Liga EBYSL
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
2. januar 2017
Gledalcev: 100

HD Jesenice logo– 5EC VSV U20

(1:1,2:1,1:3)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 SERŠEN (Hadžić, Šturm) 13′

1:1 Steurer (Rauter) 17′
2:1 ŠTURM 29′
3:1 SERŠEN (Sodja) 33′
3:2 Rauter (Schützenhofer, Wasserman) 37′
3:3 Kucher (Karitnig G.) 41′ PP1
3:4 Zeloth (Winkler) 53′
3:5 Rauter (Öhler, Steurer) 56′ PP1
4:5 STOJAN (Rajsar) 60′

Streli na gol: HD Jesenice   32 (14,7,11); EC VSV  25 (7,13,5)
Kazni: HD Jesenice  6 (-,4,2); VSV    4 (2,-,2)

Sodnik: Črt Kralj
Linijska sodnika: Matej Arlič, Gregor Režek

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 6 Stojan, 21 Korošec, 24 Šturm, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 18 Pretnar, 17 Šabanović, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 10 Svetina R., 30 Zor, 11 Brglez
Trener: Gaber GLAVIČ

EC VSV: 31 Avsenik (GK), 35 Nussbacher (GK), 6 Staudacher, 37 Kohlmaier, 39 Rekar, 51 Friedrich L., 21 Rauter, 18 Sivec, 10 Öhler, 55 Steurer, 8 Karitnig R., 61 Friedrich D., 9 Trink, 22 Wasserman, 29 Wohlfahrt, 13 Wuntschek, 28 Schützenhofer, 44 Karitnig G., 33 Kucher (C), 91 Winkler, 77 Zeloth
Trener: Günther RopatschKar lep čas že nismo videli dvajsetice na delu v dvorani Podmežaklo. Liga EBYSL je v zadnjih desetih dneh ponudila nekaj počitka, naši fantje (z vodstvom seveda) pa so v vmesnem času opravili z mini turnejo po Češki Republiki. Rezultati tam niso bili v ospredju, učenje pač. So pa rezultati izredno pomembni v tem delu sezone v ligi EBYSL, kjer Jeseničani branijo trdo prigarano vodilno pozicijo v svoji skupini C.

V prvi tretjini aktivnejši od gostov

Domači so v tekmovalnem smislu odprli dvorano Podmežaklo v koledarskem letu 2017. Gostje z nasprotne strani Karavank se niso spustili v dirkanje z železarji; le-ti so dokaj stežka prihajali do lepih priložnosti za strel. Poskusov sicer ni manjkalo, vendar pa je gostujoča obramba na čelu s starim znancem slovenskih hokejskih ploskev Urbanom Avsenikom vse poskuse domačih uspešno zaustavljala vse do trinajste minute. Takrat je gostujočega vratarja po lepi akciji prvega napada premagal Gašper SERŠEN (podajalca Hadžić in Šturm). Gostje se seveda niso vdali in so izenačili dobre štiri minute kasneje (Steurer, 17. minuta, 1:1). Spričo poteka same igre, bi kdo morda rekel, da je Beljačanom to uspelo nezasluženo, saj so bilo domači boljši nasprotnik. Šteje seveda le število pakov v nasprotnikovi mreži; v tem statističnem podatku pa sta bili moštvi v sedemnajsti minuti izenačeni. Železarji so tudi po izenačenju znova pritisnili, a jim v uvodni tretjini ni uspelo več zadeti. Vtis je bil ob razmerju strelov 14:7 za domače dokaj ugoden, kakih sto gledalcev pa je z mirnostjo lahko pričakovalu drugo in tretjo tretjino.

img_9346

Po štiridesetih minutah vodili

Dobre pol minute pred koncem uvodne tretjine je bil pri Beljačanih izključen Öhler (spotikanje), tako da so železarji drugo tretjino začeli številčno premočni. Igra z igralcem več ni prinesla uspeha. Zato pa je s svojo vztrajnostjo in nepopustljivostjo pak v gostujoči gol nekako uspel poriniti Jaka ŠTURM ob koncu devetindvajsete minute (2:1). Ko je prav na prelomu dvaintridesete in triintridesete minute za 3:1 s še svojim drugim golom na tekmi poskrbel SERŠEN (3:1, podajalec Sodja), se je zazdelo, da bodo železarji počasi, a zanesljivo strli odpor Beljačanov. Zadeve pa so se zakomplicirale v sedemintrideseti minuti, ko je nenadni strel (in odboj) od daleč presenetil vratarja Jesenic Žigo KOGOVŠKA in kar naaenkrat so gostje zaostajali le še za zadetek (3:2). Prav v zadnji minuti druge tretjine se je v borbi ob ogradi za golom pustil sprovocirati domači branilec Šabanović, zaradi česar si je prislužil dve kazenski minuti (grobost). Štirisekunde igralnega časa je blo premalo za kak resnejši napad gostov, ki so bili v drugi tretjini ves čas aktivnejša ekipa, se jim je pa zato obetala igra z igralcem več še v začetku zadnje tretjine. Razmerje v strelih  vtem delu je bilo 7:13 v korist gostov.

img_9374

Dvakrat prejeli gol ob igri z igralcem manj

Kazen jeseniškemu branilcu se je zaključila predčasno, saj so gostje po devetinpetdesetih sekundah igre v zadnji tretjini dosegli gol z igralcem več (3:3, Kucher). Domači so v nadaljevanju vse moči usmerili v napad in bili znova večkrat nevarni za gol gostov. Le-ti so zbrano in disciplinirano igrali v obrambi, edino napako pa so storili v devetinštirideseti minuti, ko je v srednji tretjini prekršek (spotikanje) storil bivši igralec Jesenic Rekar. Gostom se je uspelo ubraniti v naslednjih dveh minutah, tako da sta ekipi v zadnjih devet in pol minut tekme vstopili rezultatsko izenačeni. Hladna prha za domače je sledila v triinpetdeseti minuti, ko je za sploh prvo vodstvo VSV-ja zadel Zeloth (3:4). V še večje težave so se železarji spravili v štiriinpetdeseti minuti, ko je bil zaradi zadrževanja s palico izključen branilec Brus. Gostje so za dosego novega zadetka potrebovali minuto in osem sekund igre z igralcem več (Rauter, 56. minuta, 3:5). Do konca regularnega dela tekme je ostalo še slabih pet minut, v katerih so železarji močno pritisnili. Slabo minuto in pol pred koncem je domača vrata zapustil Kogovšek, železarji pa so kaj več skušali opraviti še z dodatnim napadalcem. Ob prekinitvi enaindvajset sekund pred koncem je time-out vzel domači strateg; domači so po golu Nejca STOJANa (podaja Rajsar) manj kot štiri sekunde pred koncem zmanjšali na 4:5, do konca pa je ostalo premalo časa, da bi se pognali še v lov za izenačenjem. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 11:5 za železarje. 

img_9376

Domačim se je tako izmuznila iz rok priložnost, da bi z zmago otvorili koledarsko leto 2017 v dvorani Podmežaklo. Najbrž je bila spričo češke turneje prisotna tudi utrujenost, časa za objokovanje izgubljenega pa ni, saj bo tempo igranja v januarju zares peklenski …

Gaber Glavič, trener ekipe U20:

glava-16“Ne želim iskati izgovorov, ostaja pa dejstvo, da so nas pošteno oslabile poškodbe in bolezni. No, pa seveda – ni bilo igralcev članske ekipe. Nekako sem sestavil tri napade, sosedje iz Beljaka pa so na Jesenice pripotovali s štirimi peterkami. Te reči so pri agresivnem hokeju ključnega pomena, v zaključku tekme pa so nas – verjamem – stale tudi uspeha. S pravo mero discipline bi sicer tudi sinoči lahko zmagali, a je pač nismo imeli.
Seveda nam je žal za izgubljenimi točkami, ampak ni nobene panike. S fanti sem se pogovoril. Prihajajo zelo pomembne štiri tekme, kjer bo šlo “na nož”. Najprej potujemo v Znojmo, potem v Budimpešto k Vasasu, nato pa doma gostimo še Olimpijo in Vienno. Hitro bomo videli kje točno smo …”

Tekst in foto: Marko L.