Na Jesenicah, 13. 2. 2015

Izjava HD Jesenice

Glede na članek z naslovom Kako se je Gaber Glavič zapletel v incident, gospoda Mateja Grošlja v Dnevniku, 12. 2. 2015, upravni odbor HD Jesenice podaja sledečo izjavo, s katero hkrati odgovarja tudi na prejeta novinarjeva vprašanja.

Kako že gre: Če bi fovšija gorela …

Upravni odbor HD Jesenice poudarja, da sodelujemo z izrednimi trenerji! Le-ti z nasveti, bogatimi izkušnjami, strokovnostjo in človečnostjo našim hokeja na ledu željnim borcem v rdečih dresih stojijo z vsem srcem vedno ob strani zato celoten strokovni štab, tudi trener Gaber Glavič, uživa našo polno podporo. Ni potrebno izpostavljati, da homogeno hokejsko ekipo povezujeta timski duh in spoštovanje nalog. Oboje skupaj je ključnega pomena za dosego zastavljenih ciljev in prav v takšni ekipi imamo priložnost sodelovati.

Postaja očitno, da posameznim lokalnim samooklicanim strokovnjakom hokeja na ledu urejeno finančno stanje društva, visoko kakovostno in strokovno delo z borci na ledeni ploskvi, odlični rezultati, velik vpis najmlajših v jeseniško hokejsko šolo ter človeški odnosi v društvu ne ustrezajo. Žal se zopet ponavlja zgodba o znameniti slovenski privoščljivosti, iskanju spletk in metanju polen pod noge tistim, ki so uspešni. Nižje skorajda ne gre več, ali pač? Vse zaradi, nam povsem nerazumljive, pritlehnosti posameznikov, ki želijo škodovati sistemsko urejenem razvojnem okolju za mlade hokejiste in kvalitetnem ter strokovno podprtem naravnanem razvoju hokeja na Jesenicah.

K izjavi prilagamo še odgovore na prejeta novinarska vprašanja: HD Jesenice ni zadolžen za vratarje v članski reprezentanci zato nimamo podlage, da bi nam Gaber Glavič ponujal odstop kot trener vratarjev reprezentance. Ob tem lahko mirno zagotovimo, da njegovega morebitnega odstopa kot strokovnega sodelavca v HD Jesenice upravni odbor ne bi sprejel. Sploh pa ne na osnovi omenjenega članka. Upravni odbor HD Jesenice je bil sicer delno seznanjen o dogodku in bo ustrezno ukrepal šele po končni razjasnitvi vseh dokazanih dejstvih. Iz lastnih izkušenj vemo, da prehitro sklepanje na nedokazanih in nepreverjenih dejstvih povzroča nepopravljive posledice. Hkrati bi poudarili, da je javnosti poznan epilog t. i. dogodka iz Rateč, omenjenega v drugem odstavku včerajšnjega članka, o katerem je spoštovani novinar podrobno pisal pred petimi leti. V omenjenem primeru so bili v upravnem odboru takrat še delujočega hokejskega kluba, na podlagi nedokazanih dejstev, sprejeti sklepi, ki so imeli dolgoročne negativne posledice. Kasneje se je tudi izkazalo, da so bila dokazana dejstva povsem drugačna, kakor so bila opisana v takratnih člankih istega spoštovanega novinarja. Za upravni odbor HD Jesenice je trener Gaber Glavič še vedno sprejemljiv za funkcijo trenerja vratarjev v članski reprezentanci. Enako velja za omenjenega tudi kot del ekipe strokovnega štaba HD Jesenice.

Neizpodbitno dejstvo pa je, da skupaj s podporo lokalnega prebivalstva in skupnosti, vestnih sodelavcev, ponosnih sponzorjev, staršev in otrok, ki so vključeni v naše kategorije, usmerjamo pozitivno energijo v razvoj hokeja na Jesenicah. Vse to z zavzetim, strokovnim in kvalitetnim delom. Sporočamo, da nas pritlehnost in nevoščljivost nekaterih posameznikov iz lokalnega okolja v našem skupnem delu ne bosta ustavila.

Športni pozdrav.
Predsednik HD Jesenice

Miha Rebolj