Liga EBYSL
Mestna dvorana v Beljaku, Avstrija
23. februar 2017
Gledalcev: 69

4 – 5 (PS)

(2:0,1:1,1:3-0:0,0:1)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 Steurer (Jennes, Wasserman) 5′
2:0 Steurer (Höffernig, Jennes) 14′
2:1 SVETINA R. 31′
3:1 Schützenhofer (Wuntschek, Kromp) 33′
3:2 KOROŠEC (Šturm, Svetina) 42′
4:2 Steurer (Höffernig, Jennes) 43′
4:3 STOJAN (Tomaževič) 46′ PP1
4:4 GLAVIČ 54′ SH1
4:5 RAJSAR 65′ PS-GWS

Streli na gol: EC VSV   36 (10,10,12-4); HD Jesenice   25 (8,6,8-3)
Kazni: EC VSV    70 (-,4,66,-); HD Jesenice   107 (-,8,99)

Glavni sodnik: Leopold Durchner
Linijska sodnika:
Alexander Dreier, Daniel Holzer

EC VSV: 35 Nußbacher (GK), 72 Waldherr (GK), 6 Ropatsch, 10 Jennes, 13 Wuntschek, 20 Staudacher, 21 Rauter, 22 Wassermann, 26 Höffernig, 28 Schützenhofer, 29 Wohlfahrt, 33 Kucher, 37 Kromp, 44 Karitnig G., 55 Steurer, 61 Friedrich D.

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Tomaževič, 12 Glavič, 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 24 Šturm, 13 Crnović, 22 Svetina E., 19 Seršen, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 11 Brglez, 21 Korošec, 18 Pretnar, 7 Hadžić, 10 Svetina R.
Trener: Gaber GLAVIČ
Počasi se končuje redni del tekmovanja v ligi EBYSL. Tako je borcem iz doline med Mežaklo in Karavankami ostalo le še (najmanj) 120 minut hokeja s sosedi z nasprotne strani hriba severno od železarskega mesta. Domači so za tekmo prijavili 14 igralcev in dva vratarja; manjkalo je nekaj imen, ki smo jih v tej sezoni na tekmah teh dveh nasprotnikov že imeli priložnost videti. Na drugi strani je Gaber GLAVIČ na Koroško pripotoval z devetnajstimi hokejisti in dvema vratarjema …

Beljačani konkretnejši v uvodnih 20 minutah

Zagriženo rivalstvo, kakor se za ekipi iz sosednjih mest tudi spodobi, se manifestira tudi na tekmah U20 kategorij v ligi EBYSL. Domači so na lestvici v skupini z Jeseničani uvrščeni bistveno nižje in za nadaljevanje tekmovanja praktično izgubljeni. Zaradi tega so imeli še toliko večjo željo pokazati svojo vrednost proti vodilnim iz svoje skupine. Prvi zadetek je Beljačanom uspelo doseči sredi pete minute tekme, ko je prvič zadel Steurer. V nadaljevanju sta obe ekipi igrali disciplinirano, s poudarkom na prekinjanju akcij nasprotnikov na srednjem delu igrišča. Nekaj desetin gledalcev ni videlo velike množice strelov, tistih nekaj nevarnih pa sta uspešno ukrotila domači vratar Nußbacher in čuvaj mreže belo-rdeče-črnih Žiga KOGOVŠEK. Orli so z drugim golom Steurerja svoje vodstvo podvojili v štirinajsti minuti. Zanesljivo vodstvo je bilo seveda po godu domačim, vendar pa bi bilo krivično zapisati, da so bili v sami igri železarji v kakem podrejenem položaju. Do konca uvodne tretjine se v rezultatskem oziru ni spremenilo več nič. V prvih dvajsetih minutah so domači dobili tudi t.i. strelski dvoboj z 10:8.

Po dveh tretjinah na istem zaostanku

Nekoliko agresivneje so železarji začeli v drugem delu. Zaradi držanja je bil v 24. minuti izključen Avsenek, a je obramba železarjev vzdržala ob igri z igralcem manj v prihajajočih dveh minutah. Podobno (ne)uspešni so bili ob svoji številčni prednosti železarji med 28. in 30. minuto, ko je bil zaradi spotikanja izključen domačin Höffernig. Končno je Jeseničanom uspelo zmanjšati zaostanek z golom Roka SVETINE v 31. minuti (2:1). Igralci domačega VSV-ja so spet na dva zadetka razlike z golom Schützenhoferja ušli dobro minuto in pol kasneje (3:1). Zaradi naleta s palico je na prostor za kaznovane v 34. minuti moral branilec Jesenic Brun Rauh. Še enkrat več je obramba železarjev svojo nalogo opravila z odliko. V 38. minuti sta se v manjši incident zapletla domačin Wohlfahrt in napadalec železarjev Glavič. Oba sta si prislužila po dve minuti kazni zaradi grobosti, napadalec Jesenic pa še dodatni dve minuti zaradi udarca s palico, ki je sicer privedel do incidenta. Gostje iz Slovenije so tako do sredine zadnje minute druge tretjine znova igrali z igralcem manj, domačim pa niso dopustili pobega na tri gole razlike. Razmerje strelov v drugi tretjini – 10:6 za VSV.

Razburjenja v tretjem delu

S silno željo po vrnitvi v tekmo so železarji štartali v zadnji del. Gašper KOROŠEC je tako po podajah Šturma in E. Svetine zadel že po dobri minuti igre (3:2). Žal se je znova prikradlo nekaj nepozornosti v obrambi, kar je za še svoj tretji gol na tekmi izkoristil Steurer v 43. minuti (4:2). V 44. minuti sta se nekoliko “pobliže pogledala” domačin s slovensko zvenečim priimkom Karitnig in napadalec železarjev Šturm, zaradi česar sta si prislužila vsak po dve kazenski minuti. Številčno ravnovesje je vseeno podrla izključitev Beljačana Wassermana 26 sekund kasneje. Minuto in petnajst sekund so potrebovali železarji da so po podaji Tomaževiča in golu Nejca STOJANa v 46. minuti znižali na 4:3. Lov za domačimi je bil začasno prekinjen med 48. in 50. minuto, ko je zaradi udarca s palico “počival” Šabanović. Po povratku jeseniškega branilca na led, je bil iz istega razloga še v isti minuti izključen še domačin Schützenhofer. Jeseničanom igra z igralcem več ni prinesla tako željenega zadetka za izenačenje. Zaradi naleta od zadaj si je 2+10 minut kazni v 53. minuti prislužil branilec Jesenic Korošec. Na vse skupaj so se železarji odzvali odlično, saj je Gašper GLAVIČ domačim ukradel pak in v hitrem protinapadu zabil gol za 4:4 celo ob igralcu manj (54. minuta). Pred/ob tem si je 10 minut disciplinske kazni prislužil še živčni domači hokejist Kucher. Prava razburjenja pa so se začela dobre pol minute za tem, ko je zavrelo med igralci. V incident je bilo vpletenih več igralcev obeh ekip, sodniki pa so prisodili naslednje kazni: igralec VSV-ja Kromp si je prislužil 5 minut kazni + predčasni odhod pod prho (20 min). Enako se je godilo strelcu izenačujočega gola za Jesenice Glaviču (5+20). Jeseniški branilec Urukalo je zaradi grobosti dobil 2+2+5+20 minut kazni, tako da so železarji srečanje nadaljevali številčno oslabljeni. Strasti so še enkrat zavrele sredi 57. minute, ko je najprej prekršek za izključitev (nalet s palico) po mnenju sodnika storil Brun Rauh, s pestmi pa sta se spopadla Šabanović in Wohlfahrt. Tudi zadnja omenjena sta si prislužila 5+20 minut kazni. Železarji so si 49 sekund pred koncem rednega dela zaradi oviranja prislužili novo kazen (Rajsar), domačim pa tudi vse silne izključitve na jeseniški strani niso pomagale do zmagovitega zadetka. Razmerje v strelih v tretji tretjini – 12:8.

Brez golov v podaljšku

Gostje so se bili prisiljeni braniti številčno oslabljeni tudi v podaljšku. Varovanci trenerja Glaviča so v tistih trenutkih najbolje demonstrirali tisto znano jeseniško trmo in domačim niso dopustili doseči zmagovitega zadetka. Dodatnih pet minut igralnega časa sta tako obe mreži mirovali, domači pa so strelski dvoboj v tem delu dobili s 4:3.

V loteriji kazenskih strelov se je izkazal vratar železarjev Žiga KOGOVŠEK, za trdo priborjeno zmago nad neprijetnimi Beljačani pa je ob koncu zadel Patrik RAJSAR.
Ekipi se bosta znova srečali v nedeljo Podmežaklo.

Tekst: Marko L.