lajši dečki so v minulem vikendu odigrali dve tekmi v okviru IHL. Obakrat so jim v dvorani Podmežaklo nasproti stali vrstniki Crvene zvezde. Ekipi sta dosegli vsaka po zmago – na formalno domači tekmi so slavili Železarji, v “beograjski tekmi” – prav tako odigrani v dvorani Podmežaklo pa Zvezda …

IHL U12
HD Jesenice vs SKHL Crvena zvezda   5 – 3 (3:3,1:0,1:0)

Silovito je začela domača ekipa prvo od obeh tekem – tisto: sobotno – z Beograjčani v dvorani Podmežaklo. Prvi gol so domači zabili že po vsega 51 sekundah tekme. Isti igralec je ob koncu četrte minute podvojil domače vodstvo (2:0), v začetku šeste pa so Železarčki že vodili s 3:0. Videti je bilo, da bo domača četa brez težav opravila z Beograjčani, ki pa so se v nadaljevanju le prebudili in zaigrali odločneje, saj so še v isti minuti zmanjšali na 3:1. Kakor so domači hitro dosegli tri zadetke, so jih enako hitro tudi prejeli. Crvena zvezda je sredi osme minute še dodatno zmanjšala svoj zaostanek (3:2), sredi enajste pa tudi izenačila (3:3). Nadaljevanje ni bilo več tako turbulentno. Edini zadetek v dokaj izenačenem drugem delu so v 19. minuti dosegli domači (4:3). V zadnji tretjini so domači zadetek dosegli že po štirinajstih sekundah igre (5:3). Tudi v nadaljevanju so bili Železarčki znova konkretnejši in podjetnejši, Beograjčani pa so prežali na hitre protinapade. Do konca tekme se rezultat ni več spremenil, domači pa so goste ob koncu tekme poleg zmage kar konkretno nadstreljali (37:18).

IHL U12
SKHL Crvena zvezda vs HD Jesenice   4 – 2 (3:1,1:0,0:1)

V nedeljski tekmi so se Beograjčani – formalno sicer gostitelji – Železarčkom maščevali za sobotni poraz. Tokrat so bili oni tisti, ki so hitro povedli z dvema goloma razlike; zadetka so dosegli v četrti in šesti minuti tekme. V dvanajsti je Jeseničanom uspelo zmanjšati zaostanek na 2:1, vendar so Beograjčani dobro minuto in pol kasneje spet ušli na dva gola prednosti (3:1). Vse tri gole za Crveno zvezdo je ob tem dosegel isti igralec, s katerim so imeli Jeseničani obilo dela že na sobotni tekmi. V drugem delu so bili Jeseničani boljši nasprotniki, edini gol pa so dosegli igralci Crvene zvezde (4:1) in tako zastavili Železarčkom pred zadnjimi petnajstimi minutami dokaj zahtevno nalogo. Po le minuti igre v zadnjem delu je Jeseničanom uspelo zaostanek znižati(4:2), česa več pa jim spet izredno borbeni Beograjčani niso dopustili. 

OPOMBA: Kakor ste morda že opazili, v člankih o tekmah kategorij U12 in U14 ni več vidne statistike. Tudi ob spremljanju live povezav do dogajanj na tekmah, so vidne le spremembe rezultata, ne pa tudi druge statistične podrobnosti. Tak način – torej brez omembe imen strelcev, podajalcev in kaznovanih igralcev – je bil v navadi že v vseh prejšnjih sezonah. Letošnji poizkus live spremljanja dogajanj pa je vnovič povzročil preveč zadreg, slabe volje, klicev, elektronskih sporočil nezadovoljnih staršev in podobnega, zato so se pri krovni organizaciji odločili in “zaklenili” javni dostop do omenjenih podatkov. Hkrati s tem tudi v člankih o tekmah omenjenih kategorij na naši spletni strani opuščamo poimenovanje otrok, ki se vpišejo v statistiko na posamezni tekmi. Kakor že povedano, je bil enak sistem v veljavi že v zadnjih letih. Zapisniki bodo javno objavljeni po ustaljenem vzorcu po končani sezoni. Naj tudi v tej – in prihajajočih – sezoni hokej otrokom torej predstavlja predvsem zabavo; časa za zbiranje točk in njihovo preštevanje (kar je sicer izrazito neproduktivno početje) pa bo dovolj v višjih kategorijah.

Tekst in foto: Marko L.