imgl7953
Denisa Rakoviča bomo pogrešali na prvem srečanju, ki prihaja

Za mlado Jeseniško ekipo, ki nastopa v EBYSL, bodo naslednji trije tedni potekali v zelo natrpanem urniku tekem. Potrebno je odigrati vse redne tekme in nadoknaditi tudi nekaj zaostalih. Kot kaže, se je s pridobitvijo lastne ledene ploskve, veliko premaknilo tudi pri organizaciji tekem. V prvem delu prvenstva V EBYSL bodo Jeseničani odigrali še deset tekem, vodstvo ekipe pa je že uspelo uskladiti termine za vseh deset. Če se je pred tem potrditev za vsako posamezno tekmo čakala največkrat povsem do zadnjega, so bile včeraj usklajene vse podrobnosti do konca prvega dela prvenstva.

Za mlade železarje je tako na sporedu še deset domačih obračunov, pa kljub temu jih bo pot peljala tudi v Celovec. Le z organizacijo tekme v Celovcu je možno odigrati vse tekme v predvidenem terminu. Prvi obračun pa je na sporedu že jutri. Blejska dvorana je postala že zelo domača za mlade železarje. Čeprav so v zadnjih treh domačih srečanjih zabeležili poraze, pa časa za poglede nazaj ni. Misli so usmerjene naprej v nove obračune. Za ohranitev prednosti na lestvici so potrebne zmage in priložnost za prvo je že jutri, ko na Bled prihajajo Črna krila iz Linza. Na sporedu je železarski obračun, Jeseničani pa želijo še v drugo premagati hokejiste iz Linza.

HD Jesenice
Slovenski derbi bo na sporedu 26. januarja

Na tekmi pa ne bo branilca Denisa Rakoviča, ki mora počivati eno tekmo zaradi kazni, ki jo je dobil na tekmi proti VSV. Morda bo to železarje spodbudilo še k bolj zbrani igri, ki se bo poznala predvsem na učinkovitosti. Ta je bila na domačem ledu največji vzrok za neuspehe. Mladeniči z železarjem na prsih pa si želijo tudi podporo s tribun, zato ste ljubitelji jeseniškega hokeja vabljeni v soboto ob 19.00 na železarski derbi v blejsko dvorano. Seveda vabilo velja tudi za vse ostale dvoboje, ki še prihajajo.

Razpored preostalih tekem do konca prvega dela:
Celovec, nedelja, 13. januar  ob 16.15 – Jesenica : KAC
Bled, sreda, 16. januar ob 19.00 – Jesenice VSV
Bled, sobota, 19. januar ob 19.00 – Jesenice : KAC
Bled, nedelja, 20. januar ob 19.00 – Jesenice : Salzburg
Bled, sreda, 23. januar ob 19.00 – Jesenice : Graz
Bled, sobota, 26. januar ob 19.00 – Jesenice : Olimpija
Bled, sreda, 30. januar ob 19.00 – Jesenice : LA Stars junior
Bled, sobota, 2. februar ob 19.00 – Jesenice : LA Stars
Bled, nedelja, 3. februar ob 19.00 – Jesenice : LA Stars

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak