20.2.2019 – 28.2.2019

V akciji so bile ekipe U14 in U20, ter ekipi U12 in U11, ki sta v hokejskem popotovanju po Avstriji in Češki prekrižali palice z njihovimi vrstniki uveljavljenih hokejskih klubov.

Pregled tekem prejšnjega tedna

Izkopiček tedna: U14 je z zmago uspešno pričela s tekmovanjem v četrtfinalu, ligi EBYSL pa so naši dvojsetletniki premagali ekipi Fehérvar AV19 in v gosteh ekipo Vienna Capitals Silver.

EBEL U20 – Vienna Capitals Silver : HD Hidria Jesenice
2 : 6 (0:1, 1:1, 1:4)
0:1 Sodja (Krmelj, Mašič)(+1) – 19´, 0:2 Hadžić (Šturm, Sodja) – 33´, 1:3 Šturm (Krmelj) (+1) – 43´, 1:4 Jakupović (Šturm, Mašič) – 47´, 1:5 Prostor (Brun-Rauh, Šabanović) – 47´, 1:6 Pivk (Mravlje, Zor) – 50´
Streli: 34:45; Kazni: 26:30

Izredno pomembna tekma in zelo pomembna zmaga! S to zmago ostajajo fantje za petami ekipi iz Fehérvarja, s katero so se pomerili v naslednjem kolu na domačem ledu. Tekma na Dunaju je sicer večino časa potekala po željah igralcev in vodstva kluba. Praktično preko cele tekme so naši fantje diktirali tempo v igri, domačini pa so prekinjali napade z nepotrebnimi prekrški. Proti koncu tekme so se domačini ob očitni nemoči v igri, začeli zatekati tudi k nedovoljenim prijemom, a kakšnega vpliva na rezultat to ni imelo.

1.tekma ¼ finala U14 – HD Hidria Jesenice : HK Triglav Kranj
9: 2 (4:0, 3:1, 2:1) – v seriji 1:0

Pa smo na Jesenicah pričakali tekmo letošnje končnice. Dečki našega kluba so v četrtfinale štartali s četrtega mesta, njihov nasprotnik kranjski Triglav pa iz petega. In pričakovati je bilo, da bomo videli še eno težko tekmo med tema dvema nasprotnikoma. A očitno so domači fantje in strokovni štab odločeni, da serija ne bo dolgo trajala. Vse od prvega meta ploška so se domačini pognali proti vratom Triglava, v prvi tretjini štirikrat premagali gostujočega vratarja, tesneje pokrili najnevarnejše igralce gostujoče ekipe in rezultat je bila presenetljivo visoka zmaga. Naslednjo tekmo bosta nasprotnika odigrala v nedeljo v Kranju. Vabljeni!

EBEL U20 – HD Hidria Jesenice : Fehérvar AV19
4 : 1 (1:0, 1:0, 2:1)
1:0 Sodja (Seršen) – 1´, 2:0 Brun-Rauh (Sodja)(+1) – 37´, 3:1 Seršen (Svetina, Brun-Rauh)(+1) – 46´, 4:1 Jakupović(Šturm, Fartek) – 55´
Streli: 31:25; Kazni: 8:12

Tekma za biti ali ne biti. In to je bilo videti že pred tekmo. Resen pristop ekipe, okrepljene z nekaterimi igralci iz članske garderobe in uspeh ni mogel in smel izostati. Madžari so se pokazali kot čvrsta  in nevarna ekipa, ki zna izkoristiti napake, in to kljub temu, da ponovno niso prispeli s svojimi najboljšimi igralci. Gledalci, ki so se zbrali na tribunah jeseniške dvorane so si lahko ogledali dinamično tekmo, odprt hokej z obeh strani in domačo zmago. S to zmago so naši fantje pustili priprta vrata do prvega mesta v skupini za razigravanje, a je ob tem potrebno biti previden. Madžari imajo točko prednosti in precej lahek razpored v zadnjih dveh krogih, medtem ko naša ekipa gostuje. A upanje umira zadnje …

Napoved tekem prihodnjega tedna

02.03.2019 12:15 – Končnica IHL U12 – 1.tekma ¼ finala
HD Hidria Jesenice : HK SŽ Olimpija
B
Po končani turneji se fantje vračajo v domačo dvorano in v prvi tekmi četrtfinala pričakujejo drugo ekipo ljubljanske Olimpije, ekipo B. V srečanju pred nekaj tedni so naši igralci prepričljivo odpravili svoje vrstnike, zato se od naših nadobudnežev pričakuje napredovanje v polfinale. Serija se igra na 2 dobljeni tekmi, prednost domače tekme ima naša ekipa, v primeru neodločenega rezultata po 54 minutah pa sledi podaljšek 3 proti 3 v trajanju 5 minut in kasneje morda kazenski streli.

02.03.2019 15:30 – EBYSL U20 –  UTE Budapest : HD Hidria Jesenice
Še ena od tistih tekem, ki omogočajo boj naše ekipe za prvo mesto. Morebiten poraz bi močno priprl vrata do tega cilja, a na drugi strani so naši fantje neobremenjeni, saj jim drugega mesta ne more vzeti nihče. Torej tekma na zmago. UTE Budapest je sicer ob EC VSV tudi edini klub, ki je uspel naši ekipi na domačem igrišču vzeti vse tri točke. Brez dvoma zelo težka tekma, a ker se končnica lige EBYSL neumorno približuje, željena tekma v pripravah nanjo.

02.03.2019 17:30 – Končnica IHL U16 – 1.tekma ¼ finala
HD Hidria Jesenice : HK Triglav Kranj

Po četrtfinalnem paru v kategoriji U14, naš čaka še drugi četrtfinalni dvoboj med Jeseničani in Kranjčani. V tem paru je favorit naša ekipa, ki starta v končnico z 2. mesta. A zadnji nastopi naših kadetov niso bili navdušujoči. Ali je razlog nemotiviranost, ali je ekipa v manjši krizi, vse te odgovore bomo vsi mi, vključno z vodstvom ekipe, dobili po prvi četrtfinalni tekmi na Jesenicah. Vsem članom kadetske ekipe pa seveda želimo v končnici veliko uspešnih akcij.

03.03.2019 13:50 – EBYSL U20 –  Vienna Capitals Silver : HD Hidria Jesenice
Še zadnja tekma v skupini za razigravanje! Dunajčani so postali redna stranka naše ekipe in upajmo da bo tako tudi to pot. V tej fazi tekmovanja naša ekipa na tekmah proti ekipi z Dunaja še ni izgubila točke. Ali bo tako tudi to pot, ali bo morebitna zmaga zadoščala za željeno prvo mesto po rednem delu lige, vse odgovore bomo dobili po tej tekmi.

03.03.2019 15:30 – Končnica IHL U14 – 2.tekma ¼ finala
HK Triglav Kranj : HD Hidria Jesenice

Po prepričljivi zmagi na prvi tekmi nas v Kranju pričakuje povsem drugačna zgodba. Kranjčani si želijo maščevanja in podaljšati serijo v tretjo tekmo, ki bi bila na Jesenicah. V njihovo korist govori ledena ploskev, ki je manjših dimenzij, v korist naše ekipe rezultat prve tekme in prepričljiva zmaga. Ob tem seveda velja povabilo staršem in ostalim zainteresiranim, naj se v čim večjem številu zberejo na tribunah kranjske Arene Zlato Polje in podprejo naše fante na poti v polfinale.

03.03.2019 17:30 – IHL U18 –  HD Hidria Jesenice : HK MK Bled
Še zadnja tekma rednega dela sezone. Po tej tekmi bodo vse kategorije jeseniškega hokeja uradno vstopile v končnico. Tudi mladinci, ki so si že nekaj kol pred koncem zagoovili najboljše izhodišče v končnici. Na drugi strani so Blejci, ki nimajo dobre sezone, a njihova uvrstitev je zavajujoča. Na vseh dosedanjih srečanjih teh dveh nasprotnikov je bila minimalna razlika v zadetki in če k tem prištejemo še nekaj zadnjih tekem, ki jih naši fantje niso odigrali na željenem nivoju, potem lahko v Podmežakli pričakujemo zanimiv dvoboj.