IHL U12
HD Jesenice vs HDD Bled  7 – 0 (2:0,1:0,4:0)

Zadnje oktobrsko sobotno dopoldne je ponudilo obračun med mlajšimi dečki z Jesenic in HDD Bleda. Letošnja blejska ekipa ni več tako nedorasla tekmecem, kakor je bilo to v prejšnjih sezonah, tako da so se Železarčki zavedali, da je v tekmo potrebno vstopiti skoncentrirano. Vseeno je taka tekma ponudila nekaj manevrskega prostora tudi domačemu trenerju Luku POGAČNIKu, ki je lahko s kombiniranimi peterkami dovolj priložnosti za dokazovanje ponudil vsem svojim fantom.

Domači so povedli že v prvi minuti tekme (1:0). Tudi v nadaljevanju se je igra odvijala večinoma pred golom blejskega čuvaja mreže, vendar do spremembe rezultata ni prišlo vse do 13. minute; takrat so domači po lepi akciji svoje vodstvo podvojili (2:0). Obe ekipi sta si v prvi tretjini prislužili po eno izključitev, razmerje strelov v okvir nasprotnikovih vrat pa je bilo ob koncu 12:2 za domače. 

Tudi v drugi tretjini je bila slika dogajanj na ledeni ploskvi podobna. Še naprej so domači oblegali blejska vrata, ki pa se jih ni dalo odkleniti kar brez težav. Edini gol v drugem delu so Železarčki v začetku 27. minute dosegli v trenutkih, ko so na ledeni ploskvi ob izključitvi Blejca imeli igralca več (3:0). Tudi v tem delu so domači goste z druge strani Mežakle konkretno nadstreljali (15:2).

Solidna prednost treh zadetkov  je domače razbremenila pritiska in v zadnji tretjini se je to manifestiralo tudi na rezultatu. Pričakovati je bilo, da bo gostujoči vratar po obstreljevanju v prvih dveh tretjinah v zadnjem delu utrujen in res je bilo tako. Domača prednost v strelih ni bila več tako izrazita (8:3), zato pa so železarji zabili kar štiri gole. Na 4:0 so povišali v začetku 37. minute, potem pa zadetke zapored dosegli še v 40., 41. in 43. minuti. Na ta način so goste na drugo stran Mežakle pospremili s pravljičnimi sedmimi paki v njihovi mreži; mrežo, ki jo je čuval Luka MATKOVIČ pa so ohranili nedotaknjeno. 

Tekst in foto: Marko L.