Liga EBYSL
tretja tekma četrtfinala:

HD Hidria Jesenice vs. Okanagan HCE
7 – 4
(1:1,4:1,2:2)

Dve četrtfinalni tekmi med akademijo iz St. Pöltna in jeseniško hokejsko institucijo, sta ponudili po eno veselje vsaki izmed ekip. Tretja tekma Podmežaklo je zato odločala o potnikih za polfinale lige. Varovanci trenerja Dejana VARLA so tokrat vnovič lahko nastopili v (skoraj) optimalni postavi, cilj pa je bil tako vseskozi jasen – napad na zmago.

Ni šlo vse po načrtih od začetka. V sedmi minuti so gostje prek Kurochkina povedli (0:1). Dobre pol minute kasneje so si prislužili kazen zaradi grobosti, vendar jeseniški power play v naslednjih dveh minutah ni prinesel izenačenja. V 13. minuti je ob izenačenih močeh končno izenačil Žiga URUKALO (1:1). Nobena od ekip si v nadaljevanju tretjine ni uspela priigrati vodstva, aktivnejši v svojih poizkusih pa so bili domači borci. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 12:6 v korist Železarjev

Če že ni šlo vse po načrtih v prvi tretjini, pa so v drugo domači matadorji štartali naravnost furiozno! Ura v tem delu je tekla natanko 31 sekund, ko je za prvo jeseniško vodstvo na tekmi zadel Gašper GLAVIČ (2:1). Le devet dodatnih sekund je bilo potrebnih, da so rdeči vnovič zatresli mrežo gostujočega vratarja, zadel pa je Jaka SODJA (3:1). Šokirani gostje so si nekaj sekund kasneje prislužili kazen zaradi udarca s palico, Železarji pa so jih kaznovali s power play golom ob koncu 23. minute, ko je zadel Gašper SERŠEN (4:1). V 26. minuti je na klop za kaznovane moral Pretnar, a indisponiranim gostom ni uspelo iz sebe iztisniti česa nevarnejšega za gol Žige KOGOVŠKA. Novi udarec s palico istega gostujočega igralca, se je končal enako, kot ob prejšnji priložnosti – isti domači domači igralec (SERŠEN) je dosegel gol ob igri z igralcem več, tekla pa je 32. minuta (5:1). Resda so v začetku 33. minute gostje znižali zaostanek (5:2, Stupak), vendar s samo igro z ničemer niso nakazovali, da bodo domačim prišli še bližje. V zadnjih minutah drugega dela sta sledili še po ena izključitev na vsaki strani, ostalo pa je pri treh zadetkih prednosti za Jesenice. Razmerje v strelih v tem delu – 14:11 za Železarje.

S svojo vztrajnostjo in nepopustljivostjo je v začetku 43. minute za nov pak v gostujoči mreži poskrbel Luka PRETNAR (6:2). Gostujoči strateg je po šestem prejetem golu zamenjal vratarja, a to v ničemer več ni moglo spremeniti poteka tekme. Prejkone naključno so gostje v 49. minuti prek Vashca znižali na 6:3. Sledila je izključitev na domači strani v 50. minuti ter izključitev pri gostih v 52. Komaj so dobro gostje odslužili izključitev, že jim je Rok AVSENEK zabil za 7:3, tekla pa je 54. minuta tekme. Zadovoljni domači so v nadaljevanje vstopili nezbrano, gostje iz St. Pöltna pa so jim dali gol vsega 11 sekund kasneje (7:4, Kurochkin). Ničesar pomembnega v statističnem smislu se nato ni zgodilo do konca 60. minute in Železarji so z dvignjenimi rokami lahko pozdravili svoje podpornike in se veselili uvrstitve v polfinale mednarodne EBYSL lige. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 10:10.

Tekst: Marko L.
Foto: Mojca ROŽIČ