HD Jesenice : KHL Medveščak    2:1*
(0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Športna dvorana Bled, nedelja 25.11.2012
Sodniki: Škofic (glavni), Zrnić, Markizeti (linijska)
Gledalcev:  113

Strelci: 0:1 Lazič (Mikulič, Nardin, 17.,EQ), 1:1 Podrekar (Bizalj, Hribljan, 52.,EQ), 2:1 Bizalj (65., PS)

Kazni:  10:8 (2:2, 6:4, 0:2)
Streli na gol:   51:33 (13:9, 11:15, 21:5, 4:3)

Jaka Podrekar je efektno poskrbel za izenačenje (Foto: Drago Cvetanovič)

Gostje so srečanje začeli aktivneje in že v 2. minuti bi lahko Mukulič medvede popeljal v vodstvo, a se je izkazal Pavlič, ki je vnovič odlično posredoval tudi v 6. minuti, ko se je pred njim še enkrat znašel Mikulič. V 7. minuti se je Železarjem ponudila prva priložnost ob igri z igralcem več, a so bile podaje preslabe, posledično s tem pa tudi nobene prave priložnosti – še najboljšo so zapravili gostje prek Laziča, a je bil Pavlič na mestu. V naslednjih minutah neke prave povezane igre ni bilo, prva naslednja priložnost pa se je v 13. minuti ponudila Urbanu Sodji, a je njegov strel zaustavila vratnica. Kmalu zatem je sledila tudi prva izključitev na domači strani, ko je moral z ledu Zupančič, gostje pa so do zadetka prišli le 8 sekund potem, ko se je domači branilec vrnil na ledeno ploskev – po odbitem strelu je v polno zadel Lazić. Do konca prve tretjine so domači še trikrat nevarneje zapretili (Török, Sodja, Hadžić), a se mreža gostujočega vratarja ni zatresla in gostje so na prvi odmor odšli z golom prednosti.

Bravure Jureta Pavliča so veliko pripomogle k novi zmagi (foto: Drago Cvetanovič)

Druga tretjina se je začela z izključitvijo domačega kapetana Bizalja, domači pa so nalet gostov brez težav obranili. Prvo resnejšo jeseniško priložnost v drugem delu je zapravil Sodja, čigar strel je za las zgrešil cilj. Na drugi strani so do svojih priložnosti redno prihajali tudi gostje, a je najlepša v prvem delu 2. tretjine pripadla domačim – Hribljan je s ploščkom predrsal celotno igrišče, nesebično podal do Kozarja, ki pa je meril le v vratarja Štimac-Rojtniča. V 31. minuti so po priložnosti Töröka pred gostujočimi vrati zapele tudi pesti, a do hujšega ni prišlo, domači pa še ene priložnosti z igralcem več niso uspeli izkoristiti. Od 34. – 36. minute so imeli Sodja, Lahanjar, Podrekar in Kozar vnovič lepe priložnosti za izenačenje, a so bili pri strelih vselej nenatančni. Ob koncu druge tretjine so resneje zagrozili tudi gostje, a je bil Pavlič venomer na mestu in z nekaj bravurami svojo ekipo obdržal v igri.

Peter Bizalj je bil edini uspešni izvajalec kazenskih strelov (foto: Drago Cvetanovič)

V zadnjem delu je bilo pričakovati ofenzivo čete Marjana Kozarja. Očitno so besede iz garderobe prenesli na igrišče, po katerem so se dobesedno razleteli. Od prvega sodniškega meta dalje so namreč vršili gromozanski pritisk na vrata Medvedov, ki jih je več kot odlično čuval Štimac-Rojtnič. Gostje so do prve priložnosti prišli šele v 47. minuti, a je nevaren poskus Lazića Pavlič brez težav obranil. Železarji so postajali iz napada v napad še bolj nevarni, v 52. minuti pa končno prišli do tako želenega izenačujočega zadetka – Podrekar je s pravim projektilom pod prečko poskrbel za navdušenje dobre stotinje domačih navijačev. Po izenačujočem zadetku je ritem igre malce padel, Železarji pa so si kljub temu pripravili še nekaj lepih priložnosti, a bili žal nenatančni. Ko je že vse dišalo po podaljšku si je domači kapetan Bizalj privoščil napako pred svojini vrati, Pavlič pa je s skrajnimi močni uspel obraniti nevaren poizkus ter ekipi “pribranil” podaljšek.

Tudi v podaljšku so bili železarji aktivnejši, a se je gostujoči vratar, zagotovo najboljši igralec tekme, tudi v tem delu izkazal, tako da so srečanje odločili šele kazenski streli. V drugi seriji je kot edini zadel Bizalj, Pavlič pa je vse tri gostujoče poizkuse ubranil in tako poskrbel za novo domačo zmago, že 18 v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Tekst: Miha Bajt
Foto: Vid Novak

[nggallery id=34]