HD mladi Jesenice : HK MK Bled 3:4
(1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih

Jesenice, začasna dvorana Podmežakla. Gledalcev: 51. Sodnika: Markizeti, Franc.

Kazenske minute: Jesenice 4 (2, 2, 0), Bled 8 (0, 4, 4)

HD mladi Jesenice: Legat, Hribar, Seršen, Svetina, Rajsar, Urukalo, Hadžič (C), Brglez, Sodja, Šturm, Brus, Pivač, Pretnar, Razinger, SIntič, Blažič. Trener: Aleš Sodja.

Jeseniški dečki v pospešenem ritmu lovijo zaostala srečanja. V derbiju Mežakle so se na začasnem ledenem igrišču Podmežakla pomerili z ekipo HK MK Bled. Uvod v srečanje je prinesel previdno igro obeh ekip, nato pa so pobudo prevzeli Jeseničani. To jih je tudi pripeljalo v vodstvo. Po lepi in natančni akciji je zadetek prvega jeseniškega napada prinesel prvo prednost. V nadaljevanju je bilo merjenje moči zelo izenačeno, v zadnji tretjini prvega dela pa so pobudo prevzeli Blejci. V razmaku dobrih dveh minut so zadeli dvakrat, izkoristili pa tudi edino prednost igralca več v tem delu srečanja.

Borbena igra obeh ekip, veliko zanimivega na ledu – toliko čisto na kratko o tekmi

Jeseničani so v drugem delu krenili v lov za izenačenjem. Pripravili so si nekaj priložnosti, prvi pa so zadeli Blejci že s prvim strelom proti vratom Jesenic. Blejski napadalec je spretno preusmeril strel ravno pred rokavico vratarja Jesenic in Bled je povedel za dva zadetka. Nova priložnost za Bled se je ponudila v novi priložnosti ob igralcu več, a so se Jeseničani odlično branili. Počasi so jeseniški hokejisti prevzemali pobudo in eno od številnih priložnosti izkoristili v 32. minuti, ko je ponovno zadel prvi jeseniški napad. Tudi Jeseničani so zamudili dve priložnosti v power playu, razlika ob koncu drugega dela pa je ostala gol prednosti za Bled.

Srečanja vratarjev z napadalci iz oči v oči niso bila redka

Najlepši del srečanja je bila zadnja tretjina. Nobena od ekip ni štedila moči in igral se je izreden hokej. Obe ekipi sta zamudili številne priložnosti, vratarja pa sta opravljala izredno delo. Nekaj pobude so imeli domači hokejisti, ki so ob prednosti igralca prišli do izenačenja. Tudi zadnje pol minute srečanja so domači hokejisti imeli priložnost v power playu, ki je ostala neizkoriščena. Odločitve redni del torej ni dal, zato je bil odigran tudi petminutni podaljšek. Ta je bil odigran manj napadalno in veliko bolj previdno s strani obeh ekip. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, vse do pete serije pa odločitve ni bilo. Zmaga je pripadla Blejcem  ki so edini uspeli izkoristiti kazenski strel (video kazenskih strelov sledi).

Tekst & foto & video: Drago Cvetanovič

[nggallery id=65]