Vikend, ki prihaja bo tudi to pot hokejsko obarvan. Na led bodo stopili mladi hokejisti v prvenstvu EBYSL, po daljšem času pa tudi člani.

imgl4681
Izkušeni Železarji v boj za prvo mesto prvega dela DP

Članska ekipa bo na blejskem ledu gostila Mariborčane. To bo sedmi dvoboj Jesenic v letošnjem članskem prvenstvu. V dosedanjem teku prvenstva so zabeležili pet zmag in en poraz. Poraženi so bili na svojem prvem nastopu sezone ravno proti sobotnemu nasprotniku Mariboru. Kasneje so se za poraz Štajercem tudi oddolžili, ob tem pa zabeležili še štiri zmage proti mladi ekipi Olimpije. Do konca prvega dela prvenstva Železarje čakata še dva nastopa, prvi pa bo že jutri, v soboto, ob 19.00 v blejski dvorani.

Skozi prvenstvo so člani dvignili svojo pripravljenost, znanje pa nikdar ni bilo vprašljivo. Zato gredo v nov nastop samozavestni in prepričani v uspeh. Želja je ostati na vodilni poziciji, za kaj takega pa nujno potrebujejo zmago v naslednjih dveh nastopih.  Izkušena ekipa Železarjev se je izkazala kot zelo učinkovita ekipa, ob tem pa so zelo zanesljivi tudi v obrambnih nalogah. Zelo učinkovita je igra ob prednosti igralca več, izkušenost ekipe pa se pozna tudi ob igri z igralcem manj. Seveda ima tudi Maribor svoje prednosti, zato se obeta še kako zanimiv dvoboj na ledu. Spodbuda s tribun je še kako zaželena, zato vsi ljubitelji hokeja vabljeni na Bled.

Mlada ekipa pred težkim vikendom

imgl4400
Jure bo jeseniški adut

Mladi Železarji so padli v krizo ravno v najmanj primernem času. V trenutku, ko je treba potrditi polfinalno vstopnico, ekipi na ledu nikakor ne gre. Rezultat tega sta dva  tesna domača poraza in visok poraz v Beljaku. S tem je skopnela lepa točkovna zaloga in ob takem nadaljevanju se mladi jeseniški ekipi ne obeta nič dobrega. Nevarno blizu je ekipa iz Gradca in če ne bo na jeseniškem računu kmalu novih točk, se lahko zgodi, da tudi od končnice ne bo nič.

Seveda Jeseničanom ne prizanaša niti hud tempo nastopov. Ob nenehnem nastopanju v EBYSL se je večji del ekipe trudil z ekipo mladincev priti tudi v finale državnega prvenstva. Zato nujno potrebnega počitka z kakšnim dobrim treningom ni bilo, medtem pa Jeseničane pričakujejo dvojni zmaji. V soboto ob 17.00 mladi Železarji gostujejo v ljubljanskem Tivoliju. Ljubljanski zmaji so v tem zadnjem delu prvenstva suvereni in so hitro izničili vso prednost Jesenic, ob tekmi manj pa imajo že točkovno prednost. V medsebojnem merjenju moči iz uvodnega srečanja drugega dela prvenstva so tudi zabeležili zanesljivo zmago in so pred srečanjem v vlogi favorita. A zeleno-rdeči dvoboji so pač specifični in v naprej določiti zmagovalca nikakor ni mogoče. Jeseničani bodo morali predvsem popraviti igro v obrambi, element v katerem so blesteli velik del prvenstva. Ljubljančani imajo svoje najboljše kvalitete skrite v napadalcih in trdna obramba bo nuja za uspeh. Iz dobre obrambe pa bo tudi lažje graditi napade.

Le dan kasneje pa Jeseničani pričakujejo rdeče celovške zmaje, ekipo, ki je zadnja pokleknila pod napadi Jesenic. Do uspeha proti Celovčanom je Jeseničane vodila zbrana in strnjena igra v srednjem delu, to pa je vodilo do hitrejših in nevarnejših napadov.  Veliko je k uspehu prispeval tudi vratar Jure Pavlič, ki bo zanesljivo imel veliko dela tako v Ljubljani, kot tudi na Bledu. Zmage so nujne, do njih pa vodi znanje, hitrost, domiselnost, tudi predrznost, predvsem pa izrazita želja.  Boj mladih Jeseničanov si lahko v blejski dvorani ogledate v nedeljo, ob 19.00.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak