Jesenice, 14.december 2014
Dvorana Podmežaklo
Liga EBJL

HD Jesenice – HKMK Bled
5 – 1 

(1:0,1:0,3:1)

1:0 KOROŠEC (Svetina) 14′, 2:0 BRGLEZ (Svetina, Korošec) 23′, 3:0 ŠTURM (Sodja, Seršen) 47′, 4:0 SODJA (Seršen) 49′, 5:0 SERŠEN (Sodja, Šturm) 55′, 5:1 RAZINGAR (Ulamec, Šorl) 57′

Streli na gol: HD Jesenice 49 (16,15,18), HKMK Bled 13 (3,2,8)
Kazenske minute: HD Jesenice 2 (0,2,0), HKMK Bled 14 (2,0,12)

HD Jesenice: 1-Legat, 25-Hribar, 3-Stojan, 5-Šabanović, 7-Hadžić, 13-Urukalo, 18-Žuber, 5-Korošec, 8-Kantarević, 9-Rajsar, 12-Glavič, 11-Seršen, 15-Avsenek, 16-Šturm, 17-Svetina R., 8-Brglez, 23-Sodja, 21-Pavlič, 24-Rekar (C)
Trener: Aleš REMAR

HKMK Bled: Kogovšek (GK), Plavc (GK), Mašič, Tavčar, Šorl, Sintič, Slivnik, Pretnar, Luznar, Prostor, Zor, Crnović, Brun Rauh, Jenko, Razingar, Tišlar, Kos, Primožič, Ulamec (C)
Trener: Bojan Brodnik

Sodniki:
Glavni – Luka Kamšek
Linijska – Nataša Pagon, Robert Bohinc

Nekoliko zaspano nedeljsko popoldne, ali pač zgodnji večer, kakor vam je ljubše, so s tekmo v ligi EBJL popestrili mladinci Bleda in Jesenic. Tudi za goste z one strani Mežakle sicer igra kar nekaj Jeseničanov. Domačo ekipo je tokrat zaradi bolezni prvega trenerja Varla vodil Aleš Remar. Sosedski derbi je minil v izraziti premoči domače ekipe. Le-ta se sicer ni toliko poznala na semaforju, kot pa v nekaterih drugih statističnih podatkih. Prvi omembe vreden dogodek na tekmi se je zgodil v 5.minuti, ko je eden od gostov dobil malo kazen zaradi naleta s palico. Edini gol v prvih 20 minutah je nato dosegel Gašper KOROŠEC  14. minuti, podal pa mu je Svetina. V prvih 20 minutah so domači v okvir vrat gostujočega vratarja sprožili 16 strelov, proti golu Jureta LEGATA pa so dopustili le 3 strele.

Prav podobno se je godilo v drugi tretjini. Tudi v tej so gledalci videli le eno izključitev, tokrat sicer na jeseniški strani, saj je bil v 35. minuti zaradi držanja izključen Šturm. V uvodu v drugo tretjino so železarji sicer svoje vodstvo podvojili – v 23.minuti je po podajah Svetine in Korošca zadel Nik BRGLEZ. V tem delu so domači sprožili 15 strelov znotraj proporcev gostujočega gola, Blejci pa so bili nevarni dvakrat.

V zadnji tretjini se je vsaj rezultatsko dogajalo nekoliko več, slika dogajanja na igrišču pa je bila povsem identična že prej videnemu. Domači so po golih Jake ŠTURMA (47.minuta), Jaka SODJA (50′) in Gašperja SERŠENA (55′) že vodili s 5:0, preden so gostom dopustili doseči častni zadetek v 57.minuti tekme. Razmerje v strelih v zadnjem delu je bilo 18:8 v korist domačih, gostje pa so si v tem delu prislužili 12 kazenskih minut.

______________________________________________________________________________

Zalog, 15.december 2014
Dvorana v Zalogu
Liga EBJL

HK Slavija Junior – HD Jesenice
2 – 3

(0:0,2:1,0:2)

0:1 SODJA (Urukalo) 26′, 1:1 Leben (Orehek, Klasinc) PP1 30′, 2:1 Ilovar (Orehek) PP1 40′, 2:2 BRGLEZ (Šabanović) PP1 43′, 2:3 RAJSAR (Avsenek, Svetina) 52′

Streli na gol: HK Slavija Jr. 19 (6,11,2), HD Jesenice 37 (11,6,20)
Kazni: HK Slavija Jr. 10 (4,4,2), HD Jesenice  12 (4,6,2)

HK Slavija Jr.: Sotlar (GK), Volk (GK), Leben, Ilovar, Orehek, Kujavec, Bohinc (C), Turk, Bernard, Kisovec, Vidic, Železnik, Klasinc, Miklavčič, Kurent, Briški, Kozelj, Novak
Trener: Robert Pesjak

HD Jesenice: 1-Legat, 25-Hribar, 7-Hadžić, 5-Šabanović, 15-Avsenek, 9-Rajsar, 16-Šturm, 3-Stojan, 13-Urukalo, 24-Rekar (C), 11-Seršen, 23-Sodja, 18-Žuber, 22-Svetina E., 10-Korošec, 20-Brglez, 17-Svetina R., 8-Kantarević
Trener: Aleš REMAR

Sodniki –
Glavni: Črt Kralj

Po nekaj prevažanja po Ljubljani, odpovedjo napovedane tekme pred parlamentom in ponovni vrnitvi v Zalog so mladinci odigrali tekmo proti Slaviji. Le 24 ur po zmagi nad Bledom so noge seveda še nekoliko utrujene, a so železarji vseeno kaj hitro prijeli vse niti igre v svoje roke. Domači so si zaradi držanja in udarca s komolcem v 7. in 10. minuti prislužili dve mali kazni, a železarjem razen obleganja domačih vrat ni uspelo storiti kaj dosti več. V 13.minuti je bil nato zaradi držanja izključen tudi Hadžić. V 19.minuti mu je zaradi spotikanja na kazensko klop sledil še kapetan Rekar, a se nobena od mrež v prvem delu ni zatresla. Jeseničani so uvodno tretjino sicer sprožili več strelov od domačih – razmerje je bilo 6:11 za železarje.

V uvodu v drugo tretjino je Rekarju preostalo še 46 sekund kazni, ki pa so jo naši fantje suvereno ubranili. V začetku 26.minute je Jaka SODJA po podaji Urukala povedel Jeseničane v vodstvo. V začetku 29.minute sa naenkrat kazen dobila Kujavec na domači strani (zaradi držanja palice), ter Urukalo pri Jesenicah (zadrževanje s palico). Dobro minuto kasneje jima je na kazensko klop zaradi oviranja sledil še Hadžić, vendar cele kazni ni odsedel, saj so domači po le 19 sekundah rezultat izenačili. V naslednji minuti je eden od domačih zaradi udarca s kolenom ponovno moral na kazensko klop, a Jeseničani niso uspeli doseči zadetka v powerplayu. V 39.minuti si je zaradi držanja 2 kazenski minuti prislužil Rok Avsenek, vendar tudi on ni odsedel celotne kazni – domači so namreč povedli po 54 sekundah pretekle kazni. Tudi sicer so bili domači v drugem delu nevarnejši, saj so proti vratom Jureta LEGATA sprožili 11 strelov, nekoliko zaspani železarji pa so postrelili le 6 pakov v okvir proporcev domačega gola.

Pred zadnjo tretjino so se tako železarji znašli v nepričakovanem zaostanku, a so imeli tudi na to pripravljen odgovor. Takoj so začeli z juriši proti domačim vratom. Slavija se je na vse kriplje branila in si v začetku 43.minute zaradi spotikanja prislužila novo malo kazen. V izenačujoči zadetek jo je pretvoril Nik BRGLEZ po le 5 sekundah igre ob igralcu več na ledeni ploskvi. Nekaj naslednjih minut je minilo v popolni ofenzivi železarjev, a se rezultat ni spremenil. Zelo pomembno obdobje tekme je minilo med 48. in 50.minuto, ko je Urukalo sedel na kazenski klopi zaradi udarca s komolcem, a domačim vse skupaj ni kaj dosti pomagalo. V 52.minuti je po podajah Avseneka in E.Svetine zmagoviti gol – kakor se je pozneje izkazalo – dosegel Patrik RAJSAR. Nekaj blagih poskusov domačih so železarji do konca suvereno odbili, o čemer priča tudi razmerje strelov v zadnji tretjini – 20:2 za železarje.

Fantom je potrebno čestitati, saj je marsikateri od njih v treh dneh odigral tri tekme.

Izjava Aleša Remarja še sledi.

Tekst:M.L.