, stali ekipi Jesenic in LA Stars. Jeseničani so se v prvem srečanju precej mučili, da so na koncu le strli odpor žilavega nasprotnika. Zmaga je bila tudi odraz drugačnega pristopa v zadnji tretjini in pričakovati je bilo, da bodo Železarji bojevito pričeli tudi prvi del drugega zaporednega medsebojnega srečanja. To se je tudi zgodilo in v prvih minutah so si Jeseničani pripravili kar nekaj priložnosti iz katerih bi lahko zadeli. Ob tem je bila zamujena tudi priložnost ob igri z igralcem več. Po tem, ko je na klop moral sesti tudi Jeseničan, so se domači hokejisti dobro branili in gostom niso dovolili nobene resne organizacije napada, vendar se je vsa napadalna želja izgubila. Nadaljevanje je bilo nezanimivo, brez prave igre in brez pravih priložnosti.

Ni šlo. Na noben način.

V drugi tretjini so, v nasprotju s pričakovanji, več želje po zadetku pokazali gosti. Bili so aktivnejši in tudi z bolj domiselnimi akcijami. Domači so v začetnih minutah imeli tudi nekaj sreče, saj je nasprotnik zadel vratnico. Jeseničani niso našli rešitve, kako prebiti strnjeno obrambo gostov. Vse akcije so se končale zelo hitro, na drugi strani pa so hokejisti iz St. Pöltna povedli z zelo natančno merjenim strelom Fredricha Schröderja. Takoj za tem so domači imeli priložnost v power playu ob dveh zaporednih izključitvah gostov. Nekaj akcij je bilo obetavnih, vendar brez pravega zaključka, za nameček pa bi gosti v protinapadih kar dvakrat lahko zadeli. Jure Pavlič je preprečil zadetek z dvema bravurama. Šele v zadnjih minutah druge tretjine so Jeseničani pokazali nekaj več volje, zatresli vratnico in zgrešili tudi precej prazna vrata, na odmor pa vseeno odšli z zaostankom za nasprotnikom.

Na koncu razočarani in sklonjenih glav

Za zadnjih dvajset minut je bilo pričakovati ofenzivo Jesenic, a do te ni prišlo. Borbeni gostje so mirno odbijali napade Jesenic že na modri črti, v protinapadih pa resno ogrožali vratarja Jureta Pavliča. Železarji so si ustvarili malo res pravih priložnosti. Ob tem jim je sreča tudi nekoliko obrnila hrbet in zadetka ni bilo. Pač sreča spremlja hrabre in veliko več hrabrosti so pokazali gosti iz Avstrije, ki nikakor niso dajali vtis zadnjeuvrščene ekipe lestvice skupine B. Domači trener je moral dobro minuto pred koncem tvegati v igri brez vratarja, kar se ni obneslo. Gosti so zadeli in domači vrnili za včerajšnji poraz. Jeseničani so ostali brez treh pomembnih točk v lovu za čimboljše polfinalno izhodišče.

Tekst & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=78]