DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla, Jesenice
31. oktober 2015

Gledalcev: 40

 HD Jesenice  – HK Slavija Jr.

3 – 4 (PS)

(1:2,1:1,1:0  0:1)

Streli na gol: HD Jesenice   14 (6,2,6 ), HK Slavija Jr.    26 (13,6,7 )
Kazni: HD Jesenice  8 (0,6,2), HK Slavija Jr.  6 (2,4,0)

HD Jesenice: 1 Avsenek (GK), 25 Matkovič(GK), 13 Langus (C), 24 Crnkič, 12 Bergelj, 20 Rep, 5 Korošec, 11 Sintič, 8 Vidic, 18 Kaltak, 15 Gavljak, 23 Stević, 21 Adrović, 14 Glavič D., 22 Šmid, 10 Krupenko, 17 Bizjak, 9 Seršen
Trener: Gaber Klinar

HK Slavija Jr.: 1 Babnik M. (GK), 2 Tomažič (GK), 3 Gračan, 5 Pečnik, 11 Špari Leben, 13 Bitenc, 14 Beričič, 18 Babnik V., 16 Janežič, 22 Škerjanc, 23 Marc, 19 Stele, 7 Predalič, 56 Turšič Sečkar, 65 Šiftar (C), 17 Ilovar, 25 Petrovič
Trener: Robert Pesjak

Sodnika: Grega Markizeti, Anže Bergant

Hitro in na bolče način so se domači mlajši dečki zavedli, da je treba v vsako tekmo vstopiti zbrano – Založani so že 22 sekund po prvem sodnikovem metu dosegli gol za vodstvo z 0:1. V tretji minuti so železarčki po gneči pred gostujočim vratarjem izenačili. Še drugi gol gostujočega kapetana na tekmi je v sedmi minuti Slavijo Jr. znova povedel v vodstvo. Treba je priznati, da so bili gostje v prvi tretjini precej podjetnejši, domači pa – kakor da bi bili povsem brez idej. Ko je bil nekaj sekund pred koncem tretjine pri gostih zaradi spotikanja izključen prvi igralec, je ostalo upanje, da bo v drugi tretjini bolje. Statistika je v prvih petnajstih minutah zabeležila šest domačih strelov proti golu Založanov, ter trinajst strelov gostov proti golu Jesenic.

IMG_2010

Igra z igralcem več v začetku druge tretjine ni prinesla posebnih razburjenj pred gostujočimi vrati. Z golom domačega kapetana so železarji v 21. minuti vseeno še drugič na tekmi izenačili (2:2). Še v isti minuti je sledila prva kazen na tekmi za domače (spotikanje), slabo minuto kasneje pa še druga (držanje). Železarji so se bili tako prisiljeni braniti z dvema igralcema manj na ledeni ploskvi. Vse skupaj je z obilo borbenosti tudi uspelo, peščica gledalcev pa je videla tudi poskus hitrega protinapada s strani fantov v rdečih dresih. Obe kazni sta k sreči minili brez prejetega zadetka v domačo mrežo. Gostje so znova ušli na zadetek prednosti  ob koncu 27. minute tekme (2:3). Nekaj sekund kasneje so si Založani prislužili malo kazen zaradi nepravilnega oviranja. Minuto in pol kasneje sta bila zaradi grobosti izključena na vsaki strani po en igralec. Novih sprememb na semaforju vse skupaj ni prineslo, tako da so gostje tudi na drugi odmor odšli z minimalno rezultatsko prednostjo enega zadetka. V drugi tretjini je domačim uspelo sprožiti le dva strela v okvir vrat gostujočega vratarja, gostje pa so zbranost domačega čuvaja mreže preizkusili šestkrat.

IMG_2016

Ne posebej prepričljivi predstavi v prvih dveh tretjinah nista vzbujali zaupanja v preobrat v zadnji tretjini. S takimi mislimi se fantje in dekle v rdečih dresih niso obremenjevali. V zadnji tretjini so tako vzpostavili bolj enakovredno igro in v 36. minuti uspeli še tretjič na tekmi rezultat izenačiti (3:3). V 39. minuti je zaradi nepravilnega oviranja na domači strani prišlo do nove izključitve, a so domači ob igri z igralcem manj znova uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Vse do konca 45. minute so nato igralci obeh ekip poskušali doseči zmagoviti zadetek, vendar sta bili obe obrambi dovolj zbrani, da česa takega nista dopustili. V kategoriji mlajših dečkov se podaljšek ne igra, zato sta po izteku rednega igralnega dela ekipi pristopili k izvajanju kazenskih strelov.

IMG_2011

Z izvajanjem so po žrebu začeli gostje, ki so takoj zadeli. Sledil je neuspešen strel železarjev. Tudi v drugi seriji so Založani spet zadeli, domačim pa je vnovič spodletelo. Vse skupaj je v seriji že pomenilo zmago za goste. Najbrž so si jo – po videnem na tekmi – tudi bolj zaslužili. Domačim pa seveda velja čestitati za nepopustljivost in željo po izenačenju skozi celotno srečanje. Na tem bo potrebno graditi naprej, tako da – brez panike! Glave gor, pridno delati dalje in…tudi rezultati bodo prišli.

IMG_2017

Gaber KLINAR, trener mlajših dečkov:
“Ponavlja se nam ista zgodba. Nasprotnik je izkoristil naše napake, mi pa smo si pripravili kar nekaj lepih priložnosti, pa nismo zadeli. Pri tako enakovrednih nasprotnikih pač šteje vsaka napaka, mi pa smo jih naredili preveč za uspešen rezultat.”

Tekst in foto: Marko L.