HD mladi Jesenice : LA Stars prep. 2:0
(0:0, 0:0, 2:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Zrnič, Čamdžić, Černe.

Strelci: 1:0 Bizalj (Kozar, Podrekar, 44., PP2), 2:0 Bizalj (Zupančič, Lahajnar, 59., EN, SH1)

Kazenske minute: Jesenice 10 (6, 2, 2), LA Stars 30 (10, 2, 8+10 (Evangelista))
Streli na gol: Jesenice 36 (10, 12, 14), LA Stars 18 (10, 6, 2)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Podlesnik, Zajšek, Hadžič, Török, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Z veliko težavami so Jeseničani prišli do zmage proti zadnjeuvrščeni ekipi skupine B EBYSL LA Stars. Zmage v športu niso samoumevne in to velja tudi za hokej. Železarji so se trudili in vztrajali in bili na koncu nagrajeni z zmago in tremi točkami. A za uspeh je bilo potrebno vložiti veliko energije, želje, vztrajnosti in tudi potrpežljivosti. Igra nikakor ni stekla, vendar so varovanci Marjana Kozarja znali ohraniti mirno kri in trezno glavo. Že v začetku srečanja ni šlo vse tako, kot smo od Jeseničanov vajeni in ekipa iz St. Pöltna je bila enakovreden nasprotnik. Jure Pavlič je v vratih dajal tisto nujno potrebno zanesljivost v obrambi, enako zanesljiv pa je bil tudi nasprotnik na drugi strani ledene ploskve. Veliko izključitev je podiralo strategijo trenerjev, priložnosti ob igrah z igralcem več pa ekipi nista uspeli izkoristiti.

Z veliko težav in z zadetkoma Petra Bizalja do zmage
Z veliko težav in z zadetkoma Petra Bizalja do zmage

Druga tretjina je nekako stvari pričela postavljati na pravo mesto. Jeseničani so prevzemali pobudo, bili vse boljši in napadaljnejši, srečevali pa so se z neučinkovitostjo. Disciplina v obeh ekipah je bila na veliko višjem nivoju, izključitev je bilo precej manj, še vedno pa sta bili osrednji figuri srečanja vratarja. Jeseničani so bili veliko v napadu, si priigrali nekaj izrednih priložnosti in še precej več polpriložnosti, zelo veliko poskusov pa je zletelo mimo vrat. Gosti so se skozi srečanje vse bolj posvečali obrambnim nalogam in poskušali ohraniti mrežo nedotaknjeno vse do konca srečanja. Mreži se tudi v drugem delu nista zatresli.

Jure z ničlo

Železarji so za zadnji del pripravili še nekoliko napadalnejšo igro in takoj krenili v napad. Delo so jim olajšali tudi gosti, ki so se vse prevečkrat zatekali k prekrškom. In dvojna izključitev pri igralcih LA Stars je končno pomenila tudi zadetek Jesenic. Kapetan Peter Bizalj je zatresel mrežo nasprotnika in ekipa Jesenic je lahko lažje zadihala. Minimalna prednost jeseniških apetitov po zadetkih ni potešila, s svojo igro pa so nasprotniku odrezali vse poti v napad. Kljub nekaterim lepim priložnostim, se izid ni spremenil vse do zadnjih trenutkov srečanja. Ob edini jeseniški izključitvi v tem delu tekme, so gosti poskušali brez vratarja in z dodatnim napadalcem, a je kapetan Peter Bizalj zadel nebranjen gol in postavil končni izid srečanja. Jure Pavlič si je v statistiko pripisal nov shut-out, vse ostalo pa je verjetno že pozabljeno. Tekmeca si bosta nasproti stala tudi jutri, na istem mestu in ob isti uri.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=77]