V pravkar minulem vikendu so naše ekipe odigrale kopico tekem. Na nedeljskem turnirju Podmežaklo v kategorijah U8 in U10, so svoje sposobnosti pred obilo publike pokazali naši fantje. Svoje znanje so v obeh kategorijah primerjali z vrstniki iz Zaloga, Celja in Bleda. Treba je zapisati – šlo jim je zelo dobro!

Ekipa mlajših dečkov (U12) je že v petek začela z nastopi na mednarodnem turnirju v Beogradu, kjer se je s samimi zmagami prebila do nedeljskega finala. Tam je na žalost izgubila proti zagrebški Mladosti, ki je – mimogrede – tudi pri vrhu tekmovanja v ligi IHL v svoji starostni kategoriji. Mladost so naši fantje v predtekmovanju sicer premagali, a so bili Zagrebčani v finalni tekmi pač boljši. Ekipi trenerja Luke POGAČNIKa je za nastope v srbski prestolnici potrebno čestitati in jo za prikazane predstave pohvaliti.

Dečkom (U14) je odpadla tekma, ki bi jo morali odigrati v gosteh proti vrstnikom z Bleda, saj je blejska športna dvorana zasedena zaradi svetovnega prvenstva skupine 1B v kategoriji U20. Mimogrede – v slovenski U20 reprezentanci sodeluje kar D V A N A J S T  fantov iz našega društva. Na prvih tekmah so že pustili viden pečat, ki potrjuje dobro delo Podmežaklo v mladinskih kategorijah v minulih sezonah. Med strelce so se tako že vpisali Jaka SODJA (2x), Jaka ŠTURM in Erik SVETINA. Niso pa le strelci pomembni pri hokeju, dobro so odigrali tudi ostali naši fantje. Kot smo že prejšnjič zapisali – bravo, ponosni smo na vas!

Kadeti so zanesljivo opravili s sobotnim gostovanjem v Celju. Domači, ki se soočajo z luknjami v generacijah – po tistem, ko so bili pred nekaj sezonami še državni prvaki v mladinski kategoriji – pač v tem trenutku ne premorejo dovolj kvalitete, da bi se kosali z Železarji. V prvi tretjini je bil edini strelec za belo-rdeče Bine MAŠIČ. Celjani so z golom Blazinškove izenačili v 23. minuti. Že v naslednji minuti je za Jesenice zadel Luc SLIVNIK, v 28. pa še Filip FARTEK (1:3). Za četrti gol je v power playu v 32. minuti poskrbel Aleksander RIJAVEC (1:4). Končni rezultat po dveh tretjinah je v 37. minuti postavil Nace LANGUS (1:5). V zadnjem delu je vnema nekoliko popustila, David BALOH in Anže ČUFER pa sta vseeno prispevala še dva zadetka za Železarje in visoko gostujočo zmago (1:7). Čestitke!

Mladinci so v zgodnjem nedeljskem popoldnevu gostovali v Kranju. Drugo uvrščeni Triglavani, ki so pred tedni zmagali Podmežaklo, so tekmo pričakovali z velikimi apetiti, a jih je kmalu srečala realnost. Za Železarje je prvi zadel od daleč branilec Matjaž FINŽGAR v osmi minuti. V naslednji minuti so si domači privoščili izključitev, neusmiljeni jeseniški power play pa je potreboval vsega 11 sekund, da je vodstvo belo-rdečih podvojil; zadel je Miha KRMELJ (0:2). Ko je manj kot minuto kasneje zadel še Matic ZOR (0:3), so domači že zahtevali time-out, tekla pa je šele deseta minuta tekme. Edino resnejšo nepazljivost so si Jeseničani dopustili v 13. minuti, ko so pred golom samega pustili domačega napadalca, ki mu ni bilo težko premagati Nejca ŽAGARja za 1:3. Dobro minuto kasneje je spet zadel kapetan KRMELJ (1:4). Kljub temu, da so Kranjčani v nadaljevanju zadeli tudi vratnico, so naši fantje še naprej nadzirali potek tekme. V drugem delu so še dvakrat zadeli Železarji, uspešni pa so bili fantje iz tretjega napada; v drugi in predzadnji minuti tretjine je zadel Gregor POGAČAR (1:6). Isti igralec je zadel še po minuti in pol igre v zadnji tretjini (1:7). V eni izmed prihajajočih minut je prišlo do zanimive situacije, v kateri je sodnik kvišku držal roko za izključitev pri domačih, Jeseničani pa so napadali brez vratarja in z dodatnim napadalcem. Nenadoma se je – ob posesti Jesenic – zaslišal žvižg in fantje so prenehali z igro. Ker ni bilo nobenega razloga, da bi piskal sodnik, je žvižg prišel najbrž s tribune, na kateri so bili domači navijači; tak je bil vsaj vtis. Kakorkoli že, s še četrtim zaporednim (!!) golom je domače dokončno ponižal POGAČAR v 51. minuti (1:8) in si s tem zasluženo pripel naziv igralca tekme. Železarji tako na vrhu prvenstvene lestvice Kranjčanom bežijo za enajst točk, še tri več jih zaostaja ljubljanska .. saj veste katera … ekipa. 

Tekst: M.L.
Foto: mojaleta.si