Poleg resnega dela je v HD Jesenice dovolj časa in dobre volje tudi za rekreativne dejavnosti. Ekipa HDJ se je udeležila “Hruščanskega vikenda zabave in športa”, katerega zaščitni znak je seveda najuspešnejši sin Podmežakle Anže Kopitar. Lepo vreme je na hruščanski “plac” privabilo veliko število rekreativnih nogometnih ekip, pa tudi precej gledalcev. Firbcev, če hočete. In imeli so kaj videti. Za ekipo HDJ so nastopili Miha Brus, Nejc Berlisk, Žiga Kovačec, Senad Kovačević, Denis Raković, Miha Rebolj, Urban Sodja, Dejan Varl in Boštjan Žigon, nastopali pa so pod strokovnim vodstvom Fikreta Avdića Fićota.
Za ekipo Anžeta Kopitarja so poleg slavnega NHL-ovca nastopili še drugi znani obrazi; omenimo Luko Gračnarja, Jurija Tepeša, Petra “Mišico” Prevca, Primoža Peterko, Andreja Šporna itd. Med znanimi obrazi so s svojim moštvom veliko zanimanja poželi tudi člani nekdanje “zlate” nogometne reprezentance. Obrazi kot so Saško Udovič, Đoni Novak, Nihad Pejković in ostali so pač še vedno povsod dobrodošli, saj predstavljajo živ spomin na romantične čase slovenske nogometne zgodovine.
Prvo tekmo na turnirju so naši fantje odigrali prav proti veteranom nogometne reprezentance. Radi bi rekli, da so “fuzbalerji” imeli pač nekoliko več sreče, saj so tekmo zmagali z rezultatom 2:0; najbrž pa vseeno ni šlo za srečo. Posamezne poteze nogometnih legend so nepristranskemu opazovalcu dale občutek, da opazuje prave nogometne čarovnike. Seveda pa so tudi naši “hokejisti” prispevali svoje karakteristike k zanimivi tekmi – borbenost, nepopustljivost, srčno borbo in koneckoncev precej nogometnega znanja. Zmes vsega je seveda poskrbela za zanimivo nogometno predstavo, v kateri pa so, kot že omenjeno, slavili legendarni nogometaši.
Drugo tekmo v skupini treh ekip so naši fantje odigrali proti ekipi Hypo Alpe Adria. Zmaga bi pomenila napredovanje v nadaljevanje turnirja. Žal se tudi tokrat ni izšlo. Še en poraz – tokrat z 1:4 – je pomenil slovo od nogometnega turnirja. Pomenil pa je tudi priložnost za nekaj brezbrižnih minut klepeta z znanci, za kako hladno pijačo in kovanje načrtov za prihodnost. Podobnih, rekreativnih seveda. Bolj resnim debatam je mesto drugje.
Rezultat tokrat tako ali tako ni bil v ospredju. Je pa med gledalci bilo slišati zanimive ideje o tem, kako bi izgledala tekma na ledu med veterani HDJ in legendami nogometa. Obratno razmerje moči torej. Bi se tudi končalo z 2:0?
Spodaj si oglejte še nekaj fotografij z dogodka.

Tekst: M.L.

Foto: Vid Novak