HD mladi Jesenice : UPC Vienna Capitals 1:3
(1:3, 0:0, 0:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Škofic, Markizeti, Pahor.

Strelci: 0:1 Perktold (Amon, Kala, 2.), 0:2 Strempfl (Schonaklener, Wukovits, 4.), 0:3 Kotinsky (Nador, 15.), 1:3 Bizalj (Kozar, 20.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 4, 0), Dunaj 12 (4, 4, 4)
Streli na gol: Jesenice 47 (14, 11, 22), Dunaj 20 (10, 6, 4)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Jeklič A., Kraigher, Jeklič M., Török, Hadžič, Podlesnik, Jazbec, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Mlada jeseniška ekipa je prednovoletni vikend domačih tekem pričela z dvobojem proti Dunaju, že dan kasneje pa jo čaka vodilna ekipa tega tekmovanja madžarska Sapa. Uvod pa nikakor ni bil po željah železarjev. Čeprav so pričeli zelo ofenzivno in je Nik Lahajnar že po nekaj sekundah igre nevarno ogrozil vratarja gostov, pa so se kaj kmalu vodstva veselili Dunajčani. Po protinapadu so hitro kombinirali in preko Thomasa Perktolda že po slabih dveh minutah  prvič zadeli. Jeseničani se še niso dobro zavedli, kaj se je zgodilo, že je Dunaj vodil z 2:0. Na začetku četrte minute je po levi strani prodrl Kristoffer Strempfl in ob bližnji vratnici poslal plošček v jeseniško mrežo. Hitro vodstvo gostov je bil znak za alarm v vrstah Jesenic. Železarji so poskušali s ploščki, ki so jih pošiljali pred gol nasprotnika priti do zadetka po odbitku. Izsilili so tudi dva prekrška dunajskih hokejistov, ki pa sta ostala nerealizirani. Gosti niso bili v podrejenem položaju in so nadzirali Jeseničani, v protinapadih pa bili sila nevarni. Tako so tudi prišli še do tretjega zadetka in vodstvo, ki so ga Dunajčani držali v rokah, je bilo zelo visoko. Nič drugega, kot popoln napad, je bila edina viza za železarje. V nekaj napadih se je ponudilo kar nekaj priložnosti, nato pa so gosti ponovno storili prekršek. Ob nakazani kazni, je v igro vstopil Nik Lahajnar in zamenjal Jureta Pavliča, višek napadalcev pa je prinesel želeno. Pred golom se je odlično znašel kapetan Peter Bizalj in s strelom pod prečko le dosegel zadetek za domače. Vseeno je bila prednost Dunaja pred odmorom še vedno visoka.

Nik Lahajnar je v obrambo gostov vnesel dovolj zmede, da so železarji dosegli zadetek

Jeseničani so se zapodili v lov za prednostjo nasprotnika takoj po prvem sodniškem metu v nadaljevanju. Igra je tekla večji del le v smeri gola gostov, vratar David Kickert pa je imel obilico dela. V četrti minuti nadaljevanja je prečko zatresel Jaka Podrekar. Železarji so poskušali z vseh položajev doseči zadetek za priključek, gosti pa so se krčevito borili ohraniti prednost. Niti ob prednosti igralca več niso kaj veliko poskušali v napadu, takoj ko so železarji nastopili v polni zasedbi, pa so se priložnosti vrstile ena za drugo. Nekaj medsebojnega prerivanja je pomenilo igro štirih proti štirim, Nejc Kozar pa je ob tem zatresel prečko. Sledil je power play za Jesenice, ki pa ni prinesel spremembe izida. Vse do izteka druge tretjine so na ledu gospodarili železarji, a žal se to ni odrazilo na izidu. Na drugi odmor sta ekipi šle ob enakem izidu kot na prvega, le da so tretjo tretjino Jeseničani pričeli ob igri z igralcem več.

Jeseničani v drugem delu nasprotniku niso pustili veliko prostora

Jeseniški power play je ostal neizkoriščen, čeprav so se priložnosti vrstile v zaporedju. Dunajčani so v polni postavi igrali le kratek čas, ob novi nakazani kazni pa je Nik Lahajnar še tretjič zadel vratnico. Pritisk železarjev je prinesel novo izključitev gostov in pol minute igre petih proti trem. Kljub vsem poskusom Jesenic plošček ni hotel v mrežo gostov. Na čase tudi panično branjenje Dunajčanov je bilo pač uspešnejše od vseh poskusov Jesenic. Te je v ključnih trenutkih zapuščala tudi nujno potrebna sreča. Poskušali so napadalci in branilci, gosti so se le branili, čas pa je neusmiljeno tekel. Tako je bilo vse do minute in pol do konca rednega dela tekme, ko je Marjan Kozar vzel pol minute odmora za pripravo taktike za odločilni in tvegani napad brez vratarja. Potrebno je bilo tvegati. Spet se je tresla vratnica dunajskega gola, a to ne prinaša veselja. Dunajčani so odbili vse napade in kot prvi železarjem odnesli zmago z “domačega” Bleda. Sobota pač ni bila dan vodilnih v prvenstvu, saj je poraz doživela tudi Olimpija, Sapa, jutrišnji nasprotnik Jesenic, pa je v podaljšku klonil v Gradcu.

Jure Pavlič je bil velik del tekme osamljen v svojem golu

Tekst in foto: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=44]