Liga EBYSL
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
8. oktober 2016
Gledalcev: 50

HD Jesenice – EC Red Bull Salzburg

2 – 7

(1:1,0:2,1:4)

Gibanje rezultata:
0:1 Galassiti (Wallenta, Witting) 5′
1:1 SERŠEN (Svetina) 15′
1:2 Witting (Nussbaumer) 29′
1:3 Predan (Motil) 38′
1:4 Feldner 43′
1:5 Nussbaumer (Witting, Galassiti) 48′
1:6 Sinzinger (Sokolov) 54′
2:6 ŠTURM (Ivančevič)55′
2:7 Sokolov (Sinzinger) 57′

Streli na gol: HD Jesenice  19 (8,5,6); EC Red Bull Salzburg   31 (12,14,5)
Kazni: HD Jesenice  10 (8,-,2); EC Red Bull Salzburg    10 (2,2,6)

Sodnik: Ervin Čamdžić
Linijska sodnika: Nataša Pagon, Jan Černe

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 8 Urukalo, 5 Brun Rauh, 15 Avsenek, 6 Stojan, 21 Korošec, 24 Šturm, 9 Rajsar, 23 Sodja (C), 13 Crnović, 16 Brus, 22 Svetina E., 19 Seršen, 18 Pretnar, 14 Žbontar, 17 Šabanović, 20 Mašič, 4 Ivančevič, 7 Hadžić, 3 Mravlje, 11 Brglez,
Trener: Gaber GLAVIČ

EC Red Bull Salzburg: 1 Skec (GK), 30 Wieser (GK), 8 Blüml, 15 Ettwein, 18 Stapelfeldt, 19 Vojta, 24 Nussbaumer, 28 Egger, 5 Sinzinger, 11 Schuster, 12 Auer, 13 Motil, 14 Sokolov, 16 Galassiti, 20 Feldner, 21 Walenta, 26 Witing, 29 Predan
Trener: Andreas BruckerDvoboj dveh ekip, ki sta tako dobro startali v letošnjo sezono lige EBYSL je žal privabil zelo malo gledalcev na tribune dvorane Podmežaklo. Večinoma so se zbrali starši in ostali sorodniki, nekaj pa je bilo seveda – za tekme v starejših kategorijah tako značilnih – tudi deklet, ki so stiskala pesti za svoje ljubljence. Gostje so na Jesenice pripotovali kot vodilna ekipa lige.

img_7157

Preveč izključitev v prvih dvajsetih minutah

Uvodne minute so minile v tipanju moči in načina igre obeh ekip. V začetku pete minute so gostje po golu Galassitija (podaji Wallenta in Witting) že povedli. Dve minuti kasneje je bil zaradi nepravilne menjave pri Jeseničanih izključen Avsenek, domača obramba pa je po silovitem obleganju gostov nalet bikov vzdržala. V nadaljevanju sta ekipi prikazali enakovreden boj. Nekoliko agresivnejši so bili gostje, domači pa so kaj več poskušali narediti v protinapadih. Eden od takih je odlično uspel ob koncu štirinajste minute in prav ob vstopu v petnajsto je po podaji Svetine z leve strani lepo zadel Gašper SERŠEN. Zdelo se je že, da bo igra domačih končno stekla, ko je bil 25 sekund kasneje izključen Brglez (zadrževanje s palico). To pa še ni bilo vse, saj je bil 39 sekund kasneje zaradi spotikanja izključen še Hadžić. Igra z dvema možema manj je pobrala veliko moči, železarjem pa je uspelo ohraniti svojo mrežo. Po Brglezevi vrnitvi na led je bil pri gostih izključen Egger (zadrževanje s palico), tako da so domači zadihali nekoliko lažje. Dobre pol minute pred koncem prve tretjine je bil zaradi naleta s palico izključen še domači branilec Urukalo, gostom pa ni uspelo več organizirati nevarnega napada. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 8:12 v korist gostov.

img_7163

Biki pokazali pravo moč

Domači so drugih dvajset minut odigrali bolj disciplinirano v smislu izključitev. Žal ne tudi igre, saj so preslabo zapirali prostor v srednji tretjini, tako da so gostje večkrat prihajali do nevarnih napadov. Žiga KOGOVŠEK je moral biti ves čas zbran. Gostje so na prelomu 28. in 29. minute tekme znova dosegli vodilni gol. Zadel je Witting po podaji Nussbaumer-ja. Železarjem se je lepa priložnost za izenačenje pokazala že 27 sekund kasneje, ko je bil zaradi spotikanja izključen salzburžan Egger, žal pa domača napadalna formacija ni našla ključa do vrat gostujočega vratarja. Še naprej so biki vnašali zmedo v domačo vrsto in nato zasluženo povišali svoje vodstvo v 38. minuti po golu Predana (podaja Motil). Ko so v zadnji minuti tega dela iz še enega od hitrih napadov zadeli še prečko, je bilo jasno, da bo sirena ob koncu igralnega časa zelo dobrodošla. Tudi v drugi tretjini so bili v statistiki strelov precej konkretnejši gostje – 5:14.

img_7164

Gostje dokončali svoje delo

Zaostanek po dveh tretjinah (1:3) še ni bil prevelik za morebitni preobrat. Žal pa igra domačih v prvih štiridesetih minutah ni obetala. Po devetintridesetih sekundah nadaljevanja je sledila obojestranska izključitev zaradi grobosti; na domačin strani je bil izključen Urukalo, pri gostih pa Witting. Biki so svoj četrti zadetek dosegli ob igri štirih proti štirim, za 4:1 je zadel Feldner.  Ko je zmedena domača obramba prejela še peti zadetek v 48. minuti, je bilo jasno, da bodo biki odnesli točke z Jesenic. Zaradi spotikanja je bil v petdeseti minuti izključen gostujoči igralec Stapelfeldt, domačim pa ni uspelo resneje ogroziti gostujočega vratarja. Kakih šestdeset gledalcev je v 54. minuti tekme videlo še šesti gol gostov iz Salzburga, zanj pa sta bila zaslužna podajalec Sokolov in strelec Sinzinger (1:6). Železarji so 40 sekund kasneje po golu Jaka ŠTURMa (podajalec Ivančevič) znižali na 2:6, slabega vtisa pa to ni popravilo. Zadnji gol na tekmi je padel v 57. minuti, ko sta Sinzinger in Sokolov (tokrat v obratnih vlogah) poskrbela za še sedmo veselje gostov. Zadnjo minuto in petdeset sekund so domači odigrali z igralcem več, saj je bil zaradi udarca s palico izključen gostujoči igralec Feldner. Potolčena domača četa ni uspela doseči gola do konca tekme. V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 6:5 v korist Jesenic.

Poraz proti akademiji Red Bull iz Salzburga ni tragičen, saj se bodo fantje lahko iz njega prav gotovo česa naučili.

img_7172

img_7145Gaber GLAVIČ, trener ekipe U20:

“Ni kaj, zmagala je boljša ekipa. Pred tekmo smo se pogovarjali o tem, na kaj moramo biti pozorni. Tekmo smo izgubili prav na teh rečeh. Do 1:3 je še nekako šlo, v zadnji tretjini pa smo povsem razpadli. Kar je, pač je, tekme ne moremo več zavrteti nazaj. Vse skupaj bomo analizirali. Jutri je nova tekma, gremo dalje …”

Tekst in foto: Marko L.