Prav posebno skupino obiskovalcev je imel čast gostiti jeseniški hokej v prvem novembrskem petkovem dopoldnevu. Na obisk so – seveda s spremljevalci – namreč prišli otroci zaposlenih iz idrijskega koncerna Hidria, enega od najpomembnejših sponzorjev jeseniškega hokeja. Natanko enaitrideset otrok – podatek nam je zaupal Erik Blatnik, tudi sam bivši hokejist, danes zaposlen kot vodja stikov z javnostjo pri koncernu Hidria – je bilo najprej deležnih “ogrevanja” pri Denisu Porčiču, popularnem Chorchypu. Nato jim je naš trener Luka POGAČNIK predstavil nekaj osnovnih dejstev o najhitrejši moštveni igri na svetu. 

Sledil je ogled članske garderobe, kjer so male radovedneže pričakali “ta veliki igralci”. V splošnem vzdušju dobre volje je padlo nekaj vprašanj, bilo slišati obilo smeha in opaziti privihane nosove (predvsem deklet) spričo “mošus” vonjav, ki so jih bili otroci deležni. Kapetan Andrej TAVŽELJ je z veseljem prevzel vlogo vodje programa in male goste spoznal s posebnostmi hokejske hierarhije (golmani so malo posebni, “tamladi” morajo sedeti posebej ipd.). Spotoma so si lahko ogledali hokejsko opremo, jo nekoliko tudi preizkusili in se fotografirali.

Po končanem obisku članske garderobe pa je sledila prava zabava: sodelovanje na treningu ekipe U14. Marsikateri otrok iz majhnega (bivšega) rudarskega mesta se je na ta način prvič srečal z ledeno ploskvijo. Na posodo so otroci dobili nekaj opreme, da je bilo za varnost poskrbljeno. Prvi negotovi koraki so hitro prerasli v splošno zabavo. Nekaterim manjšim je prav prišel stol, da je bila opora boljša, drugim pa sta prav prišla tudi že palica in pak. Naši trenerji so poskrbeli za nekaj zabavnih vaj, nekaj (ne)premostljivih ovir in ustrezne napotke nadebudnim gostom. V veliko pomoč so bili tudi člani ekipe U14.

Ura spoznavanja z osnovami hokejske igre je še prehitro minila. Nobene poškodbe si otroci “niso pridelali”, pa tudi nikogar ni bilo potrebno poslati na klop za kaznovane. Sledilo je še polnjenje malih (in malo večjih) želodčkov, nato pa je bilo na vrsti le še stiskanje rok in obljuba:

“Še se vidimo!”

P.S. Kakor boste lahko videli, če si boste spodnji filmček ogledali do konca, pa je na nas budno pazila tudi konkurenca  😆

Tekst in foto: Marko L.
Glasba: Van Halen (Dreams)