Kranj, 12. marec 2015
Dvorana na Zlatem polju
DP mladincev, 1. tekma polfinala

HK Triglav – HD Jesenice

1 – 2

(0:1,1:0,0:0 – 0:0) PS

0:1 AVSENEK (Šturm, Seršen), 1:1 Pangrc (Markič) 21′, 1:2 SVETINA E. 65′ PS

Streli na gol: HK Triglav 31 (8,10,9,4), HD Jesenice 31 (10,11,9,1)
Kazni: HK Triglav 12 (0,6,6,0), HD Jesenice 6 (0,4,2,0)

HK Triglav: Šenk (GK), Ovsenik (GK), Potočnik Ž., Pangrc, Ban, Potočnik K., Štenkler, Pavc, Drakslar, Peček (C), Markič, Kristan, Mubi, Kokalj, Jenko, Tavčar, Fende, Ravnihar, Rozman, Jeglič
Trener: Mitja Kern

HD Jesenice: 1-Legat (GK), 25-Pelko (GK), 7-Hadžić, 13-Urukalo, 12-Glavič, 9-Rajsar, 24-Rekar (C), 6-Brus, 3-Stojan, 23-Sodja, 4-Kapel, 22-Svetina E., 18-Žuber, 2-Klofutar, 15-Avsenek, 11-Seršen, 16-Šturm, 10_Korošec, 20-Brglez, 17-Svetina R., 8-Kantarević, 21-Pavlič
Trener: Dejan VARL

Glavni sodnik: Aleš Fajdiga
Linijska sodnika: Gregor Miklič, Aleš Lešnjak

Pestro je v teh dneh v vseh kategorijah pri HD Jesenice. Potem, ko so si kadeti z lepo predstavo pred dvema dnevoma v Ljubljani že priigrali finale državnega prvenstva, ter po sinočnji visoki zmagi mlajših dečkov na prvi polfinalni tekmi na Bledu, so nas tokrat prav lepo razveselili še mladinci. V prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v svoji kategoriji so gostovali pri Triglavanih v Kranju in jih po izvajanju kazenskih strelov uspeli premagati z 2:1.

Hitro v uvodu tekme so železarji povedli. Po dveh minutah in 15 sekundah je za vodilni gol poskrbel Rok AVSENEK, med podajalce pa sta se vpisala Šturm in Seršen. Domači so v nadaljevanju seveda poskušali izenačiti, a so Jeseničani menda imeli celo lepše priložnosti za dosego drugega zadetka. Obe ekipi sta v prvi tretjini igrali maksimalno skoncentrirano in disciplinirano in si nista privoščili nobene izključitve. Domači so v prvih dvajsetih minutah proti vratom Jureta LEGATA sprožili osem strelov, železarji pa so zbranost domačega čuvaja mreže preizkusili desetkrat.

Še hitreje od Jeseničanov v prvi tretjini, so v drugi zadeli domači. Le 36 sekund igre je minilo v tem delu, ko je za izenačenje na 1:1 zadel Pangrc. V 27.minuti sta si istočasno zaradi grobosti prislužila malo kazen K. Potočnik pri domačih in Rekar pri železarjih. Ekipi sta seveda ostali številčno izenačeni, tako da do rezultatske spremembe ni prišlo. Še drugi Potočnik (Žan) pri domačih si je prislužil kazen zaradi spotikanja v 33.minuti. Železarjem ni uspelo napadati celi dve minuti, saj si je zaradi zadrževanja s palico novo malo kazen prislužil Rekar 51 sekund kasneje.  Nekaj kasneje so se Jeseničani uspešno ubranili ob dobri minuti igralskega deficita na ledeni ploskvi. 27 sekund pred koncem druge tretjine si je novo kazen zaradi zadrževanja s palico prislužil Peček na domači strani, železarjem pa je zmanjkalo časa za resnejše ogrožanje domačih vrat. V drugem delu so sicer domači streljali desetkrat, Jeseničani pa enajstkrat.

Dobro minuto in pol kazni je ostalo domačim še v tretji tretjini. Le 16 sekund po začetku igre si je novo izključitev prislužil Štenkler (držanje), domači pa so svojega vratarja uspeli ohraniti nepremaganega. V naslednjih minutah se je nadaljevala enakovredna borba dveh vrhunsko pripravljenih nasprotnikov. Zaradi držanja sta bila v 49.minuti istočasno izključena Markič pri domačih in Kapel pri Jeseničanih. Kazni razmerij na igrišču nista spremenili. Zadnja možnost za dosego zadetka v powerplayu se je železarjem ponudila v 55.minuti, ko je bil pri Triglavu izključen Drakslar. Gola gledalci niso videli ne v naslednjih dveh minutah, ne do konca tretje tretjine. Domači so v zadnjem delu poskusili z devetimi streli, pa tudi Jeseničani so jih zbrali enako število.

V podaljšku so bili domači nekoliko aktivnejši. V petminutnem podaljšku v igri štirih proti štirim so domači sprožili štiri strele, naši fantje pa so le enkrat resneje ogrozili domača vrata. Ker zmagovalca ni bilo niti po 65 minutah tekme, je bilo potrebno pristopiti k izvajanju kazenskih strelov. Jure LEGAT je domačim prvi strel suvereno obranil, Rok KAPEL pa je nato zadel za vodstvo Jeseničanov v seriji.  Tudi drugi poizkus Kranjčanov je Legat blokiral, odločilni gol pa je nekaj trenutkov kasneje dosegel Erik SVETINA. Uvodna polfinalna tekma DP se je tako končala z zmago Jesenic. Druga tekma sledi v ponedeljek ob 16.30 Podmežaklo.

Izjava trenerja Dejana VARLA sledi.

Tekst: Marko L.