HD mladi Jesenice : HDD Telemach Olimpija 4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 150. Sodniki: Škofic, Markizeti, Čertanc.

Strelci: 0:1 Snoj M. (Uduč, 15.), 1:1 Kozar (Bizalj, Podrekar, 20.), 2:1 Jeklič A (Hadžič, 23.), 2:2 Snoj M. (Režek, 29.), 3:2 Bizalj (Podrekar, Hribljan, 34., PP1), 4:2 Jazbec (Lahajnar, Zupančič, 49., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 2, 2), Olimpija 12 (2, 4, 6)
Streli na gol: Jesenice 29 (8, 12, 9), Olimpija 23 (8, 8, 7)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Kraigher, Lahajnar, Sodja, Zupan, Stan, Kozar, Hribljan, Bizalj (C), Podrekar, Rakovič, Jeklič A., Török, Hadžič, Jazbec, Podlesnik, Jeklič M. Trener: Marjan Kozar.

Slovenska predstavnika v EBYSL sodita med najkvalitetnejše ekipe tekmovanja in zasedata vrh skupine B. Nedvomno je dvoboj teh dveh nasprotnikov poseben, ne le za slovenski hokejski prostor, pač pa nekaj pozornosti dvoboju ekip iz dveh največjih hokejskih centrov pri nas posvečajo tudi Avstrijci. Ekipi sta v dvoboj vstopili s precejšnjo mero previdnosti. Nobeden od nasprotnikov si ni želel storiti napake že v uvodu srečanja. Vseeno se je gostom napaka zgodila v četrti minuti, Jeseničani pa so imeli po tem igralca več na ledu. Nekaj kombinacij ni pripeljalo do kakšne izrazite priložnosti in izid je ostal nespremenjen. Ekipi sta še naprej igrali disciplinirano, priložnosti so bile redke, najlepšo pa je zamudil Jaka Podrekar, ki v samostojnem napadu ni uspel premagati vratarja Anžeta Kmetiča. Sledil je tudi prekršek Železarjev in Olimpija je napadala z igralcem več. Uspešnost je bila identična jeseniški  kmalu za tem pa so gosti vseeno povedli. Po podaji Aljaža Uduča je natančno meril Matic Snoj. Kljub zaostanku domači niso veliko spremenili v svoji igri, z nekaj vztrajnosti v napadu pa so prišli do izenačenja. Na začetku zadnje minute je akcijo Jake Podrekarja in Petra Bizalja z zadetkom zaključil branilec Nejc Kozar. Izid, ki je bil realen pokazatelj moči na ledu, je pospremil igralce na prvi odmor.

Tudi po zraku

Druga tretjina je postregla z nekoliko bolj napadalnim hokejem. Temu je nekaj pripomogel tudi hiter jeseniški zadetek. Že v tretji minuti nadaljevanja je z modre črte zadel Aleš Jeklič. Nova priložnost za še višje vodstvo se je ponudila ob novi ljubljanski izključitvi, vendar bi kaj kmalu lahko Olimpija prišla do izenačenja. Jure Pavlič je preprečil zadetek z izvrstno obrambo. Takoj po izteku kazni pa se je v samostojnem prodoru odlično znašel Matic Snoj in jeseniškemu vratarju ni dal nobene možnosti za novo obrambo. Ob novem power playu so do novega zadetka prišli Železarji. V uigrani kombinaciji je plošček šel od Vida Hribljana do Jake Podrekarja, ta pa je s podajo izza gola zaposlil Petra Bizalja, ki je natančno meril za novo jeseniško vodstvo. Kmalu so se tudi Jeseničani branili ob igri z igralcem manj in s požrtvovalnostjo gostom preprečili izvedbo dobre akcije. Na drugi odmor so Železarji tako odšli z golom prednosti, razliko  ki je obljubljala ognjevitih zadnjih 20 minut.

Vid Jazbec je dodal svoj prispevek s četrtim zadetkom ob igri z igralcem več

Olimpija je poskušala z nekaj več agresivnosti priti do priložnosti, vendar je bila obramba Jesenic na mestu. Tudi ob izključitvi večjih težav v obrambi Železarjev ni bilo. Celo v protinapadu bi lahko zadeli Nik Lahajnar, ampak Kmetič se ni dal presenetiti. Sledil je prekršek Jureta Sotlarja, Jure Stan pa je že na drugem medsebojnem obračunu z ledu odšel z okrvavljenim licem. A prekršek ni bil nameren, narejen v žaru borbe in odločitev sodnika za dvakratno malo kazen je bila na mestu. Jeseničani so prednost ekspresno hitro izkoristili in si zagotovili veliko prednost. V tako izenačenem boju celo nedosegljivo. Železarji so nadaljevali mirno, gosti pa so se nekako vdali v usodo. Jeseničanom je šel na roko nov ljubljanski prekršek, saj so lahko mirneje kradli sekunde. Zadnja minuta ni prinesla tistega pričakovanega napada Olimpije, ki iz vrat ni potegnila vratarja. Še tretja zmaga Jesenic v medsebojnih obračunih te sezone pa pomeni velikih 8 točk naskoka in zanesljivo prvo mesto po prvem delu prvenstva. Jeseničane čakata še dve srečanji, obe pa bodo odigrali naslednji vikend na Bledu, nasprotnik pa bo starejša in boljša od ekip LA Stars.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=69]