HD mladi Jesenice : ACHA Selects (Can & USA) 6:7
(2:0, 4:4, 0:2, 0:1) – po kazenskih strelih

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 120. Sodniki: Tičar, Iskra, Bohinc.

Strelci: 1:0 Kovačec, 9, 2:0 Remar (Berlisk, Varl, 20.), 3:0 Potočnik (Varl, 23.), 3:1 Milligan (Kacer, 24.), 3:2 Rolla (Pelky, 26.), 3:3 Drazin (Guerin, Drazin, 27.), 4:3 Varl (Zrnič, Bremec, 28.), 5:3 Kralj (Remar, 34.), 6:3 Brus (Varl, Kralj, 39.), 6:4 Milligan (Drazin, 40., PP1), 6:5 Drencho (Ninko, 54.), 6:6 Guerin (Milligan, 57., PP1), 6:7 Bigwood, 60., GWS

Kazenske minute: Jesenice 8 (2, 4, 2), ACHA 4 (0, 2, 2)
Streli na gol: Jesenice 38 (16, 10, 10), ACHA 50 (12, 18, 18)

HD mladi Jesenice: Glavič, Šebjanič, Svetlin, Ejup, Kovačevič, Varl (C), Vidmar, Vukčevič, Kunčič, Berlisk, Kralj, Sefič, Brus, Remar, Potočnik, Kovačec, Pihler, Bremec, Rebolj, Rožič, Hafner, Zrnič. Trenerja: Bine Felc in Aleš Sodja.

Na obisku v Sloveniji je selekcija ameriških in kanadskih študentov. Obisk Bleda pa bodo izkoristili za promocijo in odigrali dve srečanji. Gre za ekshibicijski srečanji, danes zvečer pa so se že pomerili z Jeseničani. Jutri na Bled prihaja mariborska ekipa.

Jeseničani so nastopili v nekoliko drugačni zasedbi, kot nastopajo v državnem prvenstvu. Brez Mihe Rebolja in Tomaža Razingarja, a z Nejcom Berliskom in Juretom Kraljem v postavi. V vratih so se zamenjali trije vratarji. Po uvodni tretjini je Gabra Glaviča zamenjal Gaber Šebjanič, pred zadnjim delom pa je priložnost dobil še Gašper Svetlin. Jeseničani v srečanje niso vstopili s pretiranimi apetiti po zmagi, pa kljub temu so v prvih 40 minutah vse niti igre držali v svojih rokah. Gosti so jih sicer v drugi tretjini hitro ujeli, a z nekaj uspešnimi akcijami, se je razlika vrnila na tri zadetke prednosti, pred odločilnim delom pa je še vedno znašala dva zadetka.

Kar trije vratarji so se izmenjali v vratih Jesenic. Na sliki Gaber Šebjanič odbija napad gostov.

Jeseničani zadnjih 20 minut niso igrali več tako napadalno, kot pred tem, sta pa obe ekipi pokazali tudi nekaj tistega, kar pritiče takim tekmam. Bilo je nekaj pravih potez za gledalce, najlepša akcija pa je uspela gostom, ki so ob igralcu več malo pred koncem rednega dela prišli do izenačenja. Odločitev o zmagovalcu je nato padla po izvajanju kazenskih strelov, kjer pa so bili Severnoameričani uspešnejši. Jeseničani so tekmo izkoristili za dober trening, ob tem pa so se tudi vidno zabavali. Hokej je pač užitek in tako ga je treba jemati in živeti.

Legendarni Borut Vukčevič se je nekajkrat uspešno lotil tudi preigravanja veliko mlajših nasprotnikov

Tekst & foto: Drago Cvetanovič.

[nggallery id=47]