Dve tekmi so sredi delovnega tedna odigrali naši fantje. Najprej so se v tekmi sosedov z nasprotnih strani Mežakle v torek srečali ekipi mlajših dečkov; njihov nasprotnik je bila ekipa HKMK Bled A. Sredin večer pa je postregel z večnim derbijem jeseniških in ljubljanskih hokejistov v kategoriji kadetov. Na nobeni od obeh tekem domačim ni šlo tako, kot bi si to sami želeli …
Blejska A ekipa bolj zbrana od domačih mlajših dečkov

Za gledalce zanimivo tekmo sta odigrali ekipi mlajših dečkov z Jesenic in Bleda. Ekipi sta odigrali tri relativno izenačene tretjine, v katerih pa so bili vsakič za malenkost aktivnejši gostje z Bleda, ki so na koncu vse skupaj s pridom tudi unovčili. Železarčki so povedli v začetku tretje minute, vendar so tudi Blejci dobro minuto kasneje zadeli (1:1). Gostje so bili v prvi tretjini envarnejši, domačim pa igra nikakor ni stekla. K sreči je rezultat do izteka 15. minute ostal izenačen. V drugem delu so po dobri minuti igre povedli gostje , tudi domačim pa je uspelo izenačiti že v naslednji minuti (2:2). Spet so povedli Blejci v 21. minuti ter dodali še zadetek v 25. minuti (2:4). Dobre tri minute kasneje so zadeli tudi domači (3:4) in na ta način ohranili upanje na boljšo zadnjo tretjino. Do le-te žal ni prišlo. Domači so bili brez pravih idej kako izenačiti, gostje pa so vse napade Jesenic uspešno zaustavljali. Še več, bili so nekajkrat zelo nevarni pred rati Bora GLAVIČa, ki je z nekaj lepimi obrambami pomagal svojo ekipo držati v igri. žal ob koncu to ni zadostovalo, saj so Blejci zabili še petič v predzadnji minuti tekme in se na ta način zasluženo veselili zmage Podmežaklo.
[masterslider id=”12″]

Slabša predstava kadetov

Kadeti so z nestrpnostjo pričakovali gostovanje Olimpije. Morda je bila želja prevelika, a ob koncu je v ustih ostal kaj klavrn priokus. Domači so v prvi tretjini sicer narekovali tempo. Sredi četrte minute so z golom Marcela KOBALa tudi povedli. Belo-zeleni so izenačili ob koncu sedme minute tekme (1:1). V preostalem delu uvodne tretjine so bili agresivnejši od svojih tekmecev, vendar so njihovi neizdelani streli vsakič brez težav postali plen gostujočega vratarja. Slabše so Železarji igrali v obrambni tretjini, kar se jim je maščevalo v 17. minuti, ko so gostje spet zadeli (1:2). V drugi tretjini moštvi nista dosegli gola, nekoliko aktivnejši pa so bili Ljubljančani. Podobno je bilo videti v zadnji tretjini. Gostje so ob koncu 44. minute svoje vodstvo povišali na dva gola razlike (1:3). Domači v nadaljevanju niso in niso zmogli kakega resnejšega pritiska, Olimpija pa je bila v svojih napadih nekajkrat zelo nevarna; v obrambi je ostajalo preveč prostora. K sreči je bil dobro razpoložen vratar Jesenic Gašper PANJTAR, ki je polovil nekaj nevarnih pakov. Strategu Železarjev ob koncu ni preostalo drugega, kakor da Ljubljančane poskuša ujeti še z dodatnim napadalcem (ter brez vratarja), vendar je bila igra domačih tokrat pač premalo konkretna. Igralcem Olimpije je bilo ob koncu potrebno športno čestitati za zmago, domači pa se bodo morali iz poraza nečesa naučiti. Tako pač v športu je. Ni konec sveta in – gremo dalje!
[masterslider id=”13″]

Tekst in foto: M. L.