HD mladi Jesenice : HK Celje 2:5
(1:2, 1:0, 0:3)
2. polfinalna tekma mladinskega državnega prvenstva; izid v zmagah – 0:2

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 100. Sodniki: Zrnič, Bohinc, Črv.

Strelci: 0:1 Jezovšek (Knez, 6.), 1:1 Török (Hadžič, Tomaževič, 18., PP1), 1:2 Kastelic, 19., 2:2 Tomaževič (Hadžič, Podrekar, 16., PP1), 2:3 Zupanc (Ograjenšek, Planko, 49., PP1), 2:4 Čuvan (Gostinčar, 50.), 2:5 Kastelic, 59., EN

Kazenske minute: Jesenice 10 (4, 2, 4), Celje 12 (4, 4, 4)
Streli na gol: Jesenice 38 (9, 14, 15), Celje 37 (13, 13, 11)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Stan, Hribljan, Bizalj (C), Podrekar, Jeklič A., Podlesnik, Török, Hadžič, Jazbec, Kraigher, Jensterle, Krašovec, Tišov, Tomaževič, Glavič, Sintič. Trener: Gaber Glavič.

Preveč zamujenih priložnosti Jesenic, prečvrsta obramba Celja

Drugo polfinalno srečanje Jeseničanov in Celjanov bi že lahko prineslo odločitev o ekipi, ki bo nadaljevala prvenstvo s finalnimi nastopi. Celjani so v srečanje vstopili s prednostjo domače zmage, srečanje pa tudi začeli bolj napadalno. Veliko so k temu pripomogli domači hokejisti, ki so na hitro naredili dva zaporedna prekrška in gostom ponudili le nekaj manj kot 4 zaporedne minute ob igralcu več na ledu. Jeseničani so pritisk vzdržali, ne pa tudi odbili, saj so gosti še naprej napadali in tudi zadeli. Po strelu Blaža Jezovška je plošček jeseniškemu vratarju ušel med nogama v gol. V nadaljevanju je bila pobuda na strani domačih, vendar poti mimo trde obrambe Celja ni bilo. Veliko poskusov je letelo mimo vrat, na nasprotni strani pa so bili protinapadi nevarno celjsko orožje. Železarji so imeli na polovici prvega dela prvo priložnost v power playu, vendar je ostalo le pri priložnostih, enaka priložnost pa se jim je ponudila v 18. minuti. Ta je bila izkoriščena ekspresno hitro, saj je po 5. sekundah Anže Török izid izenačil. A že manj kot minuto kasneje so bili gosti ponovno v vodstvu. Po samostojni akciji je bil uspešen najnevarnejši Celjan Nejc Kastelic, ki je realiziral enega od protinapadov gostov.

Tudi mlajši člani v ekipah so prispevali veliko k zanimivosti tekme

Agresivnost in borbenost obeh ekip se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Tekma je postala vse bolj trda, naletov ni manjkalo, obrambi pa sta še naprej delovali dokaj trdno. Gostom se je v prvih petih minutah kar dvakrat ponudila priložnost zadeti prazen gol, potem ko se je plošček v gneči pred golom odbil osamljenemu celjskemu napadalcu. Težko je bilo priti v pozicijo za dober strel, zato je bilo več poskusov z razdalje. V 11. minuti je na klop za kaznovane moral jeseniški kapetan Peter Bizalj, obramba pa je vzdržala. Celo priložnost v napadu se jim je ponudila, a je ostala nerealizirana. V 15. minuti so se tudi celjski hokejisti morali braniti z igralcem manj, že v prvi minuti izključitve pa je natančen strel Blaža Tomaževiča končal v celjski mreži. Takoj za tem je sledil pritisk gostov, ki ni prinesel spremembe izida, nekaj malega pred koncem pa je na klop za kaznovane moral celjski hokejist, skoraj dve minuti prednosti pa je Jeseničanom ostalo še za tretji del.

Veliko je bilo tudi vratolomnih padcev ob prodorih

Železarji so želeli novo priložnost hitro izkoristiti, ob poskusih pa je Peter Bizalj zatresel prečko. Še pred iztekom ene kazni, so si gosti prislužili še drugo, nekaj jeseniških priložnosti pa je ostalo nerealiziranih. Ob polnih močeh se je spet vnel srdit boj za vsak plošček. Moči se ni štedilo, domači pa so si privoščili prekršek. Dolg pritisk petih Celjanov na štiri Jeseničane je prinesel novo vodstvo gostom. Počasi so Celjani vlekli branilce Jesenic v eno stran, podaja pa je šla v prazen prostor, na palico Matica Zupanca, ki je zadel nebranjen del gola Jesenic. Takojšni napad proti celjskim vratom je bil odgovor Železarjev, vendar so kmalu ponovno zadeli gosti. Na modri črti jeseniške obrambne tretjine je v preigravanju uspel Gregor Gostinčar, Primož Čuvan pa je ob podaji močno ustrelil. Strel ni bil le močan, ampak tudi natančen in zmaga se je na široko nasmehnila Celjanom. Nekaj iskric dve minuti in pol pred koncem srečanja je pripeljalo do izključitve na obeh straneh, Jeseničani so vzeli pol minute odmora za dogovor in poskusili brez vratarja s petimi napadalci proti štirim branilcem Celja. Poskus se ni izšel, saj je Nejc Kastelic prišel do ploščka in dokončno potrdil zmago Celja ter uvrstitev svoje ekipe v mladinski finale. Zasluženo!

Zasluženo veselje mladih Celjanov

 

Tekst & foto: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=87]