Favorizirani mlajši dečki A so visoko odpravili HDD Bled. Zmagovalec ni bil vprašljiv v nobenem trenutku srečanja, rdeči so preprosto prevladovali skozi celoten potek tekme. Domači se pravzaprav v statistiko srečanja – z izjemo ene izključitve – sploh niso vpisali.

Prva tretjina sicer rezultatsko ni bila prepričljiva, saj so mladi Jeseničani edini gol dosegli – ob igri z igralcem manj – v peti minuti. Domači so bili bolj ali manj nenevarni, proti vratom jeseniškega vratarja so sprožili samo dva strela. Nasprotno pa so naši valili napad za napadom, streljali proti vratom domačih kar enajstkrat, vendar – kot rečeno – dosegli le en zadetek. Gostje so imeli trikrat v prvi tretjini na ledu igralca manj, vendar njihova vrata pravzaprav niso bila resneje ogrožena.

Druga tretjina je presenetljivo ponudila drugačno sliko. Rezultatsko je bila za Jeseničane sicer uspešnejša od prve, saj so jo dobili z rezultatom 3:0, vendar pa so bili v tem delu igre nadstreljani (6:8). Obe ekipi sta na kazenski klopi presedeli po dve minuti brez rezultatskih posledic. Naši fantje so drugi in tretji gol na srečanju dosegli že v prvi minuti nadaljevanja, četrtega pa še v šestindvajseti in tretjino prepričljivo dobili s 3:0.

Zmagovalec je bil pred zaključnim delom torej že bolj ali manj znan. Nekaj jeze zaradi slabše srednje tretjine je bilo vzrok za popolno ofenzivo v zadnjem delu. Domačemu vratarju se bo najbrž še par dni sanjalo o projektilih, ki so leteli proti njemu. Fantič je sicer ubranil kar 16 strelov, vendar je bil pri dodatnih petih poizkusih mladih Jeseničanov nemočen. Ponovno je prvi gol (na tekmi pa peti) padel v prvi minuti tretjine, sledil je še eden štirideset sekund kasneje in odpora je bilo praktično konec. Nekaj sijajnih obramb domačega vratarja, ter nekaj nezbranosti pri zaključnih strelih, je bilo vzrok, da je sedmi gol gostov sledil šele v 39.minuti. Zadnja dva gola proti povsem razbiti domači ekipi sta padla v 44. in 45.minuti in gostje so končali srečanje z visoko zmago z 9:0.

HDD Bled – HD Mladi Jesenice A  0:9 (0:1, 0:3, 0:5)
Streli na gol – 12:38
Kazenske minute – 2:10

Za HD Mladi Jesenice A so nastopili: Pelko(GK), Brun Rauh(C), Košir, Šega, Kararić, Smolej, Murnik, Povirk, Pivk, Mežnar, Alagić, Mravlje, Razinger, Homan, Jakupović, Podrekar in Čop; trener Aleš Sodja.

Tekst: Marko Lukan