Spoštovani člani HD Jesenice, cenjeni starši hokejistov, ter vsi športni navdušenci!

Brez dvoma živimo v času, ter med dogodki, ki bodo definirali prihodnost železarskega kot tudi slovenskega hokeja na ledu.

V poletnih mesecih nas je šokirala novica, da v letošnji sezoni na hokejskem zemljevidu ne bo članske ekipe HK Acroni Jesenice. Poleg tega se je v tem času začelo zapletati pri razpisu za obnovo našega doma – dvorane Podmežakla. Že prav neverjeten razvoj dogodkov me je postavil v položaj pred katerim se ne skrivam, temveč se po svojih najboljših močeh poskušam z njim spoprijeti ter ga, skupaj s spoštovanimi člani upravnega odbora HD Jesenice, obvladovati. Če je to dovolj, bo pokazal čas …

Hokej je v svoji osnovni enostaven šport – podaja, strel in gol! Vendar je v tej enostavnosti zelo, zelo veliko zapletenih elementov, ki jih morata, z željo po napredovanju, hokejist in ekipa spoznat, oziroma se z vztrajnim treningom naučiti. Hokej je torej enostaven ampak hkrati tudi zapleten šport v katerega je potrebno vložiti veliko potrpljenja, prilagodljivosti, čustev, časa, skupinskega dela, učenja, znanja, energije ter volje – lastnosti, ki jih potrebujemo sedaj, v kolikor želimo iz teh neprijetnih razmer priti kot zmagovalci.

Kot podžupan Občine Jesenice, direktorju občinske uprave, podžupanji ter strokovnim službam dnevno predstavljam težave in zagate društev, ki so vitalno vezani na ledeno ploskev. Moja podžupanska vloga je torej omejena na podajanje predlogov in rešitev, možnosti sklicevanja sestankov z različnimi deležniki, na opozarjanje, dogovarjanje in iskanje kompromisov.

Vloga, ki na koncu dneva nima zadnje besede ali celo podpisa pod končne odločitve.

Kot predsednik HD Jesenice se, skupaj s člani upravnega odbora HD Jesenice,  trudimo, da iz hokeja v danih razmerah ”iztisnemo” največ, kar se da. Trenutno nam še uspevajo rezervacije prostih terminov na Bledu in v Kranju. Zavedamo se, da rezervirani in plačani termini niso idealni vendar moramo, čeprav skozi zelo stisnjene zobe, priznati, da vsaj so. Za mlade hokejiste smo uspeli organizirati brezplačni prevoz s kombiniranimi vozili na treninge ter v šole, organizirali smo brezplačno splošno vadbo za najmlajše nadebudneže, brezplačno smo priskrbeli enotna zimska oblačila za vse hokejiste in osebje HD Jesenice. Uspelo nam je s prebojem v EBYSL tekmovanje, kjer borci na vsaki tekmi dokazujejo, da imamo na področju tekmovanja EBYSL najboljšo hokejsko šolo ter izjemne hokejske talente. V zelo kratkem času smo uspešno sestavili člansko ekipo, ki nas zastopa v državnem prvenstvu Slovenije.

Aktualna prioriteta upravnega odbora HD Jesenice je intenzivno iskanje rešitev za vzpostavitev zunanjega mobilnega drsališča, ki bi bistveno pripomogel k rešitvi sezone ter tekmovanj vseh športov povezanih z ledeno ploskvijo.

Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalil vsem, ki nam v teh težkih ter turbulentnih časih stojite ob strani.

V hokejski sezoni, kot je še ni bilo, srčno upam, da nam bo s skupnimi močmi ter pozitivno usmerjeno energijo uspelo obstati na ledu.

Predsednik HD Jesenice
Miha Rebolj