Liga EBJL
Dvorana Podmežakla
18. oktober 2015
Gledalcev:  60

 HD Jesenice  – Hokiklub Budapest

10 – 2

(4:0,2:1,4:1)

Strelci: 1:0 KAPEL 8′, 2:0 KAPEL (Urukalo) PP1 11′, 3:0 BRGLEZ (Seršen) 13′, 4:0 IVANČEVIČ (Pretnar) 13′, 5:0 SVETINA (Crnović, Brglez) 25′, 6:0 KAPEL (Sodja, Šturm) 31′, 6:1 Szalma (Kocsany) PP1 31′, 6:2 Horvath D. (Horvath A., Horvath O.) PP1 47′, 7:2 SERŠEN (Svetina) 50′, 8:2 SODJA (Šturm, Kapel) 51′, 9:2 BRUN RAUH (Šturm) 55′, 10:2 KAPEL (Sodja) PP1 59′

Streli na gol: HD Jesenice 41  (10,12,19), Hokiklub Budapest  17  (5,7,5)
Kazni: HD Jesenice  8  (0,4,4), Hokiklub Budapest   60 (6,2,52)

HD Jesenice: 1-Legat (GK), 25-Kogovšek (GK), 7-Šabanović, 8-Urukalo, 13-Crnović, 15-Brun Rauh, 16-Brus, 21-Korošec, 4-Ivančevič, 9-Rajsar, 11-Brglez, 12-Seršen, 14-Pretnar,  18 Kapel, 22-Svetina, 23-Sodja (C), 24-Šturm, 10 Pavlič
Trener: Gaber GLAVIČ

Hokiklub Budapest: 39 Garbacz (GK), 35 Csoti (GK), 2 Ambrus Dobai, 36 Fenyvesi, 10 Galos, 7 Gebei, 88 Glofak, 21 Horvath O., 26 Horvath A. (C), 22 Banga, 61 Kirsch, 14 Kocsany, 86 Preisinger, 17 Siklosi, 9 Szalma, 51 Bogo, 12 Selmeczi, 69 Horvath D., 15 Gaspar
Trener: Györgyi Kirsch

Sodnik: Miha Bulovec
Linijska sodnika: Gašper Franc, Ervin Čamdžić

IMG_1913[1]

Upravičeno je lahko ponosen na opravljeno delo v dosedanjem delu sezone trener mladincev Gaber GLAVIČ. Fantje so opravili doslej izjemno delo in dosegli izvrstne rezultate. Edino večje neprijetno presenečenje jih je doletelo pred tedni prav proti sinočnjim nasprotnikom, ekipi t.i. Hokiklub Budapest. Takoj od prvega sodniškega meta je bila vidna želja domačih, da se za neprijeten poraz iz Budimpešte gostom oddolžijo s polno mero, pa čeprav so v manj kot 48 urah začeli že s svojo tretjo tekmo zapored. Prvih nekaj minut sta se ekipi sicer “otipavali” in tudi gostje so kazali nekaj volje do napadanja. Kam se bo obrnil tok tekme, pa se je prvič pokazalo v 8. minuti, ko je s samostojnim prodorom gostujočo mrežo načel Rok KAPEL. Prvo malo kazen za goste si je v 10.minuti prislužil Siklosi (zadrževanje s palico), kapel pa je po podaji Urukala zadel za zvišanje vodstva po 56 sekundah powerplaya. Po drugem prejetem zadetku je zbranost gostov popolnoma padla, železarji pa so v 13. minuti v razmiku 52 sekund dosegli še dva zadetka; najprej je an 3:0 po podaji Seršena povišal Nik BRGLEZ, še v isti munuti pa na 4:0 po podaji Pretnarja Tim IVANČEVIČ. Gpstujoči trener je po četrtem prejetem zadetku nemudoma zahteval pol minute odmora in poskušal zbrati svoje hokejiste. “Zbranost” se je manifestirala že v naslednji minuti, ko so si gostje iz madžarske prestolnice prislužili novo malo kazen (Horvath A., oviranje). Domača prednost igralca več ni prinesla nove spremembe rezultata na semaforju. Začetek zadnje minute uvodne tretjine je prinesel gostom novo izključitev, zaradi oviranja s palico pa je na kazensko klop moral Glofak. Ob pritisku domačih se je prva tretjina končala. Železarji so v tem delu streljali sicer desetkrat in gostom dopustili pet poizkusov proti vratom Žige KOGOVŠKA.

IMG_1928[1]

Minuta powerplaya, ki je domačim ostala za uvod v drugo tretjino, znova ni prinesla rezultatskega uspeha. Gostje so se uspešno branili vse do sredine 25. minute, ko je po lepi akciji celotnega napada zadel Erik SVETINA (podala sta mu Crnović in Brglez). Pet golov razlike, predvsem pa odločnost železarjev, sta že dala vedeti, katera ekipa bo ob koncu tekme zmagovalna. Fantje v rdečih dresih so nadaljevali z napadalno igro in goste prisilili v nov prekrđek v naslednji minuti – zaradi oviranja je bil izključen Ambrus-Dobai. Še tretjič igra z igralcem več ni prinesla zadetka. Je pa zato 60 gledalcev videlo nov gol na polovici tekme, ob vstopu v 31. minuto srečanja. Svoj tretji gol na tekmi je dosegel Kapel, asistirala pa sta mu Sodja in Šturm (6:0). Trinajst sekund po doseženem zadetku so si tudi domači prislužili malo kazen; na kazensko klop je zaradi zadrževanja s palico moral Rajsar. Gostje so potrebovali le 17 sekund igre ob številčni prednosti, nato pa so dosegli svoj prvi gol na tekmi (Szalma, 6:1). Sledila je nova izključitev na domači strani; zaradi oviranja je na kazensko klop sedel Sodja. Tokrat je bila domača obramba bolj zbrana, tako da gostom ni uspelo doseči novega zadetka. Preostali del druge tretjine ni prinesel novih razburjenj, pa tudi nivo igre je v tem delu – razumljivo – precej padel. V drugih dvajsetih minutah tekme so domači sprožili dvanajst strelov proti madžarskim vratom, gostje pa proti domačemu golu sedem.

IMG_1930[1]

Visoko vodstvo s 6:1 ni več puščalo dosti dvomov o končnih zmagovalcih tekme. Tako domači, kot tudi gostujoči trener, sta v zadnji tretjini možnost branjenja ponudila svojima rezervnima vratarjema. Pred jeseniška vrata je tako stopil Jure LEGAT. Madžari so si že v drugi minuti nadaljevanja prislužili novo kazen zaradi udarca s palico (Galos), vendar utrujenim železarjem ni uspelo spraviti skupaj kaj več od postavljene igre v napadalni tretjini. V 45. minuti si je tudi Pretnar prislužil hlajenje zaradi zadrževanja s palico. gostom pa je po 40 sekundah powerplaya uspelo doseči še drugi zadetek na tekmi (Horvath D., 6:2). Železarjev to ni zmedlo in so v nadaljevanju tekme vršili močan pritisk proti vratom gostov. plod take igre je bil sedmi zadetek v gostujoči mreži, ki ga je po podaji Svetine dosegel Gašper SERŠEN v 50. minuti tekme (7:2). Gostom so takrat dokončno popustili živci, Szalma pa si je prislužil deset minut disciplinske kazni zaradi nešportnega obnašanja. Podobno se je zgodilo v naslednji minuti, ko je po podajah Šturma in Kapla osmi gol za domače dosegel Jaka SODJA, hkrati pa si je malo kazen zaradi naleta s palico prislužil Fenyvesi pri gostih. Že v naslednji minuti je na kazensko klop moral zaradi udarca s palico kapetan A. Horvath, domači pa prednosti najprej dveh, nato pa še enega igralca več, niso izkoristili za dosego devetega zadetka. Je pa to ob izenačenih močeh na ledeni ploskvi po podaji Šturma uspelo Lanu BRUN RAUH-u v 55. minuti tekme (9:2). V 56. minuti je najprej sledila izključitev Kocsany-a zaradi udarca s palico, le pet sekund kasneje pa iz istega razloga še Rajsarja na domači in A. Horvatha na gostujoči strani. Ko se je 55 sekund kasneje “utrgalo” še Bangi, ki si je po naletu s palico (2 min.) ob ugovarjanju prislužil najprej disciplinsko kazen (10 min.), nato pa še kazen igre (20 min.), je bila tekma tik pred večjim incidentom. Nekaj prerivanja so sodniki uspešno umirili, domači pa so vse skupaj začinili še z desetim pakom v gostujočo mrežo – v 59. minuti je za končnih 10:2 v powerplayu poskrbel s svojim četrtim golom na tekmi Kapel (podal mu je Sodja). Železarji so v tretji tretjini streljali kar devetnajstkrat, gostje  pa le petkrat.

IMG_1916[1]

Železarji so tako (skupaj s tekmovanjem v kategoriji U19) paket treh tekem v treh dneh zaključili še s tretjo zmago. Sledi nekaj počitka, potem pa seveda naskok na nove zmage.

Gaber GLAVIČ, trener mladincev:
“Odigrali smo tretjo tekmo v treh dneh. Fantje so odlično fizično pripravljeni, delamo pa na tem, da bodo še bolje. Igrali smo proti drsalno slabši ekipi, ki pa goji moderen hokej in nas je doslej edina premagala. Izkoristili smo svoje priložnosti. Fantom sem dal dva dni počitka, da si nekoliko odpočijejo telesa in psiho. Nekoliko naj se posvetijo šoli in odmislijo hokej, v sredo pa bomo šli z novim zagonom dalje.”

Tekst in foto: Marko L.