Mesec december že od nekdaj velja za mesec obdarovanj, zato so se v HD Jesenice skupaj z Max Bar-om in ob pomoči FBC PLINSTAL Thunder Jesenice odločili, da letos izvedejo dobrodelno akcijo zbiranja igrač namenjenih otrokom Splošne bolnice Jesenice. V akciji, ki je potekala v zadnjih 14 dneh so zbrali ogromno igrač, igralci različnih selekcij HD Jesenice ob prisotnosti predsednika HDJ Miha Rebolja ter pobudnika akcije Fikreta Avdića, pa so le te danes predali tudi novim lastnikom, otrokom  pediatričnega oddelka Splošne bolnice Jesenice.

imgl5200
Kapetan mlade ekipe Jesenic Peter Bizalj

Odziv otrok je bil izjemen. Sprva precej zadržani otroci, ki so se zbrali v bolnišnični učilnici, so po uvodnem nagovoru predsednika ter predstavitvi kosov hokejske opreme postali vse bolj pogumni, nekateri med njimi pa so opremo tudi preizkusili. Člani HDJ so prisotnim poleg igrač, ki so jih zbrali, med zbrane otroke razdelili tudi kape z emblemom HDJ katerih so bili otroci izjemno veseli. Da je med otroci vladalo veliko pričakovanje že pred prihodom naših oklepnikov, nam je potrdila tudi učiteljica Romana Kristan: “Otroci so že vse od ranega jutra težko pričakovali prihod hokejistov.  Pred prihodom so se nam porajala številna vprašanja,  zato pa smo bili po predstavitvi zares presenečeni, saj so nam fantje iz HD Jesenice lepo predstavili svoje delo ter nam razkazali tudi opremo, kar je med otroci sprožilo tudi val navdušenja. Za vsa podarjena darila se vam izredno zahvaljujemo ter mladim hokejistom želimo še obilo sreče na njihovi športni poti.”  Medtem ko so otroci preizkušali opremo, hokejisti pa so se malce posladkali z dobrotami iz bolnišnične kuhinje smo nekaj besed spregovorili tudi s strokovnim direktorjem SBJ gospodom Igorjem Horvatom: “Osebno se mi zdi, da je poteza HDJ izjemno dobrodošla, predvsem za otroški oddelek. Kljub številnim igračam le teh nikoli ni dovolj, saj zasedenost pediatričnega zelo niha, in tako pride ob polni zasedenosti, 40 otrok, vsak stvar še kako prav. Izjemno smo zadovoljni, da ste izbrali nas, takšne akcije zelo pozdravljamo in upamo, da to postane vsakoletno, saj so navsezadnje prav otroci naše največje bogastvo.”

Povsem za konec pa smo za komentar celotne akcije povprašali še idejnega vodjo Fikreta Avdića – Fića: ” Ideja za akcijo se je porodila že pred časom, še v času delovanja profesionalnega kluba na Jesenicah. Že takrat sem opazil pomanjkljivost sodelovanja kluba z lokalno skupnostjo. Letos smo ob prenovi kluba poskrbeli tudi za te malenkosti, ter se aktivno vključili tudi v prepoznavanje kluba ne samo na Jesenicah temveč tudi širše v regiji. Moram priznati, da sem bil nad odzivom v tej akciji več kot presenečen, seveda pozitivno. Veseli me tudi odziv SBJ, ki so bili našega klica izjemno veseli in obenem presenečeni, saj do sedaj niso bili vajeni. Sicer pa je akcija več kot odlično uspela, tako da se lahko sedaj z optimizmom in še večjim zanosom posvetimo novim projektom kluba.” Če pod celotno akcijo potegnemo črto, pridemo do spoznanja, da imajo ljudje na Jesenicah še vedno izjemno veliko socialnega čuta, kar so navsezadnje pokazali tudi s številom zbranih igrač. Jeseničani, Maxovci, FBC Thunder in vsi, ki ste v akciji sodelovali, še enkrat hvala za vso vašo vzpodbudo in trud, ki ste ga vložili, da smo lahko danes razveselili otroke pediatričnega oddelka Splošne bolnice Jesenice.

Tekst: Miha Bajt
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=38]