HD mladi Jesenice : EC VSV 1:4
(0:0, 0:1, 1:3)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 91. Sodniki: Lešnjak, Čertanec, Zgonc.

Strelci: 0:1 Alagič (Kreuter, 35.), 0:2 Köchl (Urbanek, 43.), 0:3 Herzog C. (Alagič, Rauchenwald, 47., PP1), 1:3 Lahajnar (Zupan, Sodja, 59., PP1), 1:4 Herzog C., 60.

Kazenske minute: Jesenice 138 (0, 0, 28+20 (Hribljan) + 20 + 20 (Rakovič) + 20 (Stan) + 20 (Podrekar) + 10 (Bizalj)), VSV 93 (4, 2, 27+20 (Kromp) + 20 (Alagič) + 20 (Ratz))
Streli na gol: Jesenice 46 (26, 10, 10), VSV 20 (7, 6, 7)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Lahajnar, Sodja, Zupan, Stan, Kozar, Bizalj (C), Hribljan, Podrekar, Kraigher, Jeklič A., Török, Jazbec, Hadžič, Podlesnik, Jensterle, Krašovec, Jeklič M. Trener: Marjan Kozar.

Kot je bilo pričakovati so Jeseničani v srečanje krenili zelo agresivno. Beljačani so se povsem potegnili v obrambo in se nekaj minut izključno branili. Jeseniške priložnosti so se vrstile ena za drugo. Streli so prihajali z vseh strani, akcije so bile hitre, poskušali pa so tako napadalci, kot tudi branilci.  Tudi ob prednosti igralca več za Jesenice ni prišlo do vodilnega zadetka, saj je vratar Lukas Herzog branil izredno. Šele v sedmi minuti so gosti prišli do prvega strela, a je na drugi strani sledila serija novih akcij Železarjev. V napadu je bilo vse narejeno dobro in natančno, manjkal je le tisti pravi zaključni strel. Tudi druga prednost z igralcem več za Jeseničane ni prinesla zadetka, čeprav priložnosti ni manjkalo. Nekaj strelov je za las zgrešilo cilj, Beljačanom pa je v prvem delu uspelo vzdržati jeseniški pritisk.

Številne priložnosti v prvem delu niso prinesele želenega zadetka za Jesenice

V drugi tretjini so Jeseničani nadaljevali z napadi proti vratom Beljaka, vendar nekoliko manj agresivno kot v prvem delu. Kljub temu priložnosti za zadetek ni manjkalo. Gosti so še naprej igrali zgoščeno v obrambi, so pa nekoliko več poskušali v protinapadih. Jeseniški branilci so veliko teh protinapadov znali ustaviti še pred svojo obrambno tretjino. V napadih pa jim nikakor ni steklo, kot bi si želeli. Vsak od napadov si je kot po pravilu ustvaril priložnost ali dve, vendar strelci niso uspeli premagati vratarja VSV, za nameček je veliko strelov letelo mimo cilja. In kot se rado dogodi v takih primerih, se je tudi na tem srečanju. V protinapadu je zadetek za Beljačane dosegel Adis Alagič. Do konca druge tretjine so Jeseničani iskali priložnost za izenačenje, a tudi nasprotniki so prežali na svojo priložnost in izredna obramba Jureta Pavliča je preprečila še eno presenečenje v domači mreži.

Borbeni in z veliko željo Železarji tudi v drugem delu niso našli poti ploščku v gol VSV

V lovu za nasprotnikom pa se je gostom ponujala priložnost v protinapadih tudi v tretjem delu. In priložnost so kaj hitro tudi izkoristili. Ob power playu so Jeseničani poskušali doseči zadetek priključka, v želji po uspehu pa je Vid Hribljan s palico udaril nasprotnika po obrazu in moral zapustiti led. Ob prednosti igralca več so gosti hitro zadeli, nato pa mirno držali visoko prednost. Čas je bežal, Železarji pa niso uspeli zadeti ob novem power playu. Nekaj manj kot šest minut je napetost med nasprotnikoma prerasla v prerivanje. Po napadu na kapetana Jesenic Petra Bizalja, so si v lase skočili vsi na ledu, kaj posebno vzburljivega pa to ni prineslo. Le dve minuti igre z igralcem manj na ledu za Jeseničane. In seveda nekaj predčasnih prhanj. Takoj po prestani kazni so Jeseničani ponovno bili v priložnosti za zadetek, ko je neposredno s klopi za kaznovane v protinapad krenil Žiga Krašovec. Ob novi izključitvi na strani Beljaka je Nik Lahajnar le zadel, trener Marjan Kozar pa je takoj vzel tudi polminutni odmor. V napadih z dodatnim igralcem in brez vratarja so si priložnosti sledile ena za druga, ampak ta večer sreča res ni bila na strani jeseniških strelcev. Žal je šport tak in zmaga odhaja tistemu, ki večkrat zadane. To pot so bili natančnejši in srečnejši sosedje onstran Karavank. Ob izteku časa so gosti krenili v protinapad proti praznim vratom, sicer strela proti golu niso sprožili zaradi oviranja, je pa sodnik dosodil tehnični zadetek.

Zapele so tudi pesti

Tekst & foto: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=50]