Ekipa U20 je v okviru Development campa v ligi EBYSL v Radenčah (Radenthein, AUT) na avstrijskem Koroškem od petka do nedelje odigrala tri “domače” tekme. Varovanci trenerja Dejana VARLA so trodnevno dogajanje zapustili mešanih občutkov. Tekme s tremi zahtevnimi nasprotniki s Češke in Madžarske so ponudile le eno priložnost za zmagoslavni dvig rok …

Liga EBYSL
HD Jesenice vs MAC Budapest   2 – 1 (1:0,1:0,0:1)

S petkovo uvodno tekmo so Železarji opravili na najboljši možen način. Neugodna ekipa iz madžarske prestolnice je bila zahteven nasprotnik. V marsikaterem pogledu izenačena prva tretjina je prinesla le en zadetek – dosegel pa ga je Alen HADŽIĆ v power playu  v sedmi minuti tekme (1:0). V nadaljevanju tretjine so tudi Madžari poskušali ugnati Žigo KOGOVŠKa, a jim to ni uspelo. Še druga izključitev na strani Budimpeštancev v zaključku prve tretjine ni prinesla novega gola, zato pa je že po devetih sekundah nadaljevanja vodstvo Železarjev z novim power play golom podvojil Jaka SODJA (2:0). Do konca druge tretjine je naša ekipa ob izključitvi Crnovića bila prisiljena enkrat braniti manjko igralca, dvakrat v zadnjih minutah tega dela pa Železarjem ni uspelo vnovič izkoristiti prednosti igralca več. V 46. minuti so “gostje” zaostanek prepolovili (2:1), že v naslednji minuti pa je na klop za kaznovane moral še Korošec. Do spremembe rezultata ni prišlo, enako pa se je godilo ob dveh novih power playih za Jesenice v nadaljevanju. Ko sta se nekoliko pobliže “pogledala” še Šturm in Grković v 58. minuti, je bila našim fantom dana možnost, da tekmo s pridom pripeljejo v svojo korist, saj so si Budimpeštanci prislužili več kazni. Varlovi ekipi je to tudi uspelo in veselili so se zmage proti zahtevnim tekmecem.

Statistika s tekme: KLIK

Liga EBYSL
HD Jesenice vs Orli Znojmo   3 – 5 (1:3,2:0,0:2)

Sobotni nasprotniki so bili hokejisti iz Češke Republike. Le-ti so v začetku tekme ujeli Železarje na “levi nogi” in že sredi šeste minute vodili z dvema goloma razlike (0:2). Tudi v nadaljevanju so bili Čehi precej podjetnejši, vseeno pa je Gašperju GLAVIČu v 14. minuti uspelo zmanjšati zaostanek (1:2). Ni minila niti minuta, pa so Orli spet ušli na dva gola razlike (1:3). Tudi sicer se v prvi tretjini naši fantje niso znašli. Bolje je bilo v drugem delu, ko sta na sceno stopila najizkušenejša igralca Jesenic; Vnovič je zadel GLAVIČ v 32. minuti (2:3), dobri dve minuti kasneje pa je že izenačil Matic JEKLIČ (3:3). Z neodločenim rezultatom sta ekipi tudi odšli na drugi odmor. V zadnjem delu so pobudo spet resneje prevzeli Čehi, ki so znova povedli že po dobrih dveh minutah nadaljevanja. Tudi v prihajajočih minutah so bili v svojih akcijah konkretnejši od Jesenic, vendar je ostajalo pri zadetku zaostanka za naše fante. Ključni trenutek tekme se je zgodil dvajset sekund po tistem, ko je v 59. minuti svoja vrata zapustil Žiga KOGOVŠEK, Orli pa so natanko minuto pred koncem zadeli nebranjeno jeseniško mrežo (3:5).

Statistika: KLIK

Liga EBYSL
HD Jesenice vs Hokiklub Budapest   4 – 5 (1:0,2:2,1:3)

V času nedeljskega kosila, praktično 16 ur po končani predhodni tekmi, so se Železarji v Radenčah pomerili še proti drugi budimpeštanski ekipi v tem vikendu – Hokiklub Budapest. V tekmi polni golov in izključitev so ob koncu kratko potegnili Jeseničani. Naši fantje so bili popolni gospodarji ledene ploskve v uvodni tretjini, a jim je uspelo povesti šele z golom Jaka ŠTURMa ob prednosti dveh igralcev več v 19. minuti. Isti igralec je podvojil vodstvo Železarjev v 25. minuti (2:0). Neprevidno so prejeli gol Železarji v 29. minuti v trenutkih, ko so imeli na ledeni ploskvi igralca več (2:1). To je dalo poguma ekipi iz Budimpešte, ki je sredi 31. minute že izenačila (2:2). Toliko bolj boleče je bilo izenačenje ob spoznanju, da so Jeseničani vse dotlej popolnoma prevladovali v vseh prvinah hokejske igre, občasno pa je bilo dogajanje na ledeni ploskvi podobno igri mačke z mišjo. K sreči je ob koncu 35. minute za novo vodstvo poskrbel Miha KRMELJ (3:2). V zadnji tretjini so se tudi “gostje” odločili odigrati nekaj več hokeja. Vnovič so izenačili ob prednosti igralca več v 47. minuti (3:3). Dobro minuto kasneje so ob izenačenih močeh Madžari že povedli (3:4). Ko so v 52. minuti ušli na dva gola razlike (3:5), je “vrag odnesel šalo”. V 55. minuti je z golom Matica JEKLIČa Železarjem še uspelo zmanjšati zaostanek (4:5), za izenačenje pa je v nekaj manj kot šestih zadnjih minutah zmanjkalo nekaj sreče, znanja in časa.

Statistika: KLIK

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK