LLZ Stmk. Süd – Graz99ers : HD mladi Jesenice 1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Gradec, dvorana Liebenau. Gledalcev: 40. Sodniki: Hoffstätter, Angerer, Menner.

Strelci: 0:1 Bizalj (Hadžič, 15.), 0:2 Zupan (Sodja, Lahajnar, 21.), 1:2 Zusevitz (Konecny, 23.), 1:3 Bizalj (Hadžič, Kraigher, 42.)

Kazenske minute: Graz 2 (2, 0, 0), Jesenice 8 (2, 2, 4)
Streli na gol: Graz 37 (10, 16, 11); Jesenice 28 (10, 7, 11)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kozar, Kraigher, Hadžič, Bizalj (C), Hribljan, Stan, Podlesnik, Török, Podrekar, Jazbec, Jensterle, Čamdžić, Tišov. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničani so se na gostovanje na avstrijsko Štajersko odpravili povsem sproščeni. Z uvrstitvijo v končnico EBYSL so dosegli zastavljeni cilj. Čeprav se je še pred časom zdelo, da bo graška ekipa ogrožala Jeseničane do konca rednega dela, pa se je v preteklem kolu vse odvilo po željah Železarjev. Da je vse odločeno se je čutilo tudi na samem srečanju. Tekma ni imela tistega pravega žara in kar nekaj minut je minilo, da so igralci prikazali tisto pravo igro. Domači so imeli nekaj več ploščico v posesti, vendar so bili manj nevarni v napadu. Jeseničani so bili v svojih akcijah veliko bolj konkretni. Obe ekipi sta zamudili po eno priložnost v power playu. V prvem delu je srečanje potekalo zelo hitro, brez veliko prekinitev, najlepši trenutek pa je bilo moč videti v 15. minuti, ko je Peter Bizalj po kolenih preigral nasprotnike in s strelom premagal tudi vratarja Gradca Oliverja Zirngasta.

Mojstrovina kapetana Perota se je končala z vodstvom Jesenic

Drugi del se je pričel boj napadalno. Že takoj na začetku so pritisnili Jeseničani. V kombinaciji napadalcev prvega napada je Žan Zupan efektno zaključil akcijo in gostom prinesel dva zadetka naskoka. A le za kratko. Domači so pritisnili proti jeseniškim vratom in hitro kaznovali napako obrambe. Domači so nato vse sile usmerili v napad in veliko več poskušali, Jeseničani pa so potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. Teh ni bilo ravno na pretek, bile pa so obetavne in nevarne. A veliko več dela je imel Jure Pavlič, ki je nekajkrat izredno posredoval, v dveh primerih pa obračunal z nasprotnikom v neposrednem dvoboju iz oči v oči. Jeseniška obramba je bila na čase prav preveč luknjasta. Vendar se izid do konca drugega dela ni več spremenil.

Nepopustljivost Nika je bila poplačana z drugim zadetkom

Tako kot v drugo, so Jeseničani vstopili tudi v tretjo tretjino. Napadi so hitro obrodili sadove in Peter Bizalj je s svojim drugim zadetkom na srečanju svoje moštvo popeljal na varne dva zadetka prednosti. Ob vodstvu so gosti ostali bolj zbrani in domačim niso dovolili hitrega priključka. Uspešno so prekinjali njihove napade, ob nekaj manjših, pa tudi kakšni večji napaki pa je bil vedno na mestu Jure Pavlič. Kljub trudu Gradčani niso uspeli sestaviti napada za zadetek, 2 minuti in 47 sekund pred koncem pa je domači trener posegel po odmoru in poskušal napasti s šestim napadalcem. Sledila sta dva prekrška Železarjev, tako da se je na ledu branila le trojica proti šestim domačim hokejistom, vendar čas je iztekel in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Tekst & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=91]