HD mladi Jesenice : EC KAC 2:1
(1:0, 1:1, 0:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev 70. Sodniki: Škofic, Rojko, Zgonc.

Strelci: 1:0 Jeklič A. (Török, Hadžič, 3.), 2:0 Zupan (Sodja, Stan, 31.), 2:1 Berr (Steiner, Schumnig, 40., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 2 (0, 2, 0), KAC 6 (2, 0, 4)
Streli na gol: Jesenice 32 (9, 11, 12), KAC 21 (4, 11, 6)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan. Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Rakovič, Jeklič A., Török, Hadžič, Jeklič M. Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Srečanje med Jeseničani in Celovčani se je zapletlo, še preden se je začelo. Obe ekipi sta bili v belih dresih, kar pa seveda ne gre in Jeseničani so morali v domačo dvorano po rdeče drese. Zato je začetek srečanja nekoliko zamujal. In  ko je glavni sodnik končno le vrgel prvi plošček, so Železarji takoj prevzeli pobudo in pričeli ogrožati vrata gostov. Želja po hitrem vodstvu se jim je uresničila po strelu Aleša Jekliča. Vodstvo je dobro vplivalo na domačine. Igra se je razživela, akcij pa kar ni bilo konec. Gosti se v tej jeseniški igri niso znašli in so bili v prvih 20. minutah nenevarni. Žal pa so tudi Železarji vse preveč strelov poslali mimo vrat nasprotnika, vse do konca prvega dela pa se izid ni več spremenil.

Druga tretjina se je pričela z novimi napadi Jesenic, vendar so bili Celovčani pripravljeni odgovoriti. Srečanje je bilo bolj enakovredno in oba vratarja sta imela kar nekaj dela in občasno sta morala reševala vroče situacije pred svojim golom. Prvi je popustil celovški vratar Wolf Imrich, ki je bil nemočen ob natančnem strelu Žana Zupana. Glede na stanje na ledu pa ni bilo pričakovati, da bo ta zadetek odločil zmagovalca. Lepa prednost in razmerje moči na ledu je obljubljalo še kakšen zadetek v mreži KAC. A zadeli so gosti. Ob power playu so le 28 sekund pred iztekom igralnega časa v drugi tretjini zadeli in znižali na 2:1. Patrick Berr je bil uspešni strelec, ki je svoji ekipi vlil nekaj upanja za zadnjih 20 minut.

Z minimalno prednostjo Jeseničani niso bili zadovoljni. Prednost ni bila realen odraz moči, predvsem pa nikakor ni zagotavljala novih treh točk. Zato je igra postala bolj enosmerna in Imrich je imel veliko dela. Veliko priložnosti so Železarji zamudili, predvsem zaradi premalo natančnih strelov. Tudi power play ni stekel po željah in ni prepeljal do novega zadetka. Gosti so bili ponovno nenevarni, le v končnici so poskušali s kakšno akcijo več. Domači so mirno nadzirali zadnje trenutke srečanja in z zadrževanjem ploščice v igri brez prekinitev  niti niso dovolili pol minutnega odmora gostom, pa tudi vratar nikakor ni mogel zapustiti igrišča. Menjava vratarja je ekipi KAC uspela šele dobrih 20 sekund pred koncem, kar pa ni prineslo spremembe izida. Z zmago so se Jeseničani oddolžili za nedavni poraz v Celovcu, z novo zmago pa so prednost na lestvici povečali na 4 točke. Že jutri pa Jeseničane čaka nov obračun, ponovno bo prizorišče blejska dvorana, nasprotnik pa ekipa Salzburga. Tekma se prične ob 19.00, vsi ljubitelji hokeja pa vabljeni na ogled.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=61]