HD Jesenice – HK MK Bled 10:2 (2:2,4:0,4:0)

Kazenske minute: HD Jesenice 12 (2,8,2); HK MK Bled 8 (2,2,4)

Za HD Jesenice so nastopili: Legat(GK), Hribar(GK), Urukalo, Hadžić(C), Seršen, Svetina, Rajsar, Blažič, Brus, Brglez, Sodja, Šturm, Šabanović, Sintič, Kosmač, Razinger, Pretnar, Brun-Rauh, Pivač; trener Aleš Sodja, tehnični vodja Borut Brglez

Po nekaj dneh sta se znova srečali ekipi dečkov Jesenic in HKMK Bled-a. Že prepričljiva zmaga pred dnevi na Bledu je dala vedeti, da so tokrat naši fantje izrazito v vlogi favorita. Gostje z druge strani Mežakle se s tem seveda niso strinjali in so v železarsko mesto prišli odločeni drago prodati svojo kožo. Spremljala jih je tudi četica staršev/podpornikov.

Prvi na srečanju so zadeli Blejci v sedmi minuti. V osmi minuti so si fantje v rdečih dresih prislužili prvo malo kazen, vendar gostje niso uspeli resneje ogroziti domačega vratarja. Železarji so v naslednjih minutah napadali, Blejci pa se niso pustili premagati. Do izenačenja je vseeno prišlo v 18.minuti, po samo štirih sekundah igre z igralcem več. Veselje ni bilo dolgotrajno, saj so gostje slabo minuto kasneje še enkrat povedli. K sreči so tudi mali železarji zadeli še enkrat pred koncem prve trejine, ki se je tako kočala z neodločenim rezultatom 2:2.

Igra Blejcev v prvi tretjini je kar nekoliko presenetila domače, zato so v drugem delu pošteno stopili na plin. Blejci so si že v prvi minuti nadaljevanja prislužili malo kazen, vendar se rezultat (še) ni spremenil. v 26.minuti so železarji povedli prvič po domiselni akciji prve peterke. Četrti gol je sledil 75 sekund kasneje, neto pa sta sledili dve zaporedni izključitvi fantov v rdečem. Gostje najprej ob igri petih proti trem, nato pa še petih proti štirim, niso našli prave poti do vrat železarjev, ki so se sijajno ubranili. Nekaj sekund potem, ko so se moči na ledu spet izenačile, je bil izključen naslednji Jeseničan, vendar so se fantje tudi tokrat brez težav izvlekli iz kočljive situacije. v 34. in 36.minuti sta sledila nova dva zadetka v mreži gostov in blejska barka je bila že pošteno naluknjana; rezultat po dveh tretjinah je bil visokih 6:2.

Tudi v zadnjem delu srečanja so železarji nadaljevali z vrtanjem lukenj v gostujočo mrežo. Sedmi gol so dosegli po dobrih treh minutah igre, osmega pa še dobro minuto in pol kasneje. Domačo mrežo je v zadnji tretjini čuval rezervni vratar in svojo nalogo opravil z odliko. Gostje so si v tem delu igre prislužili dve mali kazni, domači eno, vendar ob teh priložnostih golov ni bilo. Deveti gol so domači razbiti blejski četi zabili v 51.minuti, za dvoštevilčno zmago pa zadeli še v začetku 54.minute.

Po štirih odigranih tekmah v drugem delu prvenstva so jeseniški dečki na drugem mestu z eno zmago zaostanka za vodilno Slavijo. Po pričakovanjih bo o naslovu državnih prvakov torej odločalo medsebojno srečanje omenjenih nasprotnikov.

Tekst: Marko Lukan