HD mladi Jesenice : LLZ Stmk. Süd Graz 99ers 2:3
(1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) . po kazenskih strelih

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Lešnjak, Čertanec, Černe.

Strelci: 1:0 Stan (Bizalj, podrekar, 14., PP1), 1:1 Mader (Konrad, 28.), 1:2 Strohmeier (Stühlinger, 38.), 2:2 Zupan (Lahajnar, Sodja, 55., PP1), 2:3 Unterweger, 65., GWS

Kazenske minute: Jesenice 65 (8, 2, 13+10 (Zupančič) + 20 (Kozar), 2, 0+10 (Bizalj), Graz 49 (4, 8, 7+20 (Konrad), 0+10 (Mader))
Streli na gol: Jesenice 30 (12, 3, 14, 1), Graz 30 (15, 4, 8, 3)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Hribljan Bizalj (C), Podrekar, Rakovič, Jeklič A., Török, Hadžič, Jeklič M., Podlesnik, Jazbec. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničanom je na “domačem” ledu znova spodrsnilo. Zgodba iz preteklih porazov se je ponovila. Za Železarje je bila pogubna neučinkovitost. Skozi srečanje priložnosti ni manjkalo, igralcem pa ne gre očitati ničesar. Ob resnem pristopu, je bilo prisotno veliko borbenosti in želje. Akcije so bile hitre in natančne, žal pa je vse preveč poskusov letelo mimo cilja. Nervoza je tudi nekoliko načela naše hokejiste, ki so si v zadnjem delu privoščili preveč izključitev in si otežili lov za izenačenjem. Seveda so tudi nasprotniki igrali na visokem nivoju, izkoristili pa so ponujeno.

imgl0889
Zadetek za točko

V začetku je sicer srečanje krenilo po načrtih domačega tabora. Vztrajnost v napadih je prinesla zadetek Jureta Stana ob igri z igralcem več. Tudi v drugem delu priložnosti v power playu in tudi ob izenačenih močeh ni manjkalo, žal pa zadetka ni bilo. Nasprotniku pa je uspelo dvakrat dokaj srečno zadeti in preiti v vodstvo. V lovu za izenačenjem so Železarji leteli po ledu in si poskušali pripraviti akcijo za zadetek. Kakšen prekršek preveč je bil ovira na tej poti, ampak trmasti Jeseničani so le dosegli želeno. Žan Zupan je bil tisti, ki je zatresel mrežo in, kot se je kasneje izkazalo, prispeval zadetek za pomembno točko.

imgl0942
Trenutek, ki je odločil srečanje

Seveda se tu igra ni ustavila, ampak zadetkov ni bilo več. Podaljšek je prinesel precej garanja ob igri z igralcem manj, Jeseničani pa so v branjenju uspeli in tekma je morala svoj epilog dobiti v izvajanju kazenskih strelov. Tu so več sreče imeli gosti in z Jesenic odnesli dve točki. Za uteho Železarjem ostaja prvo mesto na lestvici, že jutri pa bodo lahko prednost ponovno povečali, saj bodo Podmežaklo odigrali srečanje proti mlajši ekipi LA Stars. Tekma bo odigrana s pričetkom ob 18.00, bo pa dober uvod v veliki sobotni obračun. Takrat na Bled prihaja Olimpija.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija & video: Vid Novak

[nggallery id=67]