Liga EBYSL:

EC VSV vs HD Hidria Jesenice
2 – 3 (OT)
(1:0,0:0,1:2 – 0:1)

Z zmago so začeli igralci ekipe U20 drugi del tekmovanja v ligi EBYSL. Zanjo se je bilo potrebno pošteno potruditi, saj so se Beljačani zagriženo branili skozi vso tekmo. Prav ste prebrali, domači so se bili primorani braniti!

V uvodnih nekaj minutah sta ekipi preizkušali moč in razpoloženost nasprotnikov, čeprav se seveda dobro poznata. Domači so sredi četrte minute nepravilno menjali, jeseniški power play pa ni prinesel vidstva v naslednjih dveh minutah. Sledila je izključitev Hadžića, a tudi domačim ni uspelo premagati KOGOVŠKA. Železarji so prevladovali na ledeni ploskvi in streljali z vseh pozicij, vendar ne dovolj natančno. Kazen je prišla sredi desete minute, ko so Beljačani povedli (1:0). Tudi v nadaljevanju uvodne tretjine so bili Jeseničani boljši nasprotnik. Vsaka od ekip si je prislužila še po eno izključitev, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu domačih.

Podobna je bila slika dogajanj na ledu v drugi tretjini. Jeseničani so še naprej oblegali domača vrata, a niso našli prave poti skozi zgoščeno beljaško obrambo. V obdobju med 34. in 39. minuto se je bila vsaka od obeh ekip primorana po enkrat braniti z igralcem manj, rezultat pa se tudi takrat ni spremenil. Tudi pred zadnjo tretjino je tako rezultat na semaforju kazal minimalno vodstvo VSV-jevcev.

Saj bi zapisali, da je tako jeseničanom za zadnji del ostal le še frontalni napad, a so naši fantje že v prvih dveh tretjinah nadstreljali domače s 26:9. V tretji tretjini so tako pač le nadaljevali s svojim pritiskom. Končno je ob vstopu v 45. minuto zadel Jaka SODJA, ki je v zadnjem času v izjemni formi – in izenačil (1:1). Obe ekipi sta v nadaljevanju igrali zelo disciplinirano, še naprej pa je bil bolj pod pritiskom domači vratar. Ko je v 51. minuti za popoln preobrat z golom poskrbel Žan JEZOVŠEK (1:2), se je že zdelo, da bo Jeseničanom uspelo premagati žilave Beljačane v rednem delu tekme. S tem se niso strinjali domači, menda pa bi kdo tudi rekel, da ne sodniki. Najprej je bil zaradi spotikanja v 56. minuti izključen Crnović, v naslednji minuti pa zaradi zadrževanja s palico še Avsenek. Igro treh proti petim so Železarji še uspeli ubraniti, ni pa jim več uspelo ob igri štirih proti petim – domači so dve minuti in pol pred koncem rednega dela tekme izenačili na 2:2. Do konca tretje tretjine se rezultat več ni spremenil, razmerje v strelih v celotnih 60 minutah pa je bilo kar 15:39 za Jesenice. 

K sreči je vsaj v podaljšku prišlo do tistega, kar v slovenskem jeziku tako lepo ponazorimo s frazemom pravica – skazica, saj je po slabih dveh mintah in pol – za zmago v dvoboju prvo in drugo uvrščene ekipe v skupini A lige EBYSL – zadel Blaž TOMAŽEVIČ (2:3).

Statistične podrobnosti o tekmi: KLIK

Ekipi se bosta znova srečali v dvorani Podmežaklo v nedeljo ob 17.30.
VABLJENI!

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK